Virtuve

Pavasara garšas tavā šķīvī: kā ar prieku baudīt zaļumus un citus pavasara vitamīnus
Pavasarī mostas viss – daba, krāsas, garšas, smaržas un cilvēka maņas. Šis ir īstais laiks, kad izbaudīt svaigas un intensīvas garšas, pie viena stiprinot organismu ar jaudīgu vitamīnu kokteili. Tā vietā, lai ķertos pie sintētiskajiem vitamīniem, daudz radošāk un jautrāk ir audzēt tos pašiem.

10 leģendāri Ēģiptes ēdieni, kas noteikti jānogaršo katram
Laikā, kad Latvijā vēl gaidām vasaru, daudzi nepacietīgi dodas vasaras meklējumos uz iemīļoto Ēģipti, kas prot lutināt ar patiesi izcilu atpūtu, brīnišķīgām apskates vietām un bagātu vēsturi. Tomēr zinātkārākajiem ceļošana ir ne tikai jaunu vietu atklāšana, bet arī iespēja izbaudīt vietējo garšu pasauli.

Recepte: Maksims Busels gatavo kuskusu ar vistu un dārzeņiem
Pavasarī viss ir vieglāk – dienas kļūst garākas, gaismas ir vairāk, pat gaiss šķiet vieglāks. Laiks arī vieglam ēdienam! Aktieris Maksims Busels Rimi šefpavāra Normunda Baranovska vadībā gatavo kuskusu ar vistu un dārzeņiem un cienā ukraiņu TV raidījumu vadītāju un žurnālistu Volodimiru Birjukovu.

Cukura aizvietotāji: vai tos drīkst lietot bērni?
Mūsdienās arvien vairāk vecāku pievērš uzmanību tam, cik daudz cukura lieto viņu bērni. Pārmērīgs tā patēriņš var veicināt liekā svara attīstību, zobu emaljas bojājumus un citas veselības problēmas. Tāpēc pēdējos gados aizvien populārāki kļūst cukura aizvietotāji. Bet vai tie ir droši bērniem? Kādu saldvielu labāk izmantot?

4 vienkārši pagatavojami deserti, kas satur niecīgu daudzumu kaloriju
Veselīgs dzīvesveids – tas nebūt nenozīmē, ka no desertiem jāatsakās pavisam! Reizēs, kad kārojas sevi palutināt ar kādu gardu un saldu našķi, liec lietā šīs vienkāršās receptes – debešķīgi gardu desertu vari pagatavot arī pats, turklāt tādējādi skaidri zināsi, cik daudz kaloriju satur katra porcija.

3 Vidusjūras virtuves aromātiskākās garšvielas – rozmarīns, timiāns un raudene
Vidusjūras virtuve Latvijā ir iecienīta, un tādas garšvielas kā rozmarīns, timiāns un raudene padara izcilu teju katru ēdienu, sniedzot iespēju ikvienam virtuvē sajusties kā šefpavāram.

Recepte: Miks Galvanovskis gatavo krēmīgo risoto ar bekonu
Ēst var dažādi: var pārtikt no sviestmaizēm, ātrajām uzkodām, karbonādes ar majonēzes rūtiņu vai zaļajiem salātiem, bet var arī meistarot izsmalcinātus ēdienus kā labākajos restorānos, kur nozīme ir zināmai izjūtai. Dziedātājs Miks Galvanovskis Rimi šefpavāra Normunda Baranovska vadībā gatavo gardo, bet pagatavošanā nedaudz kaprīzo risoto.

Bērnam negaršo zivis? 5 receptes, kas motivēs biežāk ēst jūras veltes
Nākamā pirmdiena, 3. marts, ir Starptautiskā omega-3 diena, kas aicina pievērst mūsu uzmanību tam, vai uzturā lietojam pietiekami daudz zivju un jūras velšu. Statistika liecina, ka šo produktu ēdienkartē lielākoties ir pārlieku maz, kā rezultātā neuzņemam ķermenim tik vajadzīgās taukskābes, kas īpaši būtiskas augošam organismam.

Gaļas aizstājēji: vai piemēroti bērna uzturam?
Pēdējos gados arvien biežāk ir novērojama tendence aizstāt gaļu ar augu izcelsmes produktiem un pievērsties veģetāram uzturam. Ja šādu uzturu piedāvā arī bērnam, rodas jautājums: vai gaļas aizstājēji spēj nodrošināt visas nepieciešamās uzturvielas augošam organismam? Uz šo jautājumu atbild sertificēta uztura speciāliste, Rimi Bērniem eksperte Olga Ļubina, un piedāvā divas uzturvielām bagātas veģetārās receptes.

Kā izvēlēties konditorejas izstrādājumus svētkiem? Reklāmraksts
Viens no svarīgākajiem uzdevumiem, gatavojoties svētkiem, ir cienasta sarūpēšana. Uz svētku galda labi iederas dažādi konditorejas izstrādājumi, tomēr piedāvājums ir tik daudzveidīgs, ka atrast konditorejas izstrādājumus svētku galdam var būt diezgan izaicinošs uzdevums. Raksta turpinājumā daži ieteikumi, kas var palīdzēt.