Virtuve

Recepte: 2 gardi ēdieni, ko likt galdā Lieldienās
Svinot pavasari, laiks padomāt par oriģināliem un gardiem ēdieniem, ar ko palutināt savējos Lieldienās.

Vai olas var krāsot ar ievārījumu, sinepēm un grenadīnu?
Lieldienu olu krāsošana sīpolu mizās ir tradīcija, kas gadu gaitā kļuvusi par teju pašsaprotamu rituālu. Šī nodarbe var būt arī radošs un pārsteigumu pilns eksperiments – īpaši, ja tajā iesaistās visa ģimene. Vai olu krāsošanu iespējams padarīt vēl interesantāku, izmantojot tikai dabīgas krāsvielas?

Kā ēdienu pārpalikumus pārvērst Lieldienu krāsu brīnumā? 5 dabīgas krāsvielas tavā virtuvē
Mūsdienu ilgtspējas centieni arvien biežāk balstās senajās latviešu prasmēs – izmantot katru lietu pilnvērtīgi. Krāsojot Lieldienu olas ar dabīgiem resursiem, mēs ne tikai samazinām mākslīgo materiālu izmantošanu, bet arī turpinām tradīciju, kur pavasara krāsas svētkiem dāvāja daba, nevis ķīmija.

Recepte: Monta Priede gatavo Lieldienu rīta sāļās vafeles
Salds vai sāļš? Katram savs, un vienaldzīgo šajā jautājumā nav. Lieldienu rītam piestāv olu ēdieni, tāpēc kinoloģe un fitnesa trenere Monta Priede apvieno divus vienā – cep sāļās vafeles.

Turcijas garšu pasaule Latvijas gardēžiem
Ja esi ceļotājs no Latvijas, kurš alkst pēc saules, bagātīgas kultūras un neaizmirstamiem ēdieniem, Stambula ir īstā vieta, ko apmeklēt. Papildus leģendārajai panorāmai, senajām mošejām un rosīgajiem tirgiem Stambula piedāvā ielu ēdienu kultūru, kas ir tikpat krāsaina un valdzinoša kā pati pilsēta.

Raibākas par dzeņa vēderu: Lieldienu olu krāsošana ar dabiskiem materiāliem
Tradicionāli izplatītākais un vienkāršākais olu krāsošanas veids ir vārīt tās sīpolu mizās, kas dod olām dažādus zeltainus toņus – atkarībā no sīpolu mizu daudzuma iespējams iegūt teju visu brūno toņu paleti vai pat violetu nokrāsu, ja katlā liktas sarkanā sīpola mizas. Taču tas nebūt nav vienīgais paņēmiens.

Aptauja: pusei Latvijas iedzīvotāju olas galdā ir vairākas reizes nedēļā, bet daļai – tikai Lieldienās
Olas ir populārs produkts Latvijas iedzīvotāju uzturā – 54 % iedzīvotāju tās uzturā lieto vairākas reizes nedēļā, liecina “Mēness aptiekas” un pētījumu aģentūras “Norstat” veiktā aptauja. Tikmēr daļa respondentu atzīst, ka olas ēd tikai Lieldienās vai nelieto nemaz.

Kā izmantot majonēzi Lieldienu receptēs? 3 idejas svētku galdam
Tuvojoties Lieldienām, galdā atkal tiek celtas tradicionālas olu receptes un populāri svētku ēdieni, kuros būtiska loma ir arī majonēzei. Kā noskaidrots zīmola "Spilva" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktajā pētījumā* par Latvijas iedzīvotāju paradumiem majonēzes izvēlē, gandrīz septiņi no desmit jeb 68% Latvijas iedzīvotāju priekšroku dod klasiskajai Provansas vai rasola majonēzei un arvien nozīmīgāks kļūst arī iepakojums un ilgtspēja.

Pavasara talka saldētavā: 6 soļu programma krājumu revīzijai
Enerģijas atjaunošanai pēc ziemas miega lieti noder dažādas tīrīšanas un kārtošanas aktivitātes – kad skapjos un plauktos riņķo vairāk gaisa, arī prāts kļūst možāks! Virtuve nav izņēmums. Kulinārijas blogere un Rimi garšu gide Zane Grēviņa (Našķoties Zane) piedāvā sešu soļu programmu saldētavas pavasara tīrīšanai.

Recepte: Emilija Bērziņa gatavo voku medus un sojas mērcē
Dziedātāja Emilija Bērziņa mūzikā iet savu ceļu – viņa ir spilgta, radoša un oriģināla. Tāds ir arī viņas gatavotais ēdiens: kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski top maltas cūkgaļas voks medus un sojas mērcē.