Recepte: Anastasija Samoilova gatavo gaspačo
Zupa vai šķidri salāti? Kas īsti ir aukstā tomātu zupa gaspačo, noskaidros pludmales volejboliste Anastasija Samoilova kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski un no tomātiem gatavo vasarīgu gaspačo.
Anastasija Samoilova prot gatavot, bet dzīvē ir daudz citu lietu, kas jāpaspēj, tāpēc ikdienā viņa gatavo tikai brokastis. Anastasijai garšo viss, kas gatavots no biezpiena, bet viņas meistarotos biezpiena plācenīšus gardu muti ēd pat tie, kas piena produktus uzturā nelieto nemaz!
Jau desmit gadus Anastasija spēlē pārī ar Tīnu Graudiņu. Dāmas ļoti daudz laika pavada kopā, ceļojot, trenējoties un dalot viesnīcu numuriņus. Anastasija atklāj, kā diviem atšķirīgiem cilvēkiem justies labi tik ciešā saskarē, kā ir spēlēt pludmales volejbolu Eifeļa torņa pakājē, kāpēc pirms sacensībām labāk neēst nepazīstamus augļus un kāpēc sportistiem turnīros jāsamierinās ar ne pašu garšīgāko ēdienu.

Autors: Publicitātes foto
Gaspačo ar grauzdētu maizi
4 personām
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Izmaksas kopā: 7,47 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 1,87 eiro
Sastāvdaļas
- 1 mango
- 1 garais gurķis
- 2 paprikas
- 1 sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 500 g tomātu
- 300 ml tomātu sulas
- sāls
- čili pulveris Rimi
- olīveļļa
- sauja svaiga bazilika
- puse ciabatta maizes
Pagatavošana
Sagriež dārzeņus un mango smalkos gabaliņos un liek lielā traukā. Pievieno smalki sakapātu baziliku, tomātu sulu, čili pulveri, sāli un kārtīgi samaisa. Lai zupu padarītu šķidrāku, pielej aukstu ūdeni. Zupu pirms pasniegšanas atdzesē ledusskapī.
Maizi sagriež lielās šķēlēs, apslaka ar eļļu un apgrauzdē cepeškrāsnī grila režīmā.