visaigimenei.lv skaitļos

Lietotāji online4
Aktīvie uzņēmumi98723
Nozares raksti324
4 gardas un ātri pagatavojamas augu valsts receptes : Portāls visai ģimenei

4 gardas un ātri pagatavojamas augu valsts receptes

4 gardas un ātri pagatavojamas augu valsts receptes

Lai iedvesmotu ikvienu iedzīvotāju savā uzturā iekļaut vairāk augu valsts ēdienu un parādītu to bagātību, “Maxima Latvija” garšu vēstnesis – šefpavārs Raimonds Zommers pieņēmis izaicinājumu kopīgi radīt četras vienkāršas un veselīgas brokastu, pusdienu, vakariņu un deserta receptes. 

“Aicinu ikvienu iedzīvotāju bagātināt savas ēdienreizes ar četrām uzturvielām bagātām receptēm, ar ko priecēt savas garšas kārpiņas gan brokastīs, gan pusdienās, gan vakariņās, gan arī saldajā ēdienā. Tās radīs sāta sajūtu visas dienas garumā, turklāt būs pa spēkam pagatavot ikvienam,” stāsta šefpavārs Raimonds Zommers.

Brokastis – banānu pankūkas

8 g maltas linsēklas 

1 gb liels banāns

40 ml ūdens

28 ml olīveļļa 

4 ml vaniļas aromatizētājs 

10 g cepamais pulveris 

2 g dzeramā soda 

2 g malts kanēlis 

190 ml mandeļu piens 

180 g kviešu milti 

60 g pilngraudu auzu milti 

šķipsna sāls 

Pagatavošanas gaita:

1. Palielā bļodā lej ūdeni un pievieno linsēklas, atstāj uz 5 minūtēm līdz linsēklas uzbriest.

2. Paralēli saspaida banānu ar dakšiņu līdz veidojas viendabīga konsistence, pēc tam pievieno klāt uzbriedinātajām linsēklām.

3. Citā traukā ber kviešu miltus, auzu miltus, cepamo pulveri, sodu un kanēli. Lai pankūkas būtu gaisīgas, ar putojamo lāpstiņu rūpīgi un vienmērīgi samaisa sastāvdaļas.

4. Pie banānu masas lej klāt pienu, olīveļļu, vaniļu un kārtīgi izmaisa, tad pievieno miltu maisījumu un maisa ar putojamo lāpstiņu līdz nav redzami kunkuļi. Ieteikums – ja masa ir pārāk bieza, var pieliet vēl dažās ēdamkarotes mandeļu piena.

5. Uz sakarsētas pannas liek pankūku mīklu un cep no katras puses līdz zeltainas. 

6. Pankūkas pasniedz ar dažādu piedevu variantiem – ar kļavu sīrupu, vegānisko jogurtu, zemesriekstu sviestu, svaigām ogām, sev mīļu ievārījumu, pēc katra patikas un gaumes.

Pusdienas – lēcu boloņa ar penne pastu

40 ml olīveļļa 

50 g sīpols

225 g burkāni

280 g selerijas sakne

4 gb ķiploku daivas

10 g sāls 

1 g melnie pipari 

1 ēd.k. timiāns 

70 g tomātu pasta 

400 g konservētas lēcas 

400 g konservēti smalcināti tomāti 

600 ml dārzeņu buljons 

60 g kaņepju sēklas 

40 ml melnais balzametiķis 

200 g makaroni Penne Rigati 

Pagatavošanas gaita:

1. Penne makaronus pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma.

2. Paralēli gatavo lēcu boloņu. Sīpolu, burkānus, selerijas sakni un ķiploku nomizo, sastāvdaļas sagriež kubiņos un liek sakarsētā katlā ar olīveļļu cepties. 

3. Cep uz plīts, pievieno sāli, piparus un oregano. Kad dārzeņi apcepušies, pielej klāt iepriekš sagatavoto buljonu. 

Buljona pagatavošana – ar karstu ūdeni aplej dārzeņu buljona kubiņus (1 kubiņš uz 300 ml ūdens).

4. Kad dārzeņi ir gandrīz mīksti, pievieno tomātus savā sulā un lēcas. Lēcas iepriekš noskalo zem auksta ūdens.

5. Visu lēnām vāra līdz gatavs. Lēcu boloņā iemaisa kaņepju sēklas un pielej balzametiķi. 

6. Lēcu boloņu pasniedz ar penne makaroniem, pēc izvēles var pievienot zaļumus. 

Vakariņas – griķu nūdeļu woks ar "vegāniskās vistas" gabaliņiem

25 ml eļļa cepšanai

40 g šalotes sīpols

500 g sarkanā paprika

150 g saldēti vai svaigi brokoļi

1 ķiploka daiva

150 g saldā čili mērce

20 ml sojas mērce

40 ml ūdens

1 gb laims

250 g "vegāniskā vista" (var izmantot vegāniskos vistas nagetus)

200 g griķu nūdeles

Pagatavošanas gaita:

1. Sīpolu un papriku sagriež salmiņos.

2. Svaigus brokoļus sadala mazākos gabalos, savukārt, ja izmanto saldētus brokoļus, tad tos atkausē.

3. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties salmiņos sagriezto sīpolu ar papriku, un pēc aptuveni minūtes pievieno arī brokoļus, "vegānisko vistu", sāli pēc garšas, pievieno ūdeni, saldā čili un sojas mērces un sutina, kamēr vegāniskā vista ir gatava un papildu asumam pierīvē klāt ķiploka daiviņu.

4. Griķu nūdeles novāra sālsūdenī pēc norādījumiem uz iepakojuma.

5. Kad griķu nūdeles gatavas, tās iemaisa sagatavotajā mērcē. 

6. Pasniedz maltīti, pēc garšas to var pasniegt ar svaigi grieztiem lociņiem.

Deserts – zemesriekstu trifeles

120 g auzu pārslas 

20 g čia sēklas 

80 g zemesriekstu krēms 

80 ml kļavu sīrups 

30 g vegāniskā klasiskā melnā šokolāde 

Pagatavošanas gaita:

1. Šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. 

2. Šokolādei pieber pārējās sastāvdaļas – auzu pārslas, čia sēklas, zemesriekstu sviestu, kļavu sīrupu, un veido viendabīgu masu.

3. Ieliek ledusskapī, lai masa sastingst.

4. Kad masa sastingusi, veido sev vēlamā izmēra trifeles, kuras var baudīt kopā ar karstu dzērienu pēc izvēles.

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Aktuālie piedāvājumi

Produktu testi

Visaigimenei.lv Produktu testi – efektīvs veids, kā ieinteresēt potenciālos klientus un stiprināt uzņēmuma reputāciju!

Visaigimenei.lv Produktu testi – efektīvs veids, kā ieinteresēt potenciālos klientus un stiprināt uzņēmuma reputāciju!

Vai tavs uzņēmums piedāvā preces bērniem, veselībai un skaistumam, mājoklim, atpūtai un darba ikdienai, virtuvei un citus risinājumus, kas var vienkāršot cilvēku ikdienu un uzlabot dzīves kvalitāti? Vai vēlies, lai par tavu piedāvājumu uzzina un runā arvien plašāks cilvēku loks? Izmanto unikālu iespēju, kas noteikti patiks taviem potenciālajiem klientiem – ļauj izmēģināt savas preces un izteikt par tām viedokli Visaigimenei.lv sadaļā Produktu testi