Recepte: Jānis Jarāns gatavo paelju ar vistu un garnelēm
Raidījumā Vakariņas pa lēto pie šefpavāra Normunda Baranovska viesojās brīnišķīgais aktieris Jānis Jarāns, kuru skatītāji labi pazīst kā iemīļoto tēlu Miedziņu no leģendārā LTV raidījuma Miedziņš nāk. Raidījuma laikā viņš kopā ar šefpavāru gatavo paelju ar vistu un garnelēm, pierādot, ka jūras veltes var pagatavot ne tikai gardi, bet arī izdevīgi.
Raidījumā Normunds dalās praktiskos padomos, kā pareizi atkausēt produktus, tostarp garneles, lai saglabātu to tekstūru un garšu. Savukārt Jānis Jarāns, gatavojot maltīti, atklāti stāsta par savu radošo ceļu, draudzību ar kolēģi Andri Mucenieku un abu atkalapvienošanos pēc 20 gadu pauzes. Tāpat viņš dalās atmiņās par savulaik populāro raidījumu Miedziņš nāk un atklāj, kā deviņdesmitajos gados ticis pie retām multfilmām un kāpēc visus savus jokus vienmēr radījis pats. Aktieris arī stāsta par iepazīšanos ar sievu, 50 kopdzīves gadiem un ilgām pēc meitām, ar kurām darba dēļ nav pavadījis tik daudz laika, cik būtu vēlējies.
Autors: Publicitātes foto
Paelja ar vistu un garnelēm
4 personām
Pagatavošanas laiks: 35 minūtes
Sastāvdaļas
- 400 g cāļa stilbu, bez locītavas
- 200 g saldētu garneļu
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 3 daivas ķiploka
- 1 bunte pētersīļu
- 2 tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 1 buljona kubiņš ar vistas garšu
- 1 citrons
- 1 čili pipars
- 200 g saldētu zaļo zirnīšu
- 300 g apaļgraudu rīsu
Pagatavošana
Sīpolu, burkānu un papriku sagriež kubiņos, ķiploku smalki sakapā. Katliņā lej litru ūdens, uzvāra un tajā izšķīdina buljona kubiņu. Pannā uzkarsē eļļu un viegli apcep cāļa stilbiņus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno sīpolu, burkānu un ķiploku, ik pa brīdim apmaisot. Sakapā čili piparu un pievieno pannā kopā ar paprikas pulveri un papriku – visu mazliet pasautē. Pannā ieber rīsus, pievieno buljonu un uz lēnas uguns turpina sautēt apmēram 15 minūtes, ik pa brīdim viegli apmaisot. Pa to laiku sakapā pētersīļus. Kad rīsi gandrīz gatavi, pa virsu uzber zaļos zirnīšus, garneles un sakapātus pētersīļus. Pannai uzliek vāku un turpina sautēt, līdz viss ir gatavs. Pasniedz ar daivās sagrieztu citronu.



