Virtuve
Annas Pannas recepte: Piparkūku deserts, kas izkausēs sirdis
Ja pēc svētkiem vēl ir palikušas piparkūkas, tās var pārvērst gardā desertā! Kulinārijas blogere un kūku meistare Anna Panna aicina pagatavot banoffee kārtojumu – desertu, kas izkausēs ikviena sirdi. Tas ir viegli un būs pa spēkam pat bērniem!
Recepte: Keto gaļas bumbiņas ar cukīni pastu
Pēdējo gadu laikā keto diēta piedzīvojusi strauju popularitāti – pētījumi liecina, ka, izvēloties ēdienkarti ar zemu ogļhidrātu saturu, iespējams atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, iegūt sāta sajūtu un mazināt kāri pēc dažādiem našķiem. Keto gaļas bumbiņas ar cukīni pastu būs ne vien gards, bet arī veselīgs baudījums tavām garšas kārpiņām.
Recepte: Šefpavāra vegāniskais risotto ar augu valsts garnelēm, dārzeņiem un sarkano ikru dekoru
Lai iedvesmotu bagātināt savu uzturu ar augu valsts ēdieniem, “Maxima Latvija” kā ilgtspējīga uztura izaicinājuma “Neapēd zemeslodi” partneris kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu iesaka izsmalcinātu un viegli pagatavojamu maltīti – vegānisko risotto ar augu valsts garnelēm, dārzeņiem un sarkano ikru dekoru.
Recepte: Bārmenis Andris Reizenbergs meistaro pastu pappardelle ar sēnēm
Zupu uzvārīt – tas vis nav kokteili sajaukt! Tomēr bārmenis Andris Reizenbergs ir uz “tu” ar abām nodarbēm – gan kokteiļi, gan zupas pieder pie viņa meistarstiķiem.
Veselīgs uzkodu galds bērnu ballītei! Uztura speciālistes idejas un receptes
Lai gan par ēdienu bērnu ballītēs nereti domājam sekundāri, arvien vairāk vecāku sāk apzināties veselīga uztura nozīmi un rūpīgi plāno bērnu svētku galdu, izvēloties uzturvielām bagātus un radošus risinājumus.
Recepte: “Eņģeļi pār Latviju” mielojas ar krēmīgo polentu un sēņu ragū
Kas dara lielus darbus, tas skaisti svin svētkus! “Eņģeļi pār Latviju stāsti” vadītāja Kristīne Garklāva un Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa Ziemassvētku gaidās viesojas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska un gatavo krēmīgo polentu ar sēņu ragū “Eņģeļi pār Latviju” koncerta vadītājam Kristapam Rasimam.
5 mīklas svētku galdam: Kā tās pagatavot ideāli gardas?
Svētku galds nav iedomājams bez pīrāgiem, tartēm un tortēm, cepumiem, pankūkām un piparkūkām, un daudziem citiem gardumiem, kuru pagatavošanā neiztikt bez mīklas. Kādas ir svarīgākās mīklas svētku galdam un kā tās gatavot, lai sanāktu izcili gardi, stāsta šefpavārs.
Recepte: Dziedātājs Justs Sirmais gatavo šnicelburgeru
Griezt ar nazi un durt uz dakšiņas vai turēt rokās? Ēst pa kārtai vai kost cauri līdz pašai apakšai? Cik cilvēku – tik burgeru ēšanas veidu. Un tikpat daudz arī burgeru recepšu! Dziedātājs Justs Sirmais kopā ar "Rimi Gardēdi", šefpavāru Normundu Baranovski izmēģina šnicelburgeru, ar ko pārsteigt savu māsu Billi.
Gardi filo mīklas groziņi – četras receptes uzkodām no šefpavāra Laura Aleksejeva
Filo mīklas groziņi ir lieliska izvēle vieglām un gardām uzkodām – kraukšķīgi, vienkārši pagatavojami un lieliski piemēroti dažādiem pildījumiem, sākot no sāļiem līdz pat saldiem.
Gada nogales tikšanās jautrākas padara kopīga picu gatavošana
Picu gatavošana mājās ir divi vienā – radošums un pilni vēderi, turklāt picas cepšanās krāsnī piepilda māju ar omulīgu siltumu un gardu smaržu, kas sacenšas ar svētku eglītes aromātu. Tāpat, iespējams, nav siltākas dāvanas saviem mīļajiem par mājās gatavotu ēdienu, un viena no TOP izvēlēm šajā laikā ir picas gatavošana.