Virtuve

Raibākas par dzeņa vēderu: Lieldienu olu krāsošana ar dabiskiem materiāliem
Tradicionāli izplatītākais un vienkāršākais olu krāsošanas veids ir vārīt tās sīpolu mizās, kas dod olām dažādus zeltainus toņus – atkarībā no sīpolu mizu daudzuma iespējams iegūt teju visu brūno toņu paleti vai pat violetu nokrāsu, ja katlā liktas sarkanā sīpola mizas. Taču tas nebūt nav vienīgais paņēmiens.

Aptauja: pusei Latvijas iedzīvotāju olas galdā ir vairākas reizes nedēļā, bet daļai – tikai Lieldienās
Olas ir populārs produkts Latvijas iedzīvotāju uzturā – 54 % iedzīvotāju tās uzturā lieto vairākas reizes nedēļā, liecina “Mēness aptiekas” un pētījumu aģentūras “Norstat” veiktā aptauja. Tikmēr daļa respondentu atzīst, ka olas ēd tikai Lieldienās vai nelieto nemaz.

Kā izmantot majonēzi Lieldienu receptēs? 3 idejas svētku galdam
Tuvojoties Lieldienām, galdā atkal tiek celtas tradicionālas olu receptes un populāri svētku ēdieni, kuros būtiska loma ir arī majonēzei. Kā noskaidrots zīmola "Spilva" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktajā pētījumā* par Latvijas iedzīvotāju paradumiem majonēzes izvēlē, gandrīz septiņi no desmit jeb 68% Latvijas iedzīvotāju priekšroku dod klasiskajai Provansas vai rasola majonēzei un arvien nozīmīgāks kļūst arī iepakojums un ilgtspēja.

Pavasara talka saldētavā: 6 soļu programma krājumu revīzijai
Enerģijas atjaunošanai pēc ziemas miega lieti noder dažādas tīrīšanas un kārtošanas aktivitātes – kad skapjos un plauktos riņķo vairāk gaisa, arī prāts kļūst možāks! Virtuve nav izņēmums. Kulinārijas blogere un Rimi garšu gide Zane Grēviņa (Našķoties Zane) piedāvā sešu soļu programmu saldētavas pavasara tīrīšanai.

Recepte: Emilija Bērziņa gatavo voku medus un sojas mērcē
Dziedātāja Emilija Bērziņa mūzikā iet savu ceļu – viņa ir spilgta, radoša un oriģināla. Tāds ir arī viņas gatavotais ēdiens: kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski top maltas cūkgaļas voks medus un sojas mērcē.

Kāpēc mājās gatavota kafija negaršo tik labi kā kafejnīcā un kā to labot?
Dati liecina, ka Austrumeiropas un Baltijas valstīs 87–88% kafijas pārsvarā tiek patērēta mājās vai birojā, bet ne vienmēr tai ir tieši tāda garša, kādu mēs vēlētos. Ko iespējams darīt, lai arī mājās gatavota kafija garšotu tikpat labi kā kafejnīcā?

Uzticies bērnam – ļauj gatavot pašam!
Bērna patstāvība un dzīvē noderīgu prasmju pilnveidošana ir būtiskas iemaņas, ko vecāki vēlas attīstīt savos bērnos. Nereti pieaugušie raizējas par drošību virtuvē un vilcinās ļaut bērniem iesaistīties ēdiena gatavošanā.

Gardās un veselīgās bērzu sulas: kā pareizi tecināt un uzglabāt?
Līdz ar pirmajām siltajām pavasara dienām klāt arī bērzu sulu tecināšanas laiks! Lai gan par sulu mēnesi tradicionāli tiek dēvēts aprīlis, bērzu sulu droši iespējams tecināt jau tad, kad gaisa temperatūra sasniegusi +5°C līdz +10°C. Kāpēc šis pavasarīgais dzēriens ir tik iecienīts un kā to pareizi iegūt, nekaitējot kokam?

Pavasara garšas tavā šķīvī: kā ar prieku baudīt zaļumus un citus pavasara vitamīnus
Pavasarī mostas viss – daba, krāsas, garšas, smaržas un cilvēka maņas. Šis ir īstais laiks, kad izbaudīt svaigas un intensīvas garšas, pie viena stiprinot organismu ar jaudīgu vitamīnu kokteili. Tā vietā, lai ķertos pie sintētiskajiem vitamīniem, daudz radošāk un jautrāk ir audzēt tos pašiem.

10 leģendāri Ēģiptes ēdieni, kas noteikti jānogaršo katram
Laikā, kad Latvijā vēl gaidām vasaru, daudzi nepacietīgi dodas vasaras meklējumos uz iemīļoto Ēģipti, kas prot lutināt ar patiesi izcilu atpūtu, brīnišķīgām apskates vietām un bagātu vēsturi. Tomēr zinātkārākajiem ceļošana ir ne tikai jaunu vietu atklāšana, bet arī iespēja izbaudīt vietējo garšu pasauli.