visaigimenei.lv skaitļos

Lietotāji online325
Aktīvie uzņēmumi102656
Nozares raksti962
Recepte: Jānis Jarāns gatavo paelju ar vistu un garnelēm : Portāls visai ģimenei

Recepte: Jānis Jarāns gatavo paelju ar vistu un garnelēm

Recepte: Jānis Jarāns gatavo paelju ar vistu un garnelēm
Autors: Publicitātes foto

Raidījumā Vakariņas pa lēto pie šefpavāra Normunda Baranovska viesojās brīnišķīgais aktieris Jānis Jarāns, kuru skatītāji labi pazīst kā iemīļoto tēlu Miedziņu no leģendārā LTV raidījuma Miedziņš nāk. Raidījuma laikā viņš kopā ar šefpavāru gatavo paelju ar vistu un garnelēm, pierādot, ka jūras veltes var pagatavot ne tikai gardi, bet arī izdevīgi.

Raidījumā Normunds dalās praktiskos padomos, kā pareizi atkausēt produktus, tostarp garneles, lai saglabātu to tekstūru un garšu. Savukārt Jānis Jarāns, gatavojot maltīti, atklāti stāsta par savu radošo ceļu, draudzību ar kolēģi Andri Mucenieku un abu atkalapvienošanos pēc 20 gadu pauzes. Tāpat viņš dalās atmiņās par savulaik populāro raidījumu Miedziņš nāk un atklāj, kā deviņdesmitajos gados ticis pie retām multfilmām un kāpēc visus savus jokus vienmēr radījis pats. Aktieris arī stāsta par iepazīšanos ar sievu, 50 kopdzīves gadiem un ilgām pēc meitām, ar kurām darba dēļ nav pavadījis tik daudz laika, cik būtu vēlējies.

Autors: Publicitātes foto
Autors: Publicitātes foto

Paelja ar vistu un garnelēm

4 personām

Pagatavošanas laiks: 35 minūtes

Sastāvdaļas

  • 400 g cāļa stilbu, bez locītavas
  • 200 g saldētu garneļu
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 3 daivas ķiploka
  • 1 bunte pētersīļu
  • 2 tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 1 buljona kubiņš ar vistas garšu
  • 1 citrons
  • 1 čili pipars
  • 200 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 300 g apaļgraudu rīsu

Pagatavošana

Sīpolu, burkānu un papriku sagriež kubiņos, ķiploku smalki sakapā. Katliņā lej litru ūdens, uzvāra un tajā izšķīdina buljona kubiņu. Pannā uzkarsē eļļu un viegli apcep cāļa stilbiņus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno sīpolu, burkānu un ķiploku, ik pa brīdim apmaisot. Sakapā čili piparu un pievieno pannā kopā ar paprikas pulveri un papriku – visu mazliet pasautē. Pannā ieber rīsus, pievieno buljonu un uz lēnas uguns turpina sautēt apmēram 15 minūtes, ik pa brīdim viegli apmaisot. Pa to laiku sakapā pētersīļus. Kad rīsi gandrīz gatavi, pa virsu uzber zaļos zirnīšus, garneles un sakapātus pētersīļus. Pannai uzliek vāku un turpina sautēt, līdz viss ir gatavs. Pasniedz ar daivās sagrieztu citronu.

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas tēma

7 rudenīgi skaisti mirkļi, kurus izbaudīt šoruden

7 rudenīgi skaisti mirkļi, kurus izbaudīt šoruden

Vai šovasar paspēji piedzīvot sajūtām bagātus vasaras mirkļus? Ja pietrūka brīžu tās baudīšanai, pavisam noteikti septembris sniedz iespēju pagarināt vasaru, bet rudenī… Rudenī turpinām baudīt un iedvesmoties! Kādus mirkļus noteikti piedzīvot šajā gadalaikā – par to lasi tālāk! 

Aktuālie piedāvājumi

Produktu testi

Visaigimenei.lv Produktu testi – efektīvs veids, kā ieinteresēt potenciālos klientus un stiprināt uzņēmuma reputāciju!

Visaigimenei.lv Produktu testi – efektīvs veids, kā ieinteresēt potenciālos klientus un stiprināt uzņēmuma reputāciju!

Vai tavs uzņēmums piedāvā preces bērniem, veselībai un skaistumam, mājoklim, atpūtai un darba ikdienai, virtuvei un citus risinājumus, kas var vienkāršot cilvēku ikdienu un uzlabot dzīves kvalitāti? Vai vēlies, lai par tavu piedāvājumu uzzina un runā arvien plašāks cilvēku loks? Izmanto unikālu iespēju, kas noteikti patiks taviem potenciālajiem klientiem – ļauj izmēģināt savas preces un izteikt par tām viedokli Visaigimenei.lv sadaļā Produktu testi