visaigimenei.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi98059
Nozares raksti185
Mans bērns : visaigimenei.lv

Virtuve

Olimpieša ēdienkarte vasarā: Ko aizgūt savam galdam?

Olimpieša ēdienkarte vasarā: Ko aizgūt savam galdam?

Klāt olimpiskā vasaraa, taču nav jābūt sportistam, lai ikdienā paplašinātu savu spēju robežas, – savus mazos rekordus var pārspēt ikviens! Par to ir pārliecināta arī “Narvesen” vēstnese un paraolimpiete Diāna Krūmiņa. Viņa dalās atziņās, ko celt galdā, lai vasara būtu enerģiska, priecīga un veselīga.

Recepte: dziedātāja Kato karamelizē rabarberus

Recepte: dziedātāja Kato karamelizē rabarberus

Veca dziesma jaunās skaņās var izrādīties aizraujošs pārsteigums! To zina arī dziedātāja Kato, tāpēc ņem klasiku – rabarberu saišķi – un dodas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska, lai trim bargiem ēdiena kritiķiem celtu galdā – nē, ne plātsmaizi, ne uzpūteni! – īpašu rabarberu desertu ar saldējumu. 

Lasis jaunā veidolā – Raimonda Zommera laša fileja ar Indijas garšu

Lasis jaunā veidolā – Raimonda Zommera laša fileja ar Indijas garšu

Lasis ir augstvērtīgs produkts, bagātīgs ar virkni veselībai nepieciešamām uzturvielām, ko uztura speciālisti iesaka baudīt vismaz divas reizes nedēļā. Lai tā garšu padarītu interesantāku, iedvesmu var meklēt austrumnieciskās notīs, lai cik neparasti tas neizklausītos priekš laša. Šīs nedēļas iedvesmas recepte – laša fileja ar Indijas garšu.

Āzijas virtuves tendences: 3 vienkārši veidi, kā piešķirt asumu darbdienu vakariņām

Āzijas virtuves tendences: 3 vienkārši veidi, kā piešķirt asumu darbdienu vakariņām

Āzijas virtuves pasaule ir ļoti daudzveidīga, tā piedāvā dažādus ēdienus, un to vienkāršā pagatavošana ir lieliski piemērota aizņemtiem darbdienas vakariem, kad ēdiens jāpagatavo ātri.

Patiesība vai maldi? 10 kulinārijas mīti

Patiesība vai maldi? 10 kulinārijas mīti

Pievienot sāli beigās vai sākumā? Nomazgāt vistu pirms gatavošanas vai tomēr nē? Labāk svaigi vai konservēti tomāti? Sabiedrībā pastāv daudz dažādu priekšstatu par ēdiena gatavošanu, sākot no omīšu ēst taisīšanas paražām un meistarstiķiem līdz sociālo tīklu guru ieteikumiem – gatavošanas paradumi nereti pāriet no paaudzes paaudzē. 

Vecāki ievēro diētu. Vai to piedāvāt arī bērnam?

Vecāki ievēro diētu. Vai to piedāvāt arī bērnam?

Cilvēka ēšanas paradumu pamati galvenokārt tiek ielikti bērnībā – bērns tos pārņem no saviem vecākiem, brāļiem un māsām. Tieši tāpēc ir ļoti svarīgi, lai jau no agras bērnības ģimene ievērotu veselīgas ēšanas principus jeb diētu (tulkojumā no sengrieķu valodas). Mūsdienās bieži novērojams, ka vecāki – it īpaši gados jauni – izvēlas dažādas specifiskas diētas, piemēram, ir vegāni vai svaigēdāji. Vai šāds uzturs ir piemērots arī bērnam?

Produkti, kurus ir vērts pirkt un uzglabāt vairumā

Produkti, kurus ir vērts pirkt un uzglabāt vairumā

Kad runa ir par pārtikas produktu krājumiem, nav tādu noteikumu, kam vienmēr obligāti jābūt virtuvē, saka Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis. Tas, kādus produktus glabāt pieliekamajā vai ledusskapī, ir ļoti atkarīgs no katra cilvēka dzīvesveida, ēšanas paradumiem un mājsaimniecības izmēra. Tomēr ir produkti, kurus būtu ieteicams turēt pa rokai, sevišķi tad, ja kaut ko vajag pagatavot ātri. 

4 gardas un ātri pagatavojamas augu valsts receptes

4 gardas un ātri pagatavojamas augu valsts receptes

Lai iedvesmotu ikvienu iedzīvotāju savā uzturā iekļaut vairāk augu valsts ēdienu un parādītu to bagātību, “Maxima Latvija” garšu vēstnesis – šefpavārs Raimonds Zommers pieņēmis izaicinājumu kopīgi radīt četras vienkāršas un veselīgas brokastu, pusdienu, vakariņu un deserta receptes.