Recepte: Andrejs Reinis Zitmanis gatavo ravioli
Grupas Sudden Lights solists Andrejs Reinis Zitmanis nekad nav slēpis savu mīlestību pret Itālijas virtuvi. Mūziķa iecienītākie itāļu ēdieni ir četru sieru pica, pasta carbonara un lazanja, bet šoreiz viņš pieņem Rimi šefpavāra Normunda Baranovska izaicinājumu un iemēģina roku ar vistas gaļu pildītu ravioli pagatavošanā. Andrejs Reinis Zitmanis atzīst – šī ir pirmā reize, kad viņš paša rokām gatavo pastas mīklu.
Paralēli gatavošanai Andrejs iepazīstina ar jaunākā albuma tapšanas procesu, gatavošanos lielkoncertam novembrī, to, kā atšķiras grupas vadīšana no kora vadīšanas, un Sudden Lights radošajām nometnēm, kur viņš ir galvenais pavārs (arī dažādi izaicinājumi, piemēram, ābolu mešanas sacensības, grupai nav sveši).

Autors: Publicitātes foto
Ravioli ar vistas gaļas pildījumu
4 personām
Pagatavošanas laiks: 1 stunda
Izmaksas kopā: 6,08 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 1,52 eiro
Sastāvdaļas
Mīklai:
- 240 g kviešu miltu;
- sāls;
- 3 olas istabas temperatūrā.
Pildījumam:
- 200 g cāļa maltās gaļas;
- 180 g vājpiena biezpiena 0,5 %;
- 2 ķiploka daiviņas;
- 50 g cietā siera;
- garšvielas;
- ūdens.
Mērcei:
- 40 g sviesta;
- 2 ēdamkarotes kviešu miltu;
- 400 ml 2,5 % piena;
- 50 g 37% cietā siera;
- sāls, garšvielas.
Pagatavošana
Miltus uzber uz galda, pievieno tējkaroti sāls un izveido kaudzīti ar bedrīti viduspunktā. Tajā iesit olas un ar dakšiņu sakul, pakāpeniski sajaucot ar miltiem. No masas veido pastas mīklu, mīci apmēram 5 minūtes. Ietin mīklu pārtikas plēvē un liec uz 30 minūtēm ledusskapī.
Kamēr mīkla atpūšas, pagatavo pildījumu. Bļodā samaisi malto gaļu un biezpienu. Pievieno smalki sarīvētu cieto sieru un ķiploku, garšvielas pēc garšas, divas ēdamkarotes ūdens un visu kārtīgi samaisi.
Gatavo ravioli. Izrullē mīklu plānās plāksnēs un izspied apaļas formiņas. Pusi no apļa malas apsmērē ar ūdeni, ieliec bumbiņu pildījuma, aizloki ciet un viegli saspied maliņas.
Pagatavo mērci. Pannā izkausē sviestu, pievieno nedaudz garšvielu, sāls un miltu. Nelielā karstumā miltus viegli apcep un tad pakāpeniski pievieno pienu, paralēli kārtīgi maisot. Noslēgumā pievieno sarīvētu sieru, maisot mērci, līdz siers izkusis.
Lielā katlā uzvāri ūdeni, pievieno kārtīgu šķipsnu sāls un uzmanīgi iegremdē ūdenī svaigos ravioli, vāri apmēram 3 minūtes. Ar sietiņu izņem ravioli, nolejot lieko šķidrumu.
Šķīvī liek siera mērci, pa virsu – ravioli. Var pasniegt ar svaigiem garšaugiem.