Virtuve

Šefpavārs iesaka: ieskandini Pirmo adventi ar gaisīgu desertu
Tuvojoties svētku sezonai galdā tiek celtas īpašas garšas, kas simbolizē siltumu un kopā būšanu. Viens no šiem gardumiem ir tradicionālais itāļu “Panettone” – gaisīgs un viegli salds kēkss, kas iemieso mīlestību un dalīšanās prieku, padarot to par iecienītu desertu daudzās ģimenēs.

Recepte: šova “Ir talants!” tiesnese Linda Šeļakova-Paulauska gatavo Ziemassvētku fondantu
Gada nogale teju ar roku sasniedzama, un pavisam drīz jau būs klāt arī daudzu gaidītais Ziemassvētku laiks – laiks, kad būt kopā ar vistuvākajiem, radīt prieku un pārsteigt viņus ar dažādiem gardumiem. Horeogrāfe un digitālā satura veidotāja, šova “Ir talants!” tiesnese Linda Šeļakova-Paulauska par prieku vīram un ģimenes draugiem kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo Ziemassvētku fondantu.

Recepte: Kā Edgars un Emīls no "Carnival Youth" eksotisko lēcu dālu šmorēja
Jo aukstāks laiks, jo sildošāks ēdiens! Tāda laimes formula ir labi zināma ne vienā vien virtuvē. Par garšvielu un sātīga ēdiena vareno spēku pārliecinās arī Emīls un Edgars no "Carnival Youth", kuri kopā ar "Rimi Gardēdi", šefpavāru Normundu Baranovski saviem grupas biedriem Robertam un Kristiānam gatavo Indijas virtuves iedvesmoto sarkano lēcu dālu.

Receptes: Divi ēdieni smalkam Latvijas jubilejas galdam
Lai Latvijas svētku galdā varam celt kvalitatīvus, krāšņus un tematiski šiem svētkiem piemērotus ēdienus, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā receptes diviem lieliskiem ēdieniem.

Recepte: Krāšņās “Tautumeitas” gatavo Latvijas valsts svētku mielastu
“Latvija nozīmē pašapziņu, un katra latvieša un mūsu visu lielākais izaicinājums ir būt pārliecinātiem par savu vērtību un drosmīgiem savos lēmumos,” ir pārliecināta Asnate no mūsdienu mūzikas grupas “Tautumeitas”.

Sadzīves tehnika virtuvei veikalā 220.lv Reklāmraksts
Interneta veikalā 220.lv iespējams atrast dažādu virtuves tehniku, kas sniedz iespēju izvēlēties sev piemērotāko risinājumu. No tvaika nosūcējiem līdz indukcijas plītīm – salīdzini, izvēlies gudri, lai tava virtuve kļūtu par vietu, kur radīt gastronomiskus brīnumus!

Radoša un aizraujoša nodarbe – mērču gatavošana
Mērce ir tā maltītes sastāvdaļa, kas ne visiem šķiet nepieciešama, taču izcili bagātina ēdienu. Turklāt tas nebūt nenozīmē, ka ikvienam nakts vidū aizvērtām acīm jāspēj pagatavot franču virtuves smalkākās mērces, – labas mērces pagatavošanai ir vajadzīgs tikai radošums un dažu galveno principu pārzināšana.

Recepte: Pavārmākslas entuziaste Madara Biedriņa vāra vienas frikadeles zupu
Kā jau visi aizrautīgi pavāri, arī pavārmākslas entuziaste Madara Biedriņa zina, ka virtuvē nekas nav akmenī cirsts! Ēst gatavošana ir māksla un virtuve ir vieta improvizācijai. Kurš teicis, ka ir tikai viens pareizais veids, kā pagatavot, piemēram, frikadeļu zupu? Kurš gan ņemsies apgalvot, ka tajā jāpeld bagātīgai frikadeļu ražai, ja gardu rezultātu var panākt ar vienu pašu frikadeli?

Ierastā kartupeļa vietā – sakņaugu garšu buķete
Kartupeļi ir viens no iecienītākajiem produktiem ikdienas maltītēs – gan kā piedeva, gan lieliska izejviela pamatēdienam. Bet ko likt uz šķīvja, kad ierastais kartupelis apnicis? "Rimi Gardēdis", šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka – rudens ir īstais laiks, lai nogaršotu visdažādākos sakņaugus un atklātu jaunas garšas savā ikdienas ēdienkartē.

Ko darīt ar ķirbi pēc Halovīna? 3 idejas
Rudenīgākā maltītes sastāvdaļa un krāšņākais dekors – tā iespējams raksturot garšām bagāto un daudzpusīgo ķirbi. “Maxima” dati liecina, ka, tuvojoties Visu Svēto dienai jeb Halovīnam, veikalos dubultojies pieprasījums pēc ķirbjiem, turklāt Latvijas ķirbjiem tas audzis par 11 reizēm, salīdzinājumā ar nedēļu iepriekš.