Virtuve
Veselīgas brokastis visai ģimenei vasarā – receptes un uztura speciālista ieteikumi
Vasara ir laiks, kad ēdienkartē var viegli iekļaut daudz svaigu dārza un meža velšu. Tas jādara arī brokastīs – svarīgākajā no dienas ēdienreizēm, taču ļoti bieži par svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem brokastīs piemirstas.
Recepte: Kristens Krīgers krāj spēkus olimpiskajām spēlēm ar pastu saldskābajā vistas mērcē
Vasaras olimpiskās spēles Parīzē sāksies jau pēc pāris dienām. Mūsu olimpieši, par kuriem cieši turam īkšķus, turpina gatavoties saviem vissvarīgākajiem startiem. Piemēram, BMX riteņbraucējs Kristens Krīgers krāj spēkus ar sātīgu ēdienu: viņš kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo pastu ar vistu saldskābajā mērcē.
Izmēģini nezināmo: Piknika superzvaigzne – mellenes
Vasara rit pilnā plaukumā, un, ja vēl neesi paspējis, ir īstais laiks baudīt piknika burvību dabā kopā ar tuvākajiem. Šajā sezonā neiztrūkstoša piknika sastāvdaļa ir mellenes – dabas velte, kas piedāvā svaigumu un iespēju bagātināt ēdienkarti ar daudzveidīgiem un gardiem ēdieniem. Ja tavā dārzā vai tirgū ir pieejamas svaigas mellenes, steidz tās iekļaut savā piknika ēdienkartē!
Limonādes no vasaras ogām: krāsainas un atvēsinošas receptes karstam laikam
“Nopērc suliņu!” ir vārdi, kurus bieži vien vecākiem skandina bērni. Tā vietā, lai pirktu gatavus dzērienus, ir vērtīgi tos pagatavot pašiem, izmantojot svaigas ogas un procesā iesaistot bērnus. Šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā jaunas dzērienu receptes ar vasaras garšu.
Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Kas gan ir kārtīga latvieša maltīte bez dillēm! Pasākumu vadītājs, dziedātājs Roberto Meloni, kas Latvijā pavadījis jau daudzus gadus, viesos uzņem draugus no Brazīlijas un Korejas. Viņš dodas pie "Rimi Gardēža", šefpavāra Normunda Baranovska un kārtīgā itāļu garā gatavo svaigu pastu no miltiem, olām un mannas ar mērcīti labākajās latviešu tradīcijās – bagātīgi aizdarītu ar dillēm.
Kā veselīgi remdēt apetīti? Iesaka uztura speciāliste
Vasaras periodā, kad populāra kļūst aktīvā atpūta, ir īpaši svarīgi sabalansēt uzturu un uzņemt ne tikai svaigos zaļumus un dārza veltes, bet arī atcerēties par vienu no būtiskākajiem spēka avotiem – olbaltumvielām. Cilvēka organisms olbaltumvielas sagremo daudz lēnāk nekā ogļhidrātus vai taukus...
Kapsulas ledusskapis – jauna tendence, kas ietaupa laiku un naudu: Kā to izveidot?
Vai esi dzirdējis par jauno tendenci – kapsulas ledusskapis? Līdzīgi kā kapsulas garderobe, kas sevī ietver tikai vissvarīgākās un daudzveidīgi kombinējamās apģērba vienības, kapsulas ledusskapis koncentrējas uz būtiskākajiem pārtikas produktiem, kurus var izmantot ikdienā dažādās kombinācijās vairāku maltīšu pagatavošanai.
Recepte: Magnuss Eriņš gatavo neatvairāmi sātīgu chili con carne
Kādam jābūt īstam chili con carne jeb asajam meksikāņu sautējumam ar malto gaļu un pupiņām? Uz šo jautājumu atrast atbildi pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska devās DJ un ētera personība Magnuss Eriņš.
Olimpieša ēdienkarte vasarā: Ko aizgūt savam galdam?
Klāt olimpiskā vasaraa, taču nav jābūt sportistam, lai ikdienā paplašinātu savu spēju robežas, – savus mazos rekordus var pārspēt ikviens! Par to ir pārliecināta arī “Narvesen” vēstnese un paraolimpiete Diāna Krūmiņa. Viņa dalās atziņās, ko celt galdā, lai vasara būtu enerģiska, priecīga un veselīga.
Recepte: dziedātāja Kato karamelizē rabarberus
Veca dziesma jaunās skaņās var izrādīties aizraujošs pārsteigums! To zina arī dziedātāja Kato, tāpēc ņem klasiku – rabarberu saišķi – un dodas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska, lai trim bargiem ēdiena kritiķiem celtu galdā – nē, ne plātsmaizi, ne uzpūteni! – īpašu rabarberu desertu ar saldējumu.