Recepte: Intars Busulis gatavo cāli sojas un medus mērcē
Dziedātājs Intars Busulis piesaka sevi jaunā ampluā – viņš kļuvis par Rimi Rīgas maratona vēstnesi un kopš janvāra beigām ir cītīgi gatavojies savam pirmajam pusmaratonam. Maratonistam jābauda kārtīga atlēta cienīgs ēdiens! Tāpēc Intars Busulis ciemojas pie Rimi šefpavāra Normunda Baranovska un, gaidot ciemos maratona organizētāju Aigaru Nordu, čakli pieliek roku, lai pagatavotu cāli sojas un medus mērcē. Viena porcija izmaksā mazāk par 2 eiro, toties, kā atzīst Intars, – it nemaz nesmaržo pa lēto!
Ar gatavošanu ir tāpat kā ar mūziku – kaut kas netīšām sanāk nepareizi, un sanāk ļoti labi, atzīst Intars Busulis. Lai arī viņš gatavošanas darbos piedalās galvenokārt palīga statusā, gluži sveša darbošanās virtuvē dziedātājam nav. Toties skriešana Intara dzīvē ir ienākusi salīdzinoši nesen – vien gada sākumā, tomēr viņš ir diezgan pārliecināts, ka uz palikšanu.

Autors: Publicitātes foto
Cālis sojas un medus mērcē
4 personām
Pagatavošanas laiks: 30 min
Izmaksas kopā: 7,41 eiro
Viena porcija: 1,85 eiro
Sastāvdaļas:
500 g atkaulotu cāļu šķiņķu bez ādas;
1 olas baltums;
20 g kukurūzas cietes;
300 g Basmati rīsu;
1 brokolis;
sāls.
Mērcei:
2 ēdamkarotes medus;
2 ēdamkarotes tomātu mērces;
2 ēdamkarotes cukura;
2 ēdamkarotes sojas mērces;
sāls;
ūdens.
Pagatavošana
Sagriez gaļu nelielos gabalos. Liec bļodā, pievieno sāli, pārlej ar ūdeni un atstāj uz 20 minūtēm.
Rīsus noskalo un pagatavo pēc norādēm uz iepakojuma. Brokoli sadali mazākos gabalos un vāri sālsūdenī apmēram 4 minūtes.
Gaļu izņem no ūdens un kārtīgi nosusini. Liec bļodā, pievieno olas baltumu, kukurūzas cieti un samaisi. Pagatavo mērci, atsevišķā bļodā samaisot medu, tomātu mērci, sojas mērci un cukuru. Pannā uzkarsē eļļu un nedaudz apcep gaļu, izņemt to no pannas un uz brīdi noliec malā. Tajā pašā pannā nedaudz pavāri mērci, līdz tā sāk sabiezēt. Tad pievieno iepriekš apcepto gaļu un turpini karsēt maisot, līdz mērce sabiezējusi.
Vistu pasniedz ar rīsiem un brokoļiem.