Virtuve

Kāpēc pievienoties Visaigimenei.lv jau tagad? 8 ieguvumi biznesam Reklāmraksts
Vai meklē veidus, kā būt vienmēr soli priekšā saviem konkurentiem? Vēlies kļūt par TOP izvēli arvien plašākam klientu lokam? Jauns portāls – jaunas iespējas Tavam biznesam! Dzīvesstila portāls Visaigimenei.lv palīdzēs uzzināt par Tavu uzņēmumu vēl lielākai auditorijai! Kā – turpini lasīt un uzzini!

Recepte: Raidījuma “Ralfs gatavo” sezonas atklāšanas šokolādes braunijs
Rudens ir jaunu zināšanu, eksperimentu un pieredzes laiks. To zina arī raidījuma “Ralfs gatavo” vadītāji Ralfs un Martins Baltskari. Raidījuma jaunā sezona sāksies 6. oktobrī, bet puiši jau tagad iesildīšanās nolūkos viesojas pie "Rimi Gardēža", šefpavāra Normunda Baranovska un cep īstenu kārumnieku sapni – brauniju.

Kā bērna ēdienkartē iekļaut Latvijas superproduktus – ķirbi, dzērvenes un brūklenes?
Mainās gadalaiki, un tiem līdzi – arī mūsu ēdienkarte. Rudenī ģimenes, tostarp bērnu, ēdienkarti ir vērts papildināt ar sezonālajām ogām: ķirbi, dzērvenēm un brūklenēm. Par to, kādos veidos var pagatavot rudens vitamīnus, vairāk stāsta sertificēta uztura speciāliste.

Pētersīļa sakne: Garda recepte no šefpavāra Laura Aleksejeva
Rudens ražas laikā ierasti uzturā iekļaujam sezonālos un vietējos dārzeņus, kā burkānus, galviņkāpostus, kartupeļus un citus sakneņus, kas jau izsenis ir daļa no latviešu tradicionālās virtuves. Taču, lai rudenīgās maltītes būtu daudzveidīgākas, ieteicams izvēlēties arī neierastākus, bet tik un tā ļoti garšīgus dārzeņus, piemēram, pētersīļa sakni.

Recepte: Dabas bērns Sibilla Bille godina rudeni ar rudens veltēs sutinātu vistu
Kad vasara lēnām novīst un dārzos un mežos briest rudens veltes, arī galdā vieglprātīgu salātu un saldējuma vietā parādās brangākas un sātīgākas maltītes. To, ka cilvēka ķermenis dzīvo pēc dabas ritmiem un likumiem, tāpēc tajā jāieklausās, zina arī dabas bērns un satura veidotāja Sibilla Bille.

Recepte: Basketbolists Francis Gustavs Lācis meistaro olimpieša cienīgu burgeru
Panākumi sportā nerodas tāpat vien. Smags darbs, dzelžaina griba un kārtīgs ēdiens – bez šīs trīsvienības nekādi neiztikt! Arī 3x3 basketbolā. Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētājs, olimpietis Francis Gustavs Lācis kopā ar "Rimi Gardēdi", šefpavāru Normundu Baranovski atklāj, ko pirms basīša ēd īsti vīri, un komandas biedram Zigmāram Raimo ceļ galdā pamatīgu, sulīgu burgeru.

5 “superēdieni”, kas var palīdzēt bērnam sasniegt labākus rezultātus skolā
Skolas gadi ir nozīmīgs bērna attīstības posms, un sabalansēts uzturs būtiski ietekmē ne tikai fizisko veselību, bet arī kognitīvās funkcijas, piemēram, koncentrēšanās spējas, atmiņu, uztveri, uzmanību un lēmumu pieņemšanu, kas veicina panākumus mācībās. Sabalansēta ēdienkarte var kļūt par slepenu palīgu, kas uzlabo bērna sasniegumus un enerģijas līmeni ikdienā.

Kā stiprināt imunitāti ar Latvijas rudens ražu? Iesaka uztura speciāliste
Rudens ir ne tikai ražas bagātākais laiks, bet arī periods, kad aktivizējas vīrusi. Zarnu miklofora spēlē būtisku lomu imūnsistēmas regulēšanā – lai to stiprinātu, svarīgi laikus pievērst uzmanību sabalansētam un uzturvielām bagātam uzturam, uzņemot rudens ražas labumus.

Kas vērtīgs ābolos? Stāsta speciālisti
Ābolu ražas laiks rit pilnā sparā! Taču vai zināt, kādas veselīgas vielas satur āboli un kā tos izmanto farmācijā un skaistumkopšanā? Vairāk par ābolu vērtīgajām īpašībām stāsta sertificēta uztura speciāliste un klīniskā farmaceite.

Recepte: Aktieris Intars Rešetins-Pētersons gatavo īpaši spēcinošu Tēva dienas maltīti brālim un māsai
Tēva dienas tradīcija Latvijā ir salīdzinoši jauna, un ikvienam ir iespēja radīt savas tradīcijas. Aktiera Intara Rešetina-Pētersona ģimenē aktuāla ir Māmiņdienas svinēšana, kad ģimene kopā dodas nofotografēties – bez liekas pucēšanās, tādi, kādi tajā dienā ir, – un attēlu saglabā par piemiņu. Šogad īpaša būs arī Tēva diena.