visaigimenei.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi98661
Nozares raksti322
Mans bērns : visaigimenei.lv

Virtuve

Kā stiprināt imunitāti ar Latvijas rudens ražu? Iesaka uztura speciāliste

Kā stiprināt imunitāti ar Latvijas rudens ražu? Iesaka uztura speciāliste

Rudens ir ne tikai ražas bagātākais laiks, bet arī periods, kad aktivizējas vīrusi. Zarnu miklofora spēlē būtisku lomu imūnsistēmas regulēšanā – lai to stiprinātu, svarīgi laikus pievērst uzmanību sabalansētam un uzturvielām bagātam uzturam, uzņemot rudens ražas labumus.

Kas vērtīgs ābolos? Stāsta speciālisti

Kas vērtīgs ābolos? Stāsta speciālisti

Ābolu ražas laiks rit pilnā sparā! Taču vai zināt, kādas veselīgas vielas satur āboli un kā tos izmanto farmācijā un skaistumkopšanā? Vairāk par ābolu vērtīgajām īpašībām stāsta sertificēta uztura speciāliste un klīniskā farmaceite.

Recepte: Aktieris Intars Rešetins-Pētersons gatavo īpaši spēcinošu Tēva dienas maltīti brālim un māsai

Recepte: Aktieris Intars Rešetins-Pētersons gatavo īpaši spēcinošu Tēva dienas maltīti brālim un māsai

Tēva dienas tradīcija Latvijā ir salīdzinoši jauna, un ikvienam ir iespēja radīt savas tradīcijas. Aktiera Intara Rešetina-Pētersona ģimenē aktuāla ir Māmiņdienas svinēšana, kad ģimene kopā dodas nofotografēties – bez liekas pucēšanās, tādi, kādi tajā dienā ir, – un attēlu saglabā par piemiņu. Šogad īpaša būs arī Tēva diena.

2 ātri pagatavojami ēdieni steidzīgajam septembrim

2 ātri pagatavojami ēdieni steidzīgajam septembrim

Septembris lielai daļai cilvēku atnāk ar lielu steigu un aizņemtību, jo bērniem un studentiem jāatgriežas mācību iestādēs, vecākiem jāpārkārto ikdienas ritms, salāgojot to ar interešu izglītības un treniņu plāniem, tieši tāpēc septembrī kā vēl nekad noder viegli un ātri pagatavojamu ēdienu receptes!

2 viegli pagatavojamu salātu receptes, kas garšos kā lieliem, tā maziem

2 viegli pagatavojamu salātu receptes, kas garšos kā lieliem, tā maziem

“Mēs, vecāki, zinām, cik ļoti svarīgi ir katru dienu uzturā patērēt dārzeņus. Tomēr nereti vecāki sūdzas, ka bērns no tiem atsakās. Piedāvājam tādu salātu receptes un to variācijas, kuru gatavošanā var iesaistīt arī bērnus,” teic vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāja un "Rimi Bērniem" eksperte Inga Akmnetiņa-Smildziņa. 

Recepte brokastīm: Auzu pārslu putra ar kanēli

Recepte brokastīm: Auzu pārslu putra ar kanēli

"Santa Maria Latvija" piedāvā sākt rītu ar barojošu auzu pārslu putru! Ar jogurta, banānu, medus, melleņu, grauzdētu lazdu riekstu un kanēļa piedevām tā būs patiesi garda brokastu maltīte!

Recepte: Brūkleņu parfē ar krustnagliņām un kanēli

Recepte: Brūkleņu parfē ar krustnagliņām un kanēli

"Santa Maria Latvija" piedāvā pagatavot gardu desertu - brūkleņu parfē! To ir vienkārši pagatavot, un tas ir tikpat garšīgs kā saldējums!

Recepte: Radio personība Sanda Dejus gatavo mūsdienīgus skolas makaronus ar gaļu

Recepte: Radio personība Sanda Dejus gatavo mūsdienīgus skolas makaronus ar gaļu

Sanda Dejus vārītus makaronus ar malto gaļu nespēj ieēst no skolas laikiem. Bet, kā mēdz teikt, savām bailēm jāskatās tieši acīs! Tāpēc jauna mācību gada gaidās draugiem un radio kolēģiem Ievai Zālamanei un Artim Volfam viņa "Rimi Gardēža", šefpavāra Normunda Baranovska virsvadībā gatavo tieši tos – vienkāršos un izdevīgos skolas makaronus – mūsdienīgā un aromātiskā veidolā.

No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem

No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem

Uzkodas ir neatņemama sastāvdaļa, baudot siltas vasaras dienas ģimenes un draugu lokā mājās, zaļumos vai dodoties pārgājienā. Lai spilgtinātu garšu pieredzi, mērces ir lielisks papildinājums, tāpēc “Maxima Latvija” pārtikas fabrika iepazīstina ar Latvijā iecienītām un pasaulē populārām mērcēm un dalās ieteikumus, kā tās pielāgot atbilstoši katra gaumei un kombinēt kopā ar dažādām uzkodām un ēdieniem.

Recepte: Cepti kartupeļi ar garšaugiem un fetas sieru

Recepte: Cepti kartupeļi ar garšaugiem un fetas sieru

Kā gardi un veselīgi pagatavot ceptus kartupeļus? Iesaka "Santa Maria Latvija". Ceptus kartupeļus ar garšaugiem, fetas sieru un mandelēm var aizstāt arī ar ziedkāpostiem. Šādi pagatavotus dārzeņus pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu zivīm, gaļai.