Virtuve

D vitamīns un bērna attīstība: uztura padomi un vienkāršas receptes
D vitamīnam ir būtiska loma mūsu organismā – tas ne tikai nodrošina stiprus kaulus un spēcīgu imunitāti, bet arī ir vitāli svarīgs daudziem vielmaiņas procesiem. Tomēr Latvijas klimata apstākļos gan pieaugušie, gan bērni bieži saskaras ar šī nozīmīgā vitamīna deficītu.

Receptes: gardas ziemas zupas no Latvijas dārzeņiem
Ziema noteikti nenozīmē atvadīšanos no gardajiem Latvijas dārzeņiem ikdienas ēdienkartē. Lai iedvesmotu siltām ziemas maltītēm, “Maxima” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu ir sagatavojusi divas veselīgas un vitamīniem bagātas zupas receptes, kas ir ideāli piemērotas aukstajam laikam un gatavotas tieši no Latvijas dārzeņiem.

Recepte: Dagmāra Legante gatavo minestrone – pupiņu zupu itāļu gaumē
Zupas glābj izsalkušos – liekot lietā nedaudz radošuma, vairumu no tām var pagatavot ātri un vienkārši. Televīzijas personība Dagmāra Legante zupas vāra itin bieži un arī šoreiz, ciemojoties pie Rimi šefpavāra Normunda Baranovska, draudzenei Gunai gatavo minestrone – tradicionālo pupiņu zupu itāļu gaumē.

Recepte: Dubaijas šokolāde – eksotisks kārums paša rokām
Ja seko līdzi aktualitātēm sociālajos tīklos, noteikti būsi pamanījis Dubaijas šokolādi – šis saldais kārums pērn kļuva par īstu interneta sensāciju un pārliecinoši turpina savu uzvaras gājienu arī šogad. Lai gan kārdinošais našķis dažādās variācijās nu pieejams arī lielveikalu plauktos, liekot lietā nedaudz pacietības un iemaņu, to vari pagatavot arī pats.

Lavašs bērnu uzturā: kā pagatavot un uzglabāt
Pēdējos gados lavašs kļuvis par populāru sastāvdaļu daudzās receptēs. Lavašu uzturā var lietot gan lieli, gan mazi, un tā vieglā tekstūra un neitrālā garša ļauj to iekļaut gan sāļos, gan saldos ēdienos. Sertificēta uztura speciāliste, Rimi Bērniem eksperte Olga Ļubina iepazīstina ar lavaša senajām tradīcijām un daudzveidīgajām izmantošanas iespējām ikdienas maltītēs un dalās vienkāršās un gardās receptēs.

Receptes: 2 sātīgi vegāniskie ēdieni
Gada sākums ierasti ir laiks, kad cilvēki vēlas izmēģināt ko jaunu, tāpēc uzmanības centrā bieži nonāk arī veģetārs un vegānisks uzturs. Izmēģini divas vegānisku ēdienu receptes, kas sniegs pilnvērtīgu sāta sajūtu un būs labs un garšīgs papildinājums uzturā arī tiem, kas nebūt negrasās kļūt par vegāniem, taču novērtē jaunu garšu baudījumu.

Recepte: Brigita Reisone ļaujas Itālijas vēsmām un gatavo ņoki
Bez Itālijas šedevriem neiztikt ne mākslā, ne opermūzikā, ne virtuvē. Operdziedātāja Brigita Reisone ciemojas pie Rimi šefpavāra Normunda Baranovska un gatavo ņoki jeb kartupeļu klimpas itāļu gaumē savam labākajam draugam Artūram.

Dzīve bez pārēšanās un diētām: ieteikumi līdzsvarotām maltītēm
Jaunais gads ierasti saistīts ar apņemšanos uzsākt dažādas pārmaiņas, tomēr vēlme uzlabot savu ikdienas ēdienkarti Latvijas iedzīvotāju vidū nav populāra izvēle. Divas trešdaļas jeb 66% respondentu neplāno mainīt savu uzturu, bet 14% atzīst, ka par to nemaz nav domājuši. Šāda tendence saglabājas jau otro gadu pēc kārtas.

Vīns un kokteiļi bez alkohola: iespēja reibt no garšu daudzveidības
Vienmēr gatavs sēsties pie stūres, iespēja nogaršot dažādus kokteiļus vienā vakarā, nebaidoties par “sajaukšanu”, nekādu galvassāpju nākamajā dienā – iemeslu, kāpēc izvēlēties bezalkoholiskus dzērienus, ir gana daudz. Visā pasaulē augot veselīga dzīvesveida popularitātei, arī alkoholiskie dzērieni ar samazinātu alkohola saturu kļūst par arvien pieprasītāku izvēli.

Vēders rūc? 2 ātrās receptes brokastīm un vakariņām
Brokastis un vakariņas ierasti ir ēdienreizes, kad darba nedēļas laikā ģimenēm ir iespēja sanākt kopā, kopīgi pagatavot maltīti un baudīt to. “Maxima Latvija” kā izaicinājuma “Neapēd Zemeslodi” partneris kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu piedāvā viegli un ātri pagatavojamas receptes, lai iedvesmotu augu valsts ēdienu papildinājumam savas ģimenes ēdienkartē.