Virtuve
Annas Pannas recepte Helovīna galdam: Spocīgais šokolādes krēms
Tuvojoties Visu svēto dienas priekšvakaram jeb Helovīnam, ir īstais laiks ļaut vaļu iztēlei un iedvesmoties nedaudz spocīgākām receptēm. Helovīnam, ko visā pasaulē atzīmē 31. oktobrī, ir raksturīgi ne tikai interesanti un iztēles bagāti tērpi, bet arī spocīgi un gardi našķi. Lai uz svētku galdā netrūktu pārsteigumu, sadarbībā ar kulinārijas blogeri Annu Pannu piedāvājam izmēģināt izcila un pavisam vienkārša deserta recepti – šokolādes krēmu ar šokolādes cepumu smiltīm un želejas tārpiņiem.
Zirņu, tunča un citi konservi bērna uzturā: Kādus iegādāties, un kā tos pasniegt?
Konservi var būt labs palīgs ikdienas maltīšu pagatavošanā, tādējādi atvieglojot ģimenes ikdienas rutīnu. Taču konservu sastāvs mēdz ļoti atšķirties – no kvalitatīviem līdz nevēlamiem ne tikai bērna, bet arī pieaugušo uzturā. Sertificēta uztura speciāliste skaidro konservu dažādību un atklāj divas garšīgas receptes, kurās izmantot konservētos labumus.
Recepte: Olimpiete Līna Mūze-Sirmā gatavo zupu no Latvijas lielākās ogas
Rudens ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijas dabas veltes – gardas, smaržīgas, pilnas zemes spēka. Un kam gan tas vēl vairāk vajadzīgs nekā mūsu sportistiem! Šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā viesojas pie "Rimi Gardēža", šefpavāra Normunda Baranovska un meistaro gardu krēmzupu no ķirbja, ar ko cienāt sporta menedžeri Ievu Zundu.
Aktuālās tendences kafijas pagatavošanas un dzeršanas kultūrā – arvien draudzīgākas dabai izvēles
Oktobrī tiek atzīmēta Starptautiskā kafijas diena un ne velti – bez šī dzēriena savu ikdienu nespēj iedomāties vairāk nekā 80% Latvijas sabiedrības, liecina SPKC pētījuma dati*. Attīstoties pasaulei, attīstās arī kafijas pagatavošanas un dzeršanas kultūra. Par to, kādas ir pēdējā laika aktuālās tendences kafijas kultūrā un kam pievērst vērību, baudot šo dzērienu, stāsta kafejnīcu tīkla “Caffeine” kafijas eksperts Vitolds Dreimanis.
Milzu oga varenam mielastam – gardais un daudzveidīgais ķirbis
Ķirbis ar riekstu garšu, ķirbis cepšanai, spageti ķirbis, muskata ķirbis, dekoratīvais ķirbis – šie un citi ķirbju šķirņu nosaukumi jau saka priekšā, cik daudzveidīgs ir lielās ogas pielietojums. Galu galā, ir arī omes ķirbis – tas visparastākais, kas izaudzis kompostkaudzē un kopā ar citiem lauku labumiem nonācis virtuvē.
Eksperte: Arī dārzā un mežā lasītas ogas pirms ēšanas ir jānomazgā
Bieži vien, lasot ogas mežā vai savā dārzā, mēs tās apēdam nemazgātas. Tomēr šāds paradums var būt bīstams. Ogas ir ieteicams mazgāt vienmēr – iemesls ir ne vien ogu tīrība, bet arī slimības izraisoši parazīti.
Receptes: Divi rudenīgi ēdieni ar āboliem
Rudens ir ābolu laiks, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti ar āboliem pildītai vistas filejai un burvīgam ābolu kobleram.
Kāpēc pievienoties Visaigimenei.lv jau tagad? 8 ieguvumi biznesam Reklāmraksts
Vai meklē veidus, kā būt vienmēr soli priekšā saviem konkurentiem? Vēlies kļūt par TOP izvēli arvien plašākam klientu lokam? Jauns portāls – jaunas iespējas Tavam biznesam! Dzīvesstila portāls Visaigimenei.lv palīdzēs uzzināt par Tavu uzņēmumu vēl lielākai auditorijai! Kā – turpini lasīt un uzzini!
Recepte: Raidījuma “Ralfs gatavo” sezonas atklāšanas šokolādes braunijs
Rudens ir jaunu zināšanu, eksperimentu un pieredzes laiks. To zina arī raidījuma “Ralfs gatavo” vadītāji Ralfs un Martins Baltskari. Raidījuma jaunā sezona sāksies 6. oktobrī, bet puiši jau tagad iesildīšanās nolūkos viesojas pie "Rimi Gardēža", šefpavāra Normunda Baranovska un cep īstenu kārumnieku sapni – brauniju.