visaigimenei.lv skaitļos

Lietotāji online165
Aktīvie uzņēmumi102548
Nozares raksti940
Mans bērns : visaigimenei.lv

Virtuve

Praktiski padomi, kā izmest mazāk pārtikas

Praktiski padomi, kā izmest mazāk pārtikas

Viena Latvijas iedzīvotāja gadā atkritumos izmestā pārtika varētu divas nedēļas pabarot piecu cilvēku ģimeni. Kamēr pārtikas cenas turpina kāpt, katrs izmestais produkts nozīmē zaudētu naudu, izšķiestus resursus un lieku slogu videi. Nule, 29. septembrī, atzīmētā Starptautiskā pārtikas zuduma un pārtikas atkritumu izpratnes veicināšanas diena ir lielisks brīdis sev pajautāt – ko es varu darīt labāk? 

Trīs idejas rudenīgām vakariņām

Trīs idejas rudenīgām vakariņām

Rudenīgos vakaros galdā tiek celtas krēmzupas, sautējumi un krāsnī cepti dārzeņi. Sezonālie produkti, piemēram, ķirbis, bietes, āboli un sēnes, pārvēršas par sildošām vakariņām, kas vienlaikus ir gan gardas, gan vitamīniem pilnas. Esam apkopojuši trīs vienkāršas, bet ļoti gardas idejas rudenīgām vakariņām, kuru pagatavošana neaizņem daudz laika.

Gardas un gudras uzkodas starp maltītēm

Gardas un gudras uzkodas starp maltītēm

Ko iesākt, ja nav ne pusdienu, ne īsti vakariņu laiks, bet domas nemierīgi klejo ap ledusskapi vien? Gardi uzkost!

Garšaugu ABC – noslēpums lieliskai garšai

Garšaugu ABC – noslēpums lieliskai garšai

Garšaugi ir neaizstājams papildinājums ikvienai maltītei: pat visvienkāršākā ēdiena aromāts burtiski atdzīvojas, ja tam pievieno šķipsniņu diļļu, pētersīļu, rozmarīna, timiāna vai cita garšauga. Kā lielveikalā izvēlēties kvalitatīvus zaļumus, kā tos pareizi uzglabāt mājas apstākļos un kurā brīdī pievienot ēdienam?

Atvaļinājums beidzies – laiks brokastīm darba ritmā

Atvaļinājums beidzies – laiks brokastīm darba ritmā

Brokastis cilvēka ķermenim ir kā pamati mājai, uz kuriem būvēt rosīgu, izdevušos un patīkamu dienu. Skolēnu brīvlaiks un atvaļinājumu sezona tuvojas izskaņai, jau drīz ikdiena atkal uzņems pilnus apgriezienus, un ne vienam vien no rīta nebūs laika apdomāt, ko ēst brokastīs. Idejas, kā brokastis ne tikai pagatavot, bet arī tām sagatavoties, lai taupītu gan laiku, gan pūles nolemt, ko celt galdā!

Daudzveidīgas un veselīgas maltītes bērniem

Daudzveidīgas un veselīgas maltītes bērniem

Nereti vecāki baidās arī eksperimentēt ar šķīvja saturu, jo bērni mēdz būt konservatīvi ēdiena izvēlē un baidās izmēģināt kaut ko jaunu, tomēr pētījumi liecina, ka ar ēdiena daudzveidību ir jāeksperimentē tieši pirmajos bērna dzīves gados, jo tas veidos pamatu pilnvērtīgām maltītēm arī pieaugušo dzīvē.

Apēd, kamēr svaigs! Mārtiņa Sirmā kabaču sezonas padomi

Apēd, kamēr svaigs! Mārtiņa Sirmā kabaču sezonas padomi

Kabacis pankūkās, uz grila un sautējumos? Un ne tikai – kabaču sezona ir klāt! Kā no tās gūt visvairāk prieka un ko ar kabaci darīt, bet ko – labāk nedarīt, noskaidro kopā ar Rimi Gardēdi Mārtiņu Sirmo.   

Arbūzi, melones un tropu augļi - kā atrast īsto?

Arbūzi, melones un tropu augļi - kā atrast īsto?

Salds, svaigs, sulīgs, kraukšķīgs, aromātisks – vari piedzīvot visu vasaras garšu esenci vienā acumirklī, ja izdodas iecirst zobus nevainojamā arbūza mīkstumā! Bet kā atrast ideāli nogatavojušos augli un kā zināt, kas slēpjas zem necaurredzamās mizas? Kā izvēlēties īsto? “Tu neizvēlies augļus, augļi izvēlas tevi,” atgādina Rimi Gardēdis Mārtiņš Sirmais un dodas perfektā augļa meklējumos.

Nelūgti viesi tavā šķīvī: kāpēc jāmazgā augļi un dārzeņi pirms lietošanas uzturā?

Nelūgti viesi tavā šķīvī: kāpēc jāmazgā augļi un dārzeņi pirms lietošanas uzturā?

Pareiza dārzeņu un augļu mazgāšana ir viens no svarīgākajiem ēdiena gatavošanas posmiem. Ja produktus mazgā nepareizi vai nemazgā nemaz, tas var radīt kaitējumu veselībai, jo uz to virsmas var atrasties slimību ierosinoši mikroorganismi, parazīti vai ķīmiskas vielas. Šāda iespēja pastāv neatkarīgi no tā, vai augļi un dārzeņi nāk no paša dārza, veikala, vai arī ir marķēti kā “mazgāti”. 

Ne tikai citronu sula: kā likt zivij peldēt garšu jūrā!

Ne tikai citronu sula: kā likt zivij peldēt garšu jūrā!

Ja zivs, tad ar citronu un rīsiem – tā ir iecienīta kombinācija ne viena vien latvieša galdā. Nav nepareizi, taču tas nebūt nav vienīgais veids, kā likt zivij garšot izcili. Rimi šefpavārs Normunds Baranovskis apkopojis noderīgus ieteikumus, ar kādām garšvielām un piedevām zivi pagatavot, lai izceltu tās labākās īpašības.