Virtuve
Trīs gardas receptes valsts svētku galdam
Lai svētku galds būtu elegantās Latvijas karoga krāsās, šefpavārs Gatis Lauva sadarbībā ar zīmolu “Spilva” ir sagatavojis trīs vienkāršas, ātri pagatavojamas, bet garšīgas receptes, kas izceļas ar sarkanajiem toņiem un sezonas bagātību – īsts kompliments Latvijai.
Recepte: Jānis Jarāns gatavo paelju ar vistu un garnelēm
Raidījumā Vakariņas pa lēto pie šefpavāra Normunda Baranovska viesojas brīnišķīgais aktieris Jānis Jarāns, kuru skatītāji labi pazīst kā iemīļoto tēlu Miedziņu no leģendārā LTV raidījuma Miedziņš nāk. Raidījuma laikā viņš kopā ar šefpavāru gatavo paelju ar vistu un garnelēm, pierādot, ka jūras veltes var pagatavot ne tikai gardi, bet arī izdevīgi.
Divi rudenīgi našķi, kas derēs arī Halovīna ballītei
Lai Halovīna svinēšana maziem un lieliem spokošanās meistariem nekļūst tikai par saldumu pārēšanās maratonu, piedāvājam universālas receptes mājās gatavotiem dārzeņu čipsiem, ko var lieliski pielāgot spokošanās tematikai, un krāsnī ceptiem ķirbju virtuļiem ar biezpienu, kuru glazēšanas procesā droši var ļaut vaļu fantāzijai, radot visbaisākos tēlus.
Zirņūdens virtuvē – kas slēpjas aiz šī vienkāršā šķidruma?
Arvien biežāk dažādu ēdienu receptēs var sastapt noslēpumaino sastāvdaļu aquafaba. Tas ir tieši tas, ko šis vārds nozīmē tulkojumā no latīņu valodas: “pupu ūdens” jeb pākšaugu – zirņu vai pupu – novārījums. To ir viegli iegūt – pietiek atvērt konservētu turku zirņu kārbu. Noskaidro, kāpēc zirņūdeni nevajag vienkārši izliet!
Atklāj ābolu no jauna
Mūsdienās varam baudīt gan vecās šķirnes no Latvijas neatkarības pirmsākumiem, gan jaunās, modernās – perfektus, cietus, sulīgus ābolus. Kā pilnām mutēm izgaršot šī rudens ābolu sezonu?
Viegli pagatavojami rudens gardumi, kas iepriecinās visu ģimeni
Lai gan daudzi joprojām ar skepsi raugās uz burkānu vai ķirbju kūkām, bieži vien tas nozīmē tikai to, ka viņi vēl nav nogaršojuši patiešām izcilu burkānkūku vai sulīgus ķirbju kēksiņus! Mēs aicinām dot šiem rudenīgajiem dārzeņiem vēl vienu iespēju un pārliecināties, ka tie var kļūt par īstiem varoņiem arī konditorejā.
Praktiski padomi, kā izmest mazāk pārtikas
Viena Latvijas iedzīvotāja gadā atkritumos izmestā pārtika varētu divas nedēļas pabarot piecu cilvēku ģimeni. Kamēr pārtikas cenas turpina kāpt, katrs izmestais produkts nozīmē zaudētu naudu, izšķiestus resursus un lieku slogu videi. Nule, 29. septembrī, atzīmētā Starptautiskā pārtikas zuduma un pārtikas atkritumu izpratnes veicināšanas diena ir lielisks brīdis sev pajautāt – ko es varu darīt labāk?
Trīs idejas rudenīgām vakariņām
Rudenīgos vakaros galdā tiek celtas krēmzupas, sautējumi un krāsnī cepti dārzeņi. Sezonālie produkti, piemēram, ķirbis, bietes, āboli un sēnes, pārvēršas par sildošām vakariņām, kas vienlaikus ir gan gardas, gan vitamīniem pilnas. Esam apkopojuši trīs vienkāršas, bet ļoti gardas idejas rudenīgām vakariņām, kuru pagatavošana neaizņem daudz laika.
Gardas un gudras uzkodas starp maltītēm
Ko iesākt, ja nav ne pusdienu, ne īsti vakariņu laiks, bet domas nemierīgi klejo ap ledusskapi vien? Gardi uzkost!
Garšaugu ABC – noslēpums lieliskai garšai
Garšaugi ir neaizstājams papildinājums ikvienai maltītei: pat visvienkāršākā ēdiena aromāts burtiski atdzīvojas, ja tam pievieno šķipsniņu diļļu, pētersīļu, rozmarīna, timiāna vai cita garšauga. Kā lielveikalā izvēlēties kvalitatīvus zaļumus, kā tos pareizi uzglabāt mājas apstākļos un kurā brīdī pievienot ēdienam?