Virtuve
Recepte: Madara Raabe lutina dzīvesbiedru ar siltajiem mocarellas salātiem
Vasara ir vieglu, veselīgu, krāsainu un skaistu ēdienu laiks. Kā saka – tu esi tas, ko tu ēd! Satura veidotāja Madara Raabe kopā ar "Rimi Gardēdi", šefpavāru Normundu Baranovski gatavo siltos mocarellas salātus savam dzīvesbiedram. Vai tas ir labākais randiņu ēdiens? Visticamāk, domas dalīsies, jo viena no sastāvdaļām ir ķiploki.
Ceļvedis sēņotājiem: Noderīgi ieteikumi meža velšu apstrādei
Sēņošana kļūst arvien populārāka, aicinot dabas mīļotājus un gardēžus baudīt šī veselīgā un aizraujošā hobija priekšrocības. Jau vasarā mežos aug dažādu sugu sēnes, kas piedāvā iespēju ne tikai baudīt dabas skaistumu, tās meklējot, bet arī pagatavot daudzveidīgus un gardus ēdienus.
Viedoklis: Latvijā nepieciešama Nutri-Score marķēšanas sistēma
Lai arī dažreiz liekas, ka visi mūsdienās ir veselīgā uztura pārzinātāji, prakse rāda, ka tā gluži nav. Kādu funkciju pilda olbaltumvielas? Kāpēc jāēd daudz šķiedrvielu? Cik sāls produktā ir par daudz? Tā, lūk – izpratne par veselīgu uzturu neveidojas ātri.
Receptes: Divi veselīgi ēdieni no kartupeļiem
Lai arī kartupeļiem pēdējos gados nākas cīnīties ar veselīga uztura fanātiķu nežēlastību, labi pagatavoti kartupeļi ir veselīgs un vērtīgs ogļhidrātu avots. Tāpat nevar noliegt - kartupeļu ēšana ir iekodēta Latvijas cilvēku kultūras kodā.
Recepte: Vienkārši pagatavojama uzkoda – laša tartars
Kā pagatavot laša tartaru – ideālu, vienkārši pagatavojamu uzkoduar svaigu garšu? Iesaka "Santa Maria Latvija".
Izmēģini jaunu spageti recepti – Pasta alla Crema di Pomodoro!
Kā pagatavot spageti krēmīgā tomātu mērcē? Iesaka "Santa Maria Latvija".
No dārza līdz burciņai: Praktiski produktu uzglabāšanas padomi ziemai
Sākoties dārzeņu un ogu ražas novākšanas sezonai, daudzi no mums vēlas uzglabāt svaigo garšu un vitamīnus arī aukstajiem ziemas mēnešiem. Konservēšana mājās ne tikai sniedz iespēju saglabāt sezonas ražu, bet arī ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, izvairoties no nevēlamiem konservantiem un piedevām.
Veselīgas brokastis visai ģimenei vasarā – receptes un uztura speciālista ieteikumi
Vasara ir laiks, kad ēdienkartē var viegli iekļaut daudz svaigu dārza un meža velšu. Tas jādara arī brokastīs – svarīgākajā no dienas ēdienreizēm, taču ļoti bieži par svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem brokastīs piemirstas.
Recepte: Kristens Krīgers krāj spēkus olimpiskajām spēlēm ar pastu saldskābajā vistas mērcē
Vasaras olimpiskās spēles Parīzē sāksies jau pēc pāris dienām. Mūsu olimpieši, par kuriem cieši turam īkšķus, turpina gatavoties saviem vissvarīgākajiem startiem. Piemēram, BMX riteņbraucējs Kristens Krīgers krāj spēkus ar sātīgu ēdienu: viņš kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo pastu ar vistu saldskābajā mērcē.
Izmēģini nezināmo: Piknika superzvaigzne – mellenes
Vasara rit pilnā plaukumā, un, ja vēl neesi paspējis, ir īstais laiks baudīt piknika burvību dabā kopā ar tuvākajiem. Šajā sezonā neiztrūkstoša piknika sastāvdaļa ir mellenes – dabas velte, kas piedāvā svaigumu un iespēju bagātināt ēdienkarti ar daudzveidīgiem un gardiem ēdieniem. Ja tavā dārzā vai tirgū ir pieejamas svaigas mellenes, steidz tās iekļaut savā piknika ēdienkartē!