Annas Pannas recepte: Piparkūku deserts, kas izkausēs sirdis
Ja pēc svētkiem vēl ir palikušas piparkūkas, tās var pārvērst gardā desertā! Kulinārijas blogere un kūku meistare Anna Panna aicina pagatavot banoffee kārtojumu – desertu, kas izkausēs ikviena sirdi. Tas ir viegli un būs pa spēkam pat bērniem!
Banoffee kārtojums – deserts, kas izkausēs sirdis (8 porcijas)
Ja meklē ātru un garšīgu desertu, kas iepriecinās gan bērnus, gan pieaugušos, šis banoffee kārtojums būs ideāla izvēle. Tas ir viegli pagatavojams, neprasa cepeškrāsni un izskatās eleganti, pasniegts mazajos trauciņos.
Sastāvdaļas:
180 g Selgas cepumu vai piparkūku
80 g izkausēta sviesta
4 banāni
150 g karameļu mērces
500 g saldā krējuma
100 g cukura
Kakao pulveris vai dekorācijas pēc izvēles
Pagatavošana:
1. Pamats: Sasmalcini cepumus smalkās drupačās un sajauc tos ar izkausētu sviestu. Izveidoto masu sadali astoņos trauciņos, cieši piespiežot pamatā, lai veidotu kārtu.
2. Banānu un karameļu slānis: Uz cepumu pamatnes kārto plānās šķēlītēs sagrieztus banānus un pārlej tos ar bagātīgu karameļu mērces kārtu.
3. Putukrējuma gatavošana: Bļodā saputo saldo krējumu kopā ar cukuru, līdz tas kļūst stingrs un gaisīgs.
4. Nobeiguma kārta: Putukrējumu liec trauciņos virs karameļu kārtas, izlīdzini virsmu un, ja vēlies, pārber ar kakao pulveri vai pievieno dekorācijas, piemēram, riekstus, šokolādes skaidiņas vai augļu gabaliņus.
Vēl daži ieteikumi
* Ja vēlies desertu ar pikantāku noti, izmanto piparkūkas cepumu vietā.
* Karameles mērci vari aizstāt ar pašu gatavotu vārīto iebiezināto pienu.
* Desertus var pagatavot iepriekš – glabā tos ledusskapī, līdz pasniegšanas brīdim.
* Šis deserts ne tikai izskatās lieliski, bet arī pārsteidz ar savu garšu. Tas ir tik vienkārši un ātri pagatavojams, ka noteikti kļūs par iecienītu gardumu. Pamēģini un pārliecinies pats!
Bērniem ir iespēja šī deserta pagatavošanu apgūt īpašā Annas vadītā meistarklasē, kas norisināsies modes un dzīvesstila tirdzniecības centra “Spice” Ģimenes dienā šajā sestdienā, 18. janvārī, no pulksten 11:00 līdz 15:00 “Spices” Lielajā ātrijā.