Virtuve

Ko ēst un ko neēst pirms maratona? Iesaka uztura speciāliste
Kā pareizi sabalansēt uzturu pirms maratona, tā dienā un pēc skrējiena? “Jo garāka distance, jo vairāk jāpiedomā pie tā, ko ēdam,” saka sertificēta uztura un fitnesa trenere.

Pavasaris vienreiz gadā: papildini ēdienkarti ar zaļumiem!
Nekas nav tik zaļš un vitamīniem bagāts kā dobes un pļavas pavasarī! Agrs pavasaris, kad dažādas mazlapiņas un pusnezāles ir modušās, bet vēl nav sākušas ziedēt, ir īstais laiks tās likt uz šķīvja līdzās tradicionālajiem zaļumiem, pirmajiem redīsiem un aromātiskiem gurķīšiem.

4 saldas zefīru receptes Māmiņdienas brokastīm
Māmiņdiena ir īpašs brīdis, kad visa ģimene sanāk kopā, lai pateiktos mammai – ar smaidu, apskāvienu un, protams, arī kaut ko gardu. Šogad saldais pārsteigums var būt vēl īpašāks – pašu gatavots, vienkāršs un pilns mīlestības.

Ātri un gardi – kēksiņi, ko bērns var pagatavot mammai
Kūkas un kēksiņi tik ļoti piestāv Mātes dienai! Arī ziedi, bērna gatavoti apsveikumi un mīļas sarunas. Uzzini, kā pagatavot klasiskos kēksiņus, kas labi piestāvēs Mātes dienai.

3 interesantas salātu receptes Baltā galdauta svētku pusdienām
Maija sākumā visa Latvija dzīvos svētku noskaņās, baudot ne tikai svētkus, bet arī izmantojot brīvās dienas kopīgiem izbraucieniem, tikšanās reizēm ar draugiem un ģimeni. Šis ir laiks svinībām, atpūtai un nesteidzīgām maltītēm pie skaisti klāta galda kopā ar savējiem. Lūk, trīs ātras un kārdinošas salātu receptes – lai katra svētku diena garšo citādi, bet vienmēr lieliski!

Vairāk nekā ierastais šašliks: iedvesma īpaši gardai grilēšanas sezonai
Tradicionālā cepamgaļa un iecienītās cepamdesas, steiki un burgerkotletes, zivis, jūras veltes, siers, dārzeņi, maize, pat augļi, ogas un zefīri – šķiet, nav nekā, ko nevarētu pagatavot uz grila. Un nu jau arī laikapstākļi ļauj gatavot zem klajas debess!

Recepte: 2 gardi ēdieni, ko likt galdā Lieldienās
Svinot pavasari, laiks padomāt par oriģināliem un gardiem ēdieniem, ar ko palutināt savējos Lieldienās.

Vai olas var krāsot ar ievārījumu, sinepēm un grenadīnu?
Lieldienu olu krāsošana sīpolu mizās ir tradīcija, kas gadu gaitā kļuvusi par teju pašsaprotamu rituālu. Šī nodarbe var būt arī radošs un pārsteigumu pilns eksperiments – īpaši, ja tajā iesaistās visa ģimene. Vai olu krāsošanu iespējams padarīt vēl interesantāku, izmantojot tikai dabīgas krāsvielas?

Kā ēdienu pārpalikumus pārvērst Lieldienu krāsu brīnumā? 5 dabīgas krāsvielas tavā virtuvē
Mūsdienu ilgtspējas centieni arvien biežāk balstās senajās latviešu prasmēs – izmantot katru lietu pilnvērtīgi. Krāsojot Lieldienu olas ar dabīgiem resursiem, mēs ne tikai samazinām mākslīgo materiālu izmantošanu, bet arī turpinām tradīciju, kur pavasara krāsas svētkiem dāvāja daba, nevis ķīmija.

Recepte: Monta Priede gatavo Lieldienu rīta sāļās vafeles
Salds vai sāļš? Katram savs, un vienaldzīgo šajā jautājumā nav. Lieldienu rītam piestāv olu ēdieni, tāpēc kinoloģe un fitnesa trenere Monta Priede apvieno divus vienā – cep sāļās vafeles.