Virtuve
Bērnībā negaršoja? Atklāj griķus no jauna
Dzīve kļūst daudz interesantāka, uz šķīvja liekot arī griķus, grūbas vai pākšaugus. Jā, tieši to, kas daudziem bērnībā šķita pagalam negaršīgs! Kā pagatavot griķus, lēcas, grūbas un kvinoju, lai garšotu jau pirmajā reizē?
Īsceļi uz garšas virsotnēm: klasisko desertu ātrās versijas
Ja klasiskajai receptei pieiet ar šķipsniņu mūsdienīga radošuma, iecienīto gardumu var pagatavot ātri un vienkārši. Vai tā jādara vienmēr? Nebūt ne, bet brīžos, kad nav ne laika, ne spēka kaut ko ilgi meistarot, labāk ķerties pie recepšu īsceļiem, nekā palikt bez svētku deserta!
Kafijas automātu metodes, kuras baristas nevēlas jums atklāt Reklāmraksts
Kafija ir vairāk nekā tikai enerģizējošs dzēriens; tas ir rituāls, meistarība un daudziem arī apsēstība. Kamēr daudzi no mums pagatavo tasīti parastas kafijas, izmantojot automātu, baristas glabā noslēpumus, kas ļauj pilnībā mainīt kafijas garšu, aromātu un baudīšanas prieku.
Ābolu svētdienas – vienkāršas un ātras receptes rudens gardumiem
Rudenim piestāv krāsaini un sulīgi āboli. Savukārt šis auglis piestāv svētdienām, kurās kopā ar ģimeni pagatavot vienkāršus un ātrus rudens gardumus. Šajā darbiņā varēs palīdzēt arī paši mazākie – uzbērt cukuru, sakārtot ābolu šķēlītes vai uzraudzīt, kad našķi izcepušies.
Trīs gardas receptes valsts svētku galdam
Lai svētku galds būtu elegantās Latvijas karoga krāsās, šefpavārs Gatis Lauva sadarbībā ar zīmolu “Spilva” ir sagatavojis trīs vienkāršas, ātri pagatavojamas, bet garšīgas receptes, kas izceļas ar sarkanajiem toņiem un sezonas bagātību – īsts kompliments Latvijai.
Recepte: Jānis Jarāns gatavo paelju ar vistu un garnelēm
Raidījumā Vakariņas pa lēto pie šefpavāra Normunda Baranovska viesojas brīnišķīgais aktieris Jānis Jarāns, kuru skatītāji labi pazīst kā iemīļoto tēlu Miedziņu no leģendārā LTV raidījuma Miedziņš nāk. Raidījuma laikā viņš kopā ar šefpavāru gatavo paelju ar vistu un garnelēm, pierādot, ka jūras veltes var pagatavot ne tikai gardi, bet arī izdevīgi.
Divi rudenīgi našķi, kas derēs arī Halovīna ballītei
Lai Halovīna svinēšana maziem un lieliem spokošanās meistariem nekļūst tikai par saldumu pārēšanās maratonu, piedāvājam universālas receptes mājās gatavotiem dārzeņu čipsiem, ko var lieliski pielāgot spokošanās tematikai, un krāsnī ceptiem ķirbju virtuļiem ar biezpienu, kuru glazēšanas procesā droši var ļaut vaļu fantāzijai, radot visbaisākos tēlus.
Zirņūdens virtuvē – kas slēpjas aiz šī vienkāršā šķidruma?
Arvien biežāk dažādu ēdienu receptēs var sastapt noslēpumaino sastāvdaļu aquafaba. Tas ir tieši tas, ko šis vārds nozīmē tulkojumā no latīņu valodas: “pupu ūdens” jeb pākšaugu – zirņu vai pupu – novārījums. To ir viegli iegūt – pietiek atvērt konservētu turku zirņu kārbu. Noskaidro, kāpēc zirņūdeni nevajag vienkārši izliet!
Atklāj ābolu no jauna
Mūsdienās varam baudīt gan vecās šķirnes no Latvijas neatkarības pirmsākumiem, gan jaunās, modernās – perfektus, cietus, sulīgus ābolus. Kā pilnām mutēm izgaršot šī rudens ābolu sezonu?
Viegli pagatavojami rudens gardumi, kas iepriecinās visu ģimeni
Lai gan daudzi joprojām ar skepsi raugās uz burkānu vai ķirbju kūkām, bieži vien tas nozīmē tikai to, ka viņi vēl nav nogaršojuši patiešām izcilu burkānkūku vai sulīgus ķirbju kēksiņus! Mēs aicinām dot šiem rudenīgajiem dārzeņiem vēl vienu iespēju un pārliecināties, ka tie var kļūt par īstiem varoņiem arī konditorejā.