Virtuve

Recepte: Andrejs Reinis Zitmanis gatavo ravioli
Grupas Sudden Lights solists Andrejs Reinis Zitmanis nekad nav slēpis savu mīlestību pret Itālijas virtuvi. Mūziķa iecienītākie itāļu ēdieni ir četru sieru pica, pasta carbonara un lazanja, bet šoreiz viņš pieņēmis Rimi šefpavāra Normunda Baranovska izaicinājumu un iemēģina roku ar vistas gaļu pildītu ravioli pagatavošanā.

Ātri un veselīgi: vienkāršas receptes aizņemtu vecāku ikdienai
Strādājošiem vecākiem regulāra ēdiena gatavošana var kļūt par izaicinājumu, tomēr veselīgs uzturs ir būtisks bērna attīstībai, tāpēc ir svarīgi atrast risinājumus, kas palīdz nodrošināt sabalansētas maltītes, nezaudējot pārāk daudz laika. Dažas glābējreceptes aizņemtajiem vecākiem.

Maltīte brīvā dabā: kā sagatavoties piknikam
Vasaras sākums ar gariem, gaišiem vakariem tā vien vilina baudīt parku, upmalu un meža noru skaistumu. Kulinārijas blogere un Rimi garšu gide Zane Grēviņa (Našķoties Zane) dalās idejās, kā piknikot, lai būtu ērti un, cik nu tas brīvā dabā iespējams, eleganti.

Recepte: Žoržs Siksna grilē vistas fileju ar dārzeņiem
Dziedātāja Žorža Siksnas kalendārs ir aizpildīts jau krietnu laiku uz priekšu, tāpēc daudz brīva laika viņam nav, tomēr māksliniekam izdodas izbrīvēt brīdi sirsnīgai sarunai. Un kur gan vēl raitāk raisās sarunas, ja ne virtuvē?

Smūtijs šķīvī: Mārtiņa Sirmā aukstās zupas noslēpumi
Vienalga, vai aiz loga līst, vai spoži spīd saule, – vasara sākas tad, kad nobaudīta pirmā karote aukstās zupas. Un tai nebūt nav jābūt biešu zupai! Gandrīz katrā kultūrā ir sava aukstā zupa, ar kuru var eksperimentēt, meklējot ideālo garšu. Galvenais ir paturēt prātā dažus vienkāršus noteikumus, lai aukstā zupa vienmēr izdotos.

Recepte: Intars Busulis gatavo cāli sojas un medus mērcē
Dziedātājs Intars Busulis piesaka sevi jaunā ampluā – viņš kļuvis par Rimi Rīgas maratona vēstnesi un kopš janvāra beigām ir cītīgi gatavojies savam pirmajam pusmaratonam. Maratonistam jābauda kārtīga atlēta cienīgs ēdiens!

Ko ēst un ko neēst pirms maratona? Iesaka uztura speciāliste
Kā pareizi sabalansēt uzturu pirms maratona, tā dienā un pēc skrējiena? “Jo garāka distance, jo vairāk jāpiedomā pie tā, ko ēdam,” saka sertificēta uztura un fitnesa trenere.

Pavasaris vienreiz gadā: papildini ēdienkarti ar zaļumiem!
Nekas nav tik zaļš un vitamīniem bagāts kā dobes un pļavas pavasarī! Agrs pavasaris, kad dažādas mazlapiņas un pusnezāles ir modušās, bet vēl nav sākušas ziedēt, ir īstais laiks tās likt uz šķīvja līdzās tradicionālajiem zaļumiem, pirmajiem redīsiem un aromātiskiem gurķīšiem.

4 saldas zefīru receptes Māmiņdienas brokastīm
Māmiņdiena ir īpašs brīdis, kad visa ģimene sanāk kopā, lai pateiktos mammai – ar smaidu, apskāvienu un, protams, arī kaut ko gardu. Šogad saldais pārsteigums var būt vēl īpašāks – pašu gatavots, vienkāršs un pilns mīlestības.

Ātri un gardi – kēksiņi, ko bērns var pagatavot mammai
Kūkas un kēksiņi tik ļoti piestāv Mātes dienai! Arī ziedi, bērna gatavoti apsveikumi un mīļas sarunas. Uzzini, kā pagatavot klasiskos kēksiņus, kas labi piestāvēs Mātes dienai.