Recepte: Žoržs Siksna grilē vistas fileju ar dārzeņiem
Dziedātāja Žorža Siksnas kalendārs ir aizpildīts jau krietnu laiku uz priekšu, tāpēc daudz brīva laika viņam nav, tomēr māksliniekam izdodas izbrīvēt brīdi sirsnīgai sarunai. Un kur gan vēl raitāk raisās sarunas, ja ne virtuvē? Rimi šefpavāra Normunda Baranovska virtuvē valda tik mājīga gaisotne, ka dziedātājs labprāt runā par mūziku, gaidāmajiem koncertiem, bērnības piedzīvojumiem un iecienītajām garšām. Tikmēr uz grila omulīgi cepas vista ar dārzeņiem.
Dāsni klāts galds iet pie sirds katram māksliniekam, atzīst Žoržs Siksna, kavēdamies atmiņās par piedzīvojumiem uz skatuves un aizkulisēs pirms gadiem divdesmit un šodien. Viņam patīk iemalkot labu kafiju pirms koncerta, toties sāli un cukuru dziedātājs uzturā nelieto gandrīz nemaz. Tāpēc Normunds Baranovskis ierosina izbaudīt grilēto dārzeņu dabīgo saldumu un to līdzsvarot ar dažām lāsēm balzamiko un atklāj, ka vistai vajadzīgs bagātīgs garšaugu panējums un dārzeņus nekad nevajag sālīt pirms cepšanas.

Autors: Publicitātes foto
Grilēta vistas fileja ar dārzeņiem
4 personām
Pagatavošanas laiks: 30 min
Izmaksas kopā: 10,55 eiro
Par vienu porciju: 2,64 eiro
Sastāvdaļas
- 600 g cāļa krūtiņas filejas
- 1 baklažāns
- 1 cukīni
- 2 paprikas
- 200 g ķirštomātu
- 1 ēdamkarote Modenas balzametiķa
- garšvielu maisījums
- sāls
- olīveļļa
- 200 g grieķu jogurta bez piedevām
Pagatavošana
Cukīni, baklažānu un papriku sagriež vidēji lielos gabalos, pārlej ar eļļu un samaisa. Uzkarsē grilpannu. Nedaudz apgrilē sagrieztos dārzeņus no abām pusēm un liek cepamtraukā. Apgrilē arī ķirštomātus un pievieno pārējiem dārzeņiem. Trauku ar dārzeņiem liek cepeškrāsnī un cep grila režīmā 220 grādos apmēram 12–15 minūtes.
Sagatavo vistas fileju: ar nazi izveido nelielus iegriezumus, sadalot filejas platāko galu. Tad gabalus apviļā garšvielu maisījumā, pārslaka ar eļļu un cep karstā gaisa friterī 200 grādos apmēram 15 minūtes.
Dārzeņiem pēc cepšanas pievieno nedaudz balzamiko. Vistu pasniedz ar dārzeņiem un jogurtu bez piedevām.