visaigimenei.lv skaitļos

Lietotāji online45
Aktīvie uzņēmumi102565
Nozares raksti940
Mans bērns : visaigimenei.lv

Virtuve

Vasaras garša uz šķīvja: kā ēst viegli un sabalansēti karstajās dienās?

Vasaras garša uz šķīvja: kā ēst viegli un sabalansēti karstajās dienās?

Karstajās vasaras dienās bieži vien kārojas vieglas un atsvaidzinošas maltītes, kas neapgrūtinātu kuņģi, bet vienlaikus sniegtu enerģiju un organismam nepieciešamās uzturvielas. Šajā laikā īpaši svarīgi ir domāt par to, lai uzturs būtu sabalansēts un atbalstītu mūsu labsajūtu. 

Našķoties Zanes zemeņu sezonas padomi

Našķoties Zanes zemeņu sezonas padomi

Saulē smaržojoši zemeņu lauki, kuros sārtojas sulīgas ogas, ir viens no vasaras simboliem. Kā košas krelles pie vasaras kleitas! Tiesa, šī vasara nelutina ne ar sauli un laikapstākļiem, ne bagātīgu zemeņu ražu. Tomēr Rimi garšu gide Zane Grēviņa (Našķoties Zane) iesaka nenokārt galvu! Viņa lepojas ar pašas izaudzētiem trim zemeņu ķekariem un lielu birumu noderīgu ideju, kā zemenes pagatavot un uzglabāt. Ir zemeņu laiks, un tas no sirds jāizbauda!

Recepte: Mārtiņš Spuris gatavo plānburgeru 

Recepte: Mārtiņš Spuris gatavo plānburgeru 

Kas daudz dara, var daudz izdarīt! To zina katrs multimākslinieks – arī TV un radio personība  Mārtiņš Spuris, kurš kopā ar Rimi Gardēžu virtuves šefpavāru Normundu Baranovski gatavo vienkāršu, gardu un arī maciņam draudzīgu smash burgeru jeb plānburgeru.

Svaigs kā piparmētra: meklē vasarīgas garšas

Svaigs kā piparmētra: meklē vasarīgas garšas

Ap Jāņu laiku līdz ar visu zemes zāli uz ziedēšanu taisās arī piparmētru lauki, kas kuplo teju katrā Latvijas dārzā. Rimi garšu gide Zane Grēviņa (Našķoties Zane) aicina neierobežot savas garšas kārpiņas ar ierasto piparmētru tēju – šim garšaugam ir pa spēkam piešķirt svaiguma dvesmu gandrīz katram ēdienam! 

Recepte: Anastasija Samoilova gatavo gaspačo 

Recepte: Anastasija Samoilova gatavo gaspačo 

Zupa vai šķidri salāti? Kas īsti ir aukstā tomātu zupa gaspačo, noskaidro pludmales volejboliste Anastasija Samoilova kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski un no tomātiem gatavo vasarīgu gaspačo.  

Recepte: Andrejs Reinis Zitmanis gatavo ravioli 

Recepte: Andrejs Reinis Zitmanis gatavo ravioli 

Grupas Sudden Lights solists Andrejs Reinis Zitmanis nekad nav slēpis savu mīlestību pret Itālijas virtuvi. Mūziķa iecienītākie itāļu ēdieni ir četru sieru pica, pasta carbonara un lazanja, bet šoreiz viņš pieņēmis Rimi šefpavāra Normunda Baranovska izaicinājumu un iemēģina roku ar vistas gaļu pildītu ravioli pagatavošanā.

Ātri un veselīgi: vienkāršas receptes aizņemtu vecāku ikdienai

Ātri un veselīgi: vienkāršas receptes aizņemtu vecāku ikdienai

Strādājošiem vecākiem regulāra ēdiena gatavošana var kļūt par izaicinājumu, tomēr veselīgs uzturs ir būtisks bērna attīstībai, tāpēc ir svarīgi atrast risinājumus, kas palīdz nodrošināt sabalansētas maltītes, nezaudējot pārāk daudz laika. Dažas glābējreceptes aizņemtajiem vecākiem.

Maltīte brīvā dabā: kā sagatavoties piknikam 

Maltīte brīvā dabā: kā sagatavoties piknikam 

Vasaras sākums ar gariem, gaišiem vakariem tā vien vilina baudīt parku, upmalu un meža noru skaistumu. Kulinārijas blogere un Rimi garšu gide Zane Grēviņa (Našķoties Zane) dalās idejās, kā piknikot, lai būtu ērti un, cik nu tas brīvā dabā iespējams, eleganti.

Recepte: Žoržs Siksna grilē vistas fileju ar dārzeņiem 

Recepte: Žoržs Siksna grilē vistas fileju ar dārzeņiem 

Dziedātāja Žorža Siksnas kalendārs ir aizpildīts jau krietnu laiku uz priekšu, tāpēc daudz brīva laika viņam nav, tomēr māksliniekam izdodas izbrīvēt brīdi sirsnīgai sarunai. Un kur gan vēl raitāk raisās sarunas, ja ne virtuvē?

Smūtijs šķīvī: Mārtiņa Sirmā aukstās zupas noslēpumi

Smūtijs šķīvī: Mārtiņa Sirmā aukstās zupas noslēpumi

Vienalga, vai aiz loga līst, vai spoži spīd saule, – vasara sākas tad, kad nobaudīta pirmā karote aukstās zupas. Un tai nebūt nav jābūt biešu zupai! Gandrīz katrā kultūrā ir sava aukstā zupa, ar kuru var eksperimentēt, meklējot ideālo garšu. Galvenais ir paturēt prātā dažus vienkāršus noteikumus, lai aukstā zupa vienmēr izdotos.