Virtuve
Limonādes no vasaras ogām: krāsainas un atvēsinošas receptes karstam laikam
“Nopērc suliņu!” ir vārdi, kurus bieži vien vecākiem skandina bērni. Tā vietā, lai pirktu gatavus dzērienus, ir vērtīgi tos pagatavot pašiem, izmantojot svaigas ogas un procesā iesaistot bērnus. Šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā jaunas dzērienu receptes ar vasaras garšu.
Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Kas gan ir kārtīga latvieša maltīte bez dillēm! Pasākumu vadītājs, dziedātājs Roberto Meloni, kas Latvijā pavadījis jau daudzus gadus, viesos uzņem draugus no Brazīlijas un Korejas. Viņš dodas pie "Rimi Gardēža", šefpavāra Normunda Baranovska un kārtīgā itāļu garā gatavo svaigu pastu no miltiem, olām un mannas ar mērcīti labākajās latviešu tradīcijās – bagātīgi aizdarītu ar dillēm.
Kā veselīgi remdēt apetīti? Iesaka uztura speciāliste
Vasaras periodā, kad populāra kļūst aktīvā atpūta, ir īpaši svarīgi sabalansēt uzturu un uzņemt ne tikai svaigos zaļumus un dārza veltes, bet arī atcerēties par vienu no būtiskākajiem spēka avotiem – olbaltumvielām. Cilvēka organisms olbaltumvielas sagremo daudz lēnāk nekā ogļhidrātus vai taukus...
Kapsulas ledusskapis – jauna tendence, kas ietaupa laiku un naudu: Kā to izveidot?
Vai esi dzirdējis par jauno tendenci – kapsulas ledusskapis? Līdzīgi kā kapsulas garderobe, kas sevī ietver tikai vissvarīgākās un daudzveidīgi kombinējamās apģērba vienības, kapsulas ledusskapis koncentrējas uz būtiskākajiem pārtikas produktiem, kurus var izmantot ikdienā dažādās kombinācijās vairāku maltīšu pagatavošanai.
Recepte: Magnuss Eriņš gatavo neatvairāmi sātīgu chili con carne
Kādam jābūt īstam chili con carne jeb asajam meksikāņu sautējumam ar malto gaļu un pupiņām? Uz šo jautājumu atrast atbildi pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska devās DJ un ētera personība Magnuss Eriņš.
Olimpieša ēdienkarte vasarā: Ko aizgūt savam galdam?
Klāt olimpiskā vasaraa, taču nav jābūt sportistam, lai ikdienā paplašinātu savu spēju robežas, – savus mazos rekordus var pārspēt ikviens! Par to ir pārliecināta arī “Narvesen” vēstnese un paraolimpiete Diāna Krūmiņa. Viņa dalās atziņās, ko celt galdā, lai vasara būtu enerģiska, priecīga un veselīga.
Recepte: dziedātāja Kato karamelizē rabarberus
Veca dziesma jaunās skaņās var izrādīties aizraujošs pārsteigums! To zina arī dziedātāja Kato, tāpēc ņem klasiku – rabarberu saišķi – un dodas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska, lai trim bargiem ēdiena kritiķiem celtu galdā – nē, ne plātsmaizi, ne uzpūteni! – īpašu rabarberu desertu ar saldējumu.
Lasis jaunā veidolā – Raimonda Zommera laša fileja ar Indijas garšu
Lasis ir augstvērtīgs produkts, bagātīgs ar virkni veselībai nepieciešamām uzturvielām, ko uztura speciālisti iesaka baudīt vismaz divas reizes nedēļā. Lai tā garšu padarītu interesantāku, iedvesmu var meklēt austrumnieciskās notīs, lai cik neparasti tas neizklausītos priekš laša. Šīs nedēļas iedvesmas recepte – laša fileja ar Indijas garšu.
Āzijas virtuves tendences: 3 vienkārši veidi, kā piešķirt asumu darbdienu vakariņām
Āzijas virtuves pasaule ir ļoti daudzveidīga, tā piedāvā dažādus ēdienus, un to vienkāršā pagatavošana ir lieliski piemērota aizņemtiem darbdienas vakariem, kad ēdiens jāpagatavo ātri.
Patiesība vai maldi? 10 kulinārijas mīti
Pievienot sāli beigās vai sākumā? Nomazgāt vistu pirms gatavošanas vai tomēr nē? Labāk svaigi vai konservēti tomāti? Sabiedrībā pastāv daudz dažādu priekšstatu par ēdiena gatavošanu, sākot no omīšu ēst taisīšanas paražām un meistarstiķiem līdz sociālo tīklu guru ieteikumiem – gatavošanas paradumi nereti pāriet no paaudzes paaudzē.