Virtuve

Receptes: Divi veselīgi, radoši un šausminoši ēdieni Helovīnam
Klāt gada spocīgākā nakts, kurā neiztikt arī bez piemērotiem ēdieniem, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divu radošu, šausminošu un arī veselīgu ēdienu receptes, kas nodrošinās sātīgu maltīti.

Kā atpazīt izcilu burgeru? 5 svarīgi kritēriji
LIDO piedāvā piecus ieteikumus, kā atpazīt izcilu burgeru, kas ne tikai remdēs izsalkumu, bet arī sniegs neatkārtojamu garšas baudījumu.

Visaigimenei.lv risinājumi tavam biznesam – sasniedz jaunus klientus vēl jaudīgāk! Reklāmraksts
Kā uzrunāt jaunus klientus? Pastāsti par to, kas viņiem aktuāls un nozīmīgs ikdienas dzīvē, jaunajā dzīvesstila portālā visai ģimenei – Visaigimenei.lv!

Recepte: Aktrise Lelde Dreimane gatavo vistas šķiņķīšus teātra draugiem
Kad gan vēl celt galdā rudens veltes, ja ne rudenī? Aktrise Lelde Dreimane zina sezonālo ēdienu pievilcību – viņa labprāt gatavo ēdienu no sezonas produktiem. Tāds taps arī šoreiz: Lelde dodas pie "Rimi Gardēža", šefpavāra Normunda Baranovska un gatavo vistas šķiņķīšus ar kartupeļu un ķirbju biezeni, ar ko pacienāt producentu Jāni Kļaviņu un režisori Lindu Kalniņu.

Kāpēc eļļu nav ieteicams pārliet karafē un kā pareizi uzglabāt pārtikas eļļu?
Pārtikas eļļas ir vieni no produktiem, kurus ir salīdzinoši viegli uzglabāt – tās tiek pārdotas piemērotos iepakojumos un šķietami neprasa īpašus uzglabāšanas apstākļus. Tomēr ir paradumi, kas pareizai eļļas uzglabāšanai nāk par sliktu. Piemēram, šobrīd sociālo mediju satura veidotājiem ir populāra tendence rādīt, kā eļļas pārliet skaistos traukos, tostarp caurspīdīgās karafēs.

Annas Pannas recepte Helovīna galdam: Spocīgais šokolādes krēms
Tuvojoties Visu svēto dienas priekšvakaram jeb Helovīnam, ir īstais laiks ļaut vaļu iztēlei un iedvesmoties nedaudz spocīgākām receptēm. Helovīnam, ko visā pasaulē atzīmē 31. oktobrī, ir raksturīgi ne tikai interesanti un iztēles bagāti tērpi, bet arī spocīgi un gardi našķi. Lai uz svētku galdā netrūktu pārsteigumu, sadarbībā ar kulinārijas blogeri Annu Pannu piedāvājam izmēģināt izcila un pavisam vienkārša deserta recepti – šokolādes krēmu ar šokolādes cepumu smiltīm un želejas tārpiņiem.

Zirņu, tunča un citi konservi bērna uzturā: Kādus iegādāties, un kā tos pasniegt?
Konservi var būt labs palīgs ikdienas maltīšu pagatavošanā, tādējādi atvieglojot ģimenes ikdienas rutīnu. Taču konservu sastāvs mēdz ļoti atšķirties – no kvalitatīviem līdz nevēlamiem ne tikai bērna, bet arī pieaugušo uzturā. Sertificēta uztura speciāliste skaidro konservu dažādību un atklāj divas garšīgas receptes, kurās izmantot konservētos labumus.

Recepte: Olimpiete Līna Mūze-Sirmā gatavo zupu no Latvijas lielākās ogas
Rudens ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijas dabas veltes – gardas, smaržīgas, pilnas zemes spēka. Un kam gan tas vēl vairāk vajadzīgs nekā mūsu sportistiem! Šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā viesojas pie "Rimi Gardēža", šefpavāra Normunda Baranovska un meistaro gardu krēmzupu no ķirbja, ar ko cienāt sporta menedžeri Ievu Zundu.