visaigimenei.lv skaitļos

Lietotāji online45
Aktīvie uzņēmumi101560
Nozares raksti801
Mans bērns : visaigimenei.lv

Virtuve

3 garšīgas receptes bezgaļas maltītēm

3 garšīgas receptes bezgaļas maltītēm

Lai gan gada pirmais mēnesis jau tuvojas izskaņai, tas ir pavēris ceļu jauniem izaicinājumiem un aizraujošām augu valsts ēdienu garšu atklāsmēm, kas var turpināties visu gadu. Dažādojot ikdienas uzturu ar veģetāriem un vegāniskiem ēdieniem, iespējams iepriecināt garšas kārpiņas ar neparastām kombinācijām, jaunām tekstūrām un svaigām garšām.

Āzijas garšas latviešu virtuvē: taizemiete Natrada iesaka iecienītākās receptes

Āzijas garšas latviešu virtuvē: taizemiete Natrada iesaka iecienītākās receptes

Natrada ir no Taizemes, bet jau daudzus gadus par savām otrajām mājām sauc Latviju, kur ir studējusi, izveidojusi ģimeni un iemācījusies latviešu valodu. Pusi gada viņa ar ģimeni pavada Taizemē, pusi – Latvijā, un arī ģimenes ēdienkartē satiekas gan latviešu, gan taizemiešu virtuvei raksturīgās garšas.

Recepte: Valters Krauze gatavo lēcu un liellopu gaļas biezzupu

Recepte: Valters Krauze gatavo lēcu un liellopu gaļas biezzupu

Stipriem vīriem ziemā vajadzīgs stiprs ēdiens – sātīgs, sildošs, spēcinošs un aromātisks, ar gaļiņu un izteiksmīgām garšām. Televīzijas personība Valters Krauze kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski gatavo lēcu un liellopu gaļas biezzupu.

Kā izvēlēties karstā gaisa friteri?

Kā izvēlēties karstā gaisa friteri?

Aerogrili jeb karstā gaisa friteri kļuvuši par neaizstājamu palīgu daudzās mājās – pagatavot veselīgu un gardu maltīti vēl nekad nav bijis tik ātri un vienkārši. Tomēr, lai jaunā virtuves tehnika nekrāj putekļus, bet tiek likta lietā, pirms aerogrila iegādes nepieciešams izvērtēt savas vajadzības un gatavošanas paradumus.

Āzijas virtuves ABC: ko un kā izvēlēties tepat Latvijā

Āzijas virtuves ABC: ko un kā izvēlēties tepat Latvijā

Āzijas virtuve – tas ir krāsains un daudzveidīgs garšu ceļojums ar pikantām zupām, kraukšķīgām uzkodām un dažādiem nūdeļu ēdieniem. Āzijas maltītes ir daudzveidīgas un arī ātri pagatavojamas, tāpēc tās ir iecienījuši daudzi.

Recepte: Bermudu Divstūris iegriež jaudīgu ballīti ar gardu rasolu

Recepte: Bermudu Divstūris iegriež jaudīgu ballīti ar gardu rasolu

Visspēcinošākā uzkoda, visu ballīšu ēdienu karalis – rasols. Bermudu divstūra Bicepss un Tricepss to gatavo kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski, lai uzcienātu Snickeru, “piesietu dūšu” paši un iedvesmotu visus ballētājus žanra klasikas izbaudīšanai.

Annas Pannas recepte: Piparkūku deserts, kas izkausēs sirdis

Annas Pannas recepte: Piparkūku deserts, kas izkausēs sirdis

Ja pēc svētkiem vēl ir palikušas piparkūkas, tās var pārvērst gardā desertā! Kulinārijas blogere un kūku meistare Anna Panna aicina pagatavot banoffee kārtojumu – desertu, kas izkausēs ikviena sirdi. Tas ir viegli un būs pa spēkam pat bērniem!

Recepte: Keto gaļas bumbiņas ar cukīni pastu

Recepte: Keto gaļas bumbiņas ar cukīni pastu

Pēdējo gadu laikā keto diēta piedzīvojusi strauju popularitāti – pētījumi liecina, ka, izvēloties ēdienkarti ar zemu ogļhidrātu saturu, iespējams atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, iegūt sāta sajūtu un mazināt kāri pēc dažādiem našķiem. Keto gaļas bumbiņas ar cukīni pastu būs ne vien gards, bet arī veselīgs baudījums tavām garšas kārpiņām. 

Recepte: Šefpavāra vegāniskais risotto ar augu valsts garnelēm, dārzeņiem un sarkano ikru dekoru

Recepte: Šefpavāra vegāniskais risotto ar augu valsts garnelēm, dārzeņiem un sarkano ikru dekoru

Lai iedvesmotu bagātināt savu uzturu ar augu valsts ēdieniem, “Maxima Latvija” kā ilgtspējīga uztura izaicinājuma “Neapēd zemeslodi” partneris kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu iesaka izsmalcinātu un viegli pagatavojamu maltīti – vegānisko risotto ar augu valsts garnelēm, dārzeņiem un sarkano ikru dekoru.

Recepte: Bārmenis Andris Reizenbergs meistaro pastu pappardelle ar sēnēm

Recepte: Bārmenis Andris Reizenbergs meistaro pastu pappardelle ar sēnēm

Zupu uzvārīt – tas vis nav kokteili sajaukt! Tomēr bārmenis Andris Reizenbergs ir uz “tu” ar abām nodarbēm – gan kokteiļi, gan zupas pieder pie viņa meistarstiķiem.