Virtuve
Eksperte: Arī dārzā un mežā lasītas ogas pirms ēšanas ir jānomazgā
Bieži vien, lasot ogas mežā vai savā dārzā, mēs tās apēdam nemazgātas. Tomēr šāds paradums var būt bīstams. Ogas ir ieteicams mazgāt vienmēr – iemesls ir ne vien ogu tīrība, bet arī slimības izraisoši parazīti.
Receptes: Divi rudenīgi ēdieni ar āboliem
Rudens ir ābolu laiks, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā recepti ar āboliem pildītai vistas filejai un burvīgam ābolu kobleram.
Kāpēc pievienoties Visaigimenei.lv jau tagad? 8 ieguvumi biznesam Reklāmraksts
Vai meklē veidus, kā būt vienmēr soli priekšā saviem konkurentiem? Vēlies kļūt par TOP izvēli arvien plašākam klientu lokam? Jauns portāls – jaunas iespējas Tavam biznesam! Dzīvesstila portāls Visaigimenei.lv palīdzēs uzzināt par Tavu uzņēmumu vēl lielākai auditorijai! Kā – turpini lasīt un uzzini!
Recepte: Raidījuma “Ralfs gatavo” sezonas atklāšanas šokolādes braunijs
Rudens ir jaunu zināšanu, eksperimentu un pieredzes laiks. To zina arī raidījuma “Ralfs gatavo” vadītāji Ralfs un Martins Baltskari. Raidījuma jaunā sezona sāksies 6. oktobrī, bet puiši jau tagad iesildīšanās nolūkos viesojas pie "Rimi Gardēža", šefpavāra Normunda Baranovska un cep īstenu kārumnieku sapni – brauniju.
Kā bērna ēdienkartē iekļaut Latvijas superproduktus – ķirbi, dzērvenes un brūklenes?
Mainās gadalaiki, un tiem līdzi – arī mūsu ēdienkarte. Rudenī ģimenes, tostarp bērnu, ēdienkarti ir vērts papildināt ar sezonālajām ogām: ķirbi, dzērvenēm un brūklenēm. Par to, kādos veidos var pagatavot rudens vitamīnus, vairāk stāsta sertificēta uztura speciāliste.
Pētersīļa sakne: Garda recepte no šefpavāra Laura Aleksejeva
Rudens ražas laikā ierasti uzturā iekļaujam sezonālos un vietējos dārzeņus, kā burkānus, galviņkāpostus, kartupeļus un citus sakneņus, kas jau izsenis ir daļa no latviešu tradicionālās virtuves. Taču, lai rudenīgās maltītes būtu daudzveidīgākas, ieteicams izvēlēties arī neierastākus, bet tik un tā ļoti garšīgus dārzeņus, piemēram, pētersīļa sakni.
Recepte: Dabas bērns Sibilla Bille godina rudeni ar rudens veltēs sutinātu vistu
Kad vasara lēnām novīst un dārzos un mežos briest rudens veltes, arī galdā vieglprātīgu salātu un saldējuma vietā parādās brangākas un sātīgākas maltītes. To, ka cilvēka ķermenis dzīvo pēc dabas ritmiem un likumiem, tāpēc tajā jāieklausās, zina arī dabas bērns un satura veidotāja Sibilla Bille.
Recepte: Basketbolists Francis Gustavs Lācis meistaro olimpieša cienīgu burgeru
Panākumi sportā nerodas tāpat vien. Smags darbs, dzelžaina griba un kārtīgs ēdiens – bez šīs trīsvienības nekādi neiztikt! Arī 3x3 basketbolā. Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētājs, olimpietis Francis Gustavs Lācis kopā ar "Rimi Gardēdi", šefpavāru Normundu Baranovski atklāj, ko pirms basīša ēd īsti vīri, un komandas biedram Zigmāram Raimo ceļ galdā pamatīgu, sulīgu burgeru.
5 “superēdieni”, kas var palīdzēt bērnam sasniegt labākus rezultātus skolā
Skolas gadi ir nozīmīgs bērna attīstības posms, un sabalansēts uzturs būtiski ietekmē ne tikai fizisko veselību, bet arī kognitīvās funkcijas, piemēram, koncentrēšanās spējas, atmiņu, uztveri, uzmanību un lēmumu pieņemšanu, kas veicina panākumus mācībās. Sabalansēta ēdienkarte var kļūt par slepenu palīgu, kas uzlabo bērna sasniegumus un enerģijas līmeni ikdienā.