Virtuve

Receptes: 2 sātīgi vegāniskie ēdieni
Gada sākums ierasti ir laiks, kad cilvēki vēlas izmēģināt ko jaunu, tāpēc uzmanības centrā bieži nonāk arī veģetārs un vegānisks uzturs. Izmēģini divas vegānisku ēdienu receptes, kas sniegs pilnvērtīgu sāta sajūtu un būs labs un garšīgs papildinājums uzturā arī tiem, kas nebūt negrasās kļūt par vegāniem, taču novērtē jaunu garšu baudījumu.

Recepte: Brigita Reisone ļaujas Itālijas vēsmām un gatavo ņoki
Bez Itālijas šedevriem neiztikt ne mākslā, ne opermūzikā, ne virtuvē. Operdziedātāja Brigita Reisone ciemojas pie Rimi šefpavāra Normunda Baranovska un gatavo ņoki jeb kartupeļu klimpas itāļu gaumē savam labākajam draugam Artūram.

Dzīve bez pārēšanās un diētām: ieteikumi līdzsvarotām maltītēm
Jaunais gads ierasti saistīts ar apņemšanos uzsākt dažādas pārmaiņas, tomēr vēlme uzlabot savu ikdienas ēdienkarti Latvijas iedzīvotāju vidū nav populāra izvēle. Divas trešdaļas jeb 66% respondentu neplāno mainīt savu uzturu, bet 14% atzīst, ka par to nemaz nav domājuši. Šāda tendence saglabājas jau otro gadu pēc kārtas.

Vīns un kokteiļi bez alkohola: iespēja reibt no garšu daudzveidības
Vienmēr gatavs sēsties pie stūres, iespēja nogaršot dažādus kokteiļus vienā vakarā, nebaidoties par “sajaukšanu”, nekādu galvassāpju nākamajā dienā – iemeslu, kāpēc izvēlēties bezalkoholiskus dzērienus, ir gana daudz. Visā pasaulē augot veselīga dzīvesveida popularitātei, arī alkoholiskie dzērieni ar samazinātu alkohola saturu kļūst par arvien pieprasītāku izvēli.

Vēders rūc? 2 ātrās receptes brokastīm un vakariņām
Brokastis un vakariņas ierasti ir ēdienreizes, kad darba nedēļas laikā ģimenēm ir iespēja sanākt kopā, kopīgi pagatavot maltīti un baudīt to. “Maxima Latvija” kā izaicinājuma “Neapēd Zemeslodi” partneris kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu piedāvā viegli un ātri pagatavojamas receptes, lai iedvesmotu augu valsts ēdienu papildinājumam savas ģimenes ēdienkartē.

3 garšīgas receptes bezgaļas maltītēm
Lai gan gada pirmais mēnesis jau tuvojas izskaņai, tas ir pavēris ceļu jauniem izaicinājumiem un aizraujošām augu valsts ēdienu garšu atklāsmēm, kas var turpināties visu gadu. Dažādojot ikdienas uzturu ar veģetāriem un vegāniskiem ēdieniem, iespējams iepriecināt garšas kārpiņas ar neparastām kombinācijām, jaunām tekstūrām un svaigām garšām.

Āzijas garšas latviešu virtuvē: taizemiete Natrada iesaka iecienītākās receptes
Natrada ir no Taizemes, bet jau daudzus gadus par savām otrajām mājām sauc Latviju, kur ir studējusi, izveidojusi ģimeni un iemācījusies latviešu valodu. Pusi gada viņa ar ģimeni pavada Taizemē, pusi – Latvijā, un arī ģimenes ēdienkartē satiekas gan latviešu, gan taizemiešu virtuvei raksturīgās garšas.

Recepte: Valters Krauze gatavo lēcu un liellopu gaļas biezzupu
Stipriem vīriem ziemā vajadzīgs stiprs ēdiens – sātīgs, sildošs, spēcinošs un aromātisks, ar gaļiņu un izteiksmīgām garšām. Televīzijas personība Valters Krauze kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski gatavo lēcu un liellopu gaļas biezzupu.

Kā izvēlēties karstā gaisa friteri?
Aerogrili jeb karstā gaisa friteri kļuvuši par neaizstājamu palīgu daudzās mājās – pagatavot veselīgu un gardu maltīti vēl nekad nav bijis tik ātri un vienkārši. Tomēr, lai jaunā virtuves tehnika nekrāj putekļus, bet tiek likta lietā, pirms aerogrila iegādes nepieciešams izvērtēt savas vajadzības un gatavošanas paradumus.

Āzijas virtuves ABC: ko un kā izvēlēties tepat Latvijā
Āzijas virtuve – tas ir krāsains un daudzveidīgs garšu ceļojums ar pikantām zupām, kraukšķīgām uzkodām un dažādiem nūdeļu ēdieniem. Āzijas maltītes ir daudzveidīgas un arī ātri pagatavojamas, tāpēc tās ir iecienījuši daudzi.