Virtuve

Kāpēc mājās gatavota kafija negaršo tik labi kā kafejnīcā un kā to labot?
Dati liecina, ka Austrumeiropas un Baltijas valstīs 87–88% kafijas pārsvarā tiek patērēta mājās vai birojā, bet ne vienmēr tai ir tieši tāda garša, kādu mēs vēlētos. Ko iespējams darīt, lai arī mājās gatavota kafija garšotu tikpat labi kā kafejnīcā?

Uzticies bērnam – ļauj gatavot pašam!
Bērna patstāvība un dzīvē noderīgu prasmju pilnveidošana ir būtiskas iemaņas, ko vecāki vēlas attīstīt savos bērnos. Nereti pieaugušie raizējas par drošību virtuvē un vilcinās ļaut bērniem iesaistīties ēdiena gatavošanā.

Gardās un veselīgās bērzu sulas: kā pareizi tecināt un uzglabāt?
Līdz ar pirmajām siltajām pavasara dienām klāt arī bērzu sulu tecināšanas laiks! Lai gan par sulu mēnesi tradicionāli tiek dēvēts aprīlis, bērzu sulu droši iespējams tecināt jau tad, kad gaisa temperatūra sasniegusi +5°C līdz +10°C. Kāpēc šis pavasarīgais dzēriens ir tik iecienīts un kā to pareizi iegūt, nekaitējot kokam?

Pavasara garšas tavā šķīvī: kā ar prieku baudīt zaļumus un citus pavasara vitamīnus
Pavasarī mostas viss – daba, krāsas, garšas, smaržas un cilvēka maņas. Šis ir īstais laiks, kad izbaudīt svaigas un intensīvas garšas, pie viena stiprinot organismu ar jaudīgu vitamīnu kokteili. Tā vietā, lai ķertos pie sintētiskajiem vitamīniem, daudz radošāk un jautrāk ir audzēt tos pašiem.

10 leģendāri Ēģiptes ēdieni, kas noteikti jānogaršo katram
Laikā, kad Latvijā vēl gaidām vasaru, daudzi nepacietīgi dodas vasaras meklējumos uz iemīļoto Ēģipti, kas prot lutināt ar patiesi izcilu atpūtu, brīnišķīgām apskates vietām un bagātu vēsturi. Tomēr zinātkārākajiem ceļošana ir ne tikai jaunu vietu atklāšana, bet arī iespēja izbaudīt vietējo garšu pasauli.

Recepte: Maksims Busels gatavo kuskusu ar vistu un dārzeņiem
Pavasarī viss ir vieglāk – dienas kļūst garākas, gaismas ir vairāk, pat gaiss šķiet vieglāks. Laiks arī vieglam ēdienam! Aktieris Maksims Busels Rimi šefpavāra Normunda Baranovska vadībā gatavo kuskusu ar vistu un dārzeņiem un cienā ukraiņu TV raidījumu vadītāju un žurnālistu Volodimiru Birjukovu.

Cukura aizvietotāji: vai tos drīkst lietot bērni?
Mūsdienās arvien vairāk vecāku pievērš uzmanību tam, cik daudz cukura lieto viņu bērni. Pārmērīgs tā patēriņš var veicināt liekā svara attīstību, zobu emaljas bojājumus un citas veselības problēmas. Tāpēc pēdējos gados aizvien populārāki kļūst cukura aizvietotāji. Bet vai tie ir droši bērniem? Kādu saldvielu labāk izmantot?

4 vienkārši pagatavojami deserti, kas satur niecīgu daudzumu kaloriju
Veselīgs dzīvesveids – tas nebūt nenozīmē, ka no desertiem jāatsakās pavisam! Reizēs, kad kārojas sevi palutināt ar kādu gardu un saldu našķi, liec lietā šīs vienkāršās receptes – debešķīgi gardu desertu vari pagatavot arī pats, turklāt tādējādi skaidri zināsi, cik daudz kaloriju satur katra porcija.

3 Vidusjūras virtuves aromātiskākās garšvielas – rozmarīns, timiāns un raudene
Vidusjūras virtuve Latvijā ir iecienīta, un tādas garšvielas kā rozmarīns, timiāns un raudene padara izcilu teju katru ēdienu, sniedzot iespēju ikvienam virtuvē sajusties kā šefpavāram.

Recepte: Miks Galvanovskis gatavo krēmīgo risoto ar bekonu
Ēst var dažādi: var pārtikt no sviestmaizēm, ātrajām uzkodām, karbonādes ar majonēzes rūtiņu vai zaļajiem salātiem, bet var arī meistarot izsmalcinātus ēdienus kā labākajos restorānos, kur nozīme ir zināmai izjūtai. Dziedātājs Miks Galvanovskis Rimi šefpavāra Normunda Baranovska vadībā gatavo gardo, bet pagatavošanā nedaudz kaprīzo risoto.