visaigimenei.lv skaitļos

Lietotāji online14
Aktīvie uzņēmumi102565
Nozares raksti943
Mans bērns : visaigimenei.lv

Virtuve

Recepte: Šefpavāra vegāniskais risotto ar augu valsts garnelēm, dārzeņiem un sarkano ikru dekoru

Recepte: Šefpavāra vegāniskais risotto ar augu valsts garnelēm, dārzeņiem un sarkano ikru dekoru

Lai iedvesmotu bagātināt savu uzturu ar augu valsts ēdieniem, “Maxima Latvija” kā ilgtspējīga uztura izaicinājuma “Neapēd zemeslodi” partneris kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu iesaka izsmalcinātu un viegli pagatavojamu maltīti – vegānisko risotto ar augu valsts garnelēm, dārzeņiem un sarkano ikru dekoru.

Recepte: Bārmenis Andris Reizenbergs meistaro pastu pappardelle ar sēnēm

Recepte: Bārmenis Andris Reizenbergs meistaro pastu pappardelle ar sēnēm

Zupu uzvārīt – tas vis nav kokteili sajaukt! Tomēr bārmenis Andris Reizenbergs ir uz “tu” ar abām nodarbēm – gan kokteiļi, gan zupas pieder pie viņa meistarstiķiem.

Veselīgs uzkodu galds bērnu ballītei! Uztura speciālistes idejas un receptes

Veselīgs uzkodu galds bērnu ballītei! Uztura speciālistes idejas un receptes

Lai gan par ēdienu bērnu ballītēs nereti domājam sekundāri, arvien vairāk vecāku sāk apzināties veselīga uztura nozīmi un rūpīgi plāno bērnu svētku galdu, izvēloties uzturvielām bagātus un radošus risinājumus. 

Recepte: “Eņģeļi pār Latviju” mielojas ar krēmīgo polentu un sēņu ragū

Recepte: “Eņģeļi pār Latviju” mielojas ar krēmīgo polentu un sēņu ragū

Kas dara lielus darbus, tas skaisti svin svētkus! “Eņģeļi pār Latviju stāsti” vadītāja Kristīne Garklāva un Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa Ziemassvētku gaidās viesojas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska un gatavo krēmīgo polentu ar sēņu ragū “Eņģeļi pār Latviju” koncerta vadītājam Kristapam Rasimam.

5 mīklas svētku galdam: Kā tās pagatavot ideāli gardas?

5 mīklas svētku galdam: Kā tās pagatavot ideāli gardas?

Svētku galds nav iedomājams bez pīrāgiem, tartēm un tortēm, cepumiem, pankūkām un piparkūkām, un daudziem citiem gardumiem, kuru pagatavošanā neiztikt bez mīklas. Kādas ir svarīgākās mīklas svētku galdam un kā tās gatavot, lai sanāktu izcili gardi, stāsta šefpavārs.

Recepte: Dziedātājs Justs Sirmais gatavo šnicelburgeru

Recepte: Dziedātājs Justs Sirmais gatavo šnicelburgeru

Griezt ar nazi un durt uz dakšiņas vai turēt rokās? Ēst pa kārtai vai kost cauri līdz pašai apakšai? Cik cilvēku – tik burgeru ēšanas veidu. Un tikpat daudz arī burgeru recepšu! Dziedātājs Justs Sirmais kopā ar "Rimi Gardēdi", šefpavāru Normundu Baranovski izmēģina šnicelburgeru, ar ko pārsteigt savu māsu Billi.

Gardi filo mīklas groziņi – četras receptes uzkodām no šefpavāra Laura Aleksejeva

Gardi filo mīklas groziņi – četras receptes uzkodām no šefpavāra Laura Aleksejeva

Filo mīklas groziņi ir lieliska izvēle vieglām un gardām uzkodām – kraukšķīgi, vienkārši pagatavojami un lieliski piemēroti dažādiem pildījumiem, sākot no sāļiem līdz pat saldiem.

Gada nogales tikšanās jautrākas padara kopīga picu gatavošana

Gada nogales tikšanās jautrākas padara kopīga picu gatavošana

Picu gatavošana mājās ir divi vienā  – radošums un pilni vēderi, turklāt picas cepšanās krāsnī piepilda māju ar omulīgu siltumu un gardu smaržu, kas sacenšas ar svētku eglītes aromātu. Tāpat, iespējams, nav siltākas dāvanas saviem mīļajiem par mājās gatavotu ēdienu, un viena no TOP izvēlēm šajā laikā ir picas gatavošana.

Receptes: Karstie dzērieni no saldētām ogām – vitamīnu un garšu buķete 

Receptes: Karstie dzērieni no saldētām ogām – vitamīnu un garšu buķete 

Uz rudens un ziemas sliekšņa daudzi tā vien ilgojas pēc vasaras. Ir laiks sākt iztukšot saldētavas, kur noglabātās ogas ir kā radītas sildošu, aromātisku karsto dzērienu pagatavošanai. Šefpavārs dalās trīs lieliskās receptēs un atklāj triku, kas ļaus iegūt vienmēr dzidru karsto dzērienu.

Viegli eleganta jūras velšu recepte otrās Adventes vakariņām

Viegli eleganta jūras velšu recepte otrās Adventes vakariņām

Svētku gaidīšanas laikā, kad katrs kopā būšanas mirklis kļūst īpašs, ēdieni, kas rada siltuma sajūtu un iedvesmo, kļūst par galveno akcentu. Jūras velšu ēdieni, kuri ir gan izsmalcināti, gan viegli pagatavojami, ir ideāls piemērs, kā pārsteigt garšas kārpiņas ar elegantu garšu.