Garšīgs un ekskluzīvs steiks gardēžu veikalos MANZO
Liellopa gaļas steiks ir gandrīz katras sevi cienošas ēstuves ēdienkartē, trīsdemit gadu laikā arī Latvijā cilvēki iemācījušies lietot salīdzinoši tīro un veselīgo liellopa gaļu. Tomēr steiks var atšķirties tikpat ļoti, kā atšķiras vietas, kas to piedāvā. Svarīgi, ka lietotājs izšķir un novērtē patiešām kvalitatīvu, pēc senām receptēm nogatavinātu un prasmīgi sagatavotu gaļu, ko prot vien retais.
Dārga, tālu ceļu no tradicionālajām steika patērētāju valstīm braukusi gaļa ne vienmēr nozīmē kvalitāti, bet drīzāk gan mārketinga izmaksas katrā kumosā. Tāpat īpaši svarīga ir gaļas nogatavināšana, kas pasaulē jau sasniegusi zinātnes nozares līmeni, tādēļ maz ir to vietu Latvijā, kur var nobaudīt īstu steiku.
MANZO Gastro Butcher Shop meistari pēc ilggadēja darba un vērtīgas pieredzes gūšanas ārzemēs savu pirmo izmeklētās gaļas veikalu gardēžiem atvēra 2013. gada Ziemassvētkos.
Uzņēmums par savu misiju uzskata iemācīt savus klientus baudīt un novērtēt ekskluzīvu vietējo liellopa gaļu, kas sagatavota, ievērojot labākās pasaules tradīcijas.
Īpaši nogatavināts steiks
Liellopu gaļas nogatavināšanas galvenais mērķis ir sadalīt muskuļu šķiedras un uzlabot gaļas dabisko garšu. Nogatavināšanas laikā notiek bioķīmiskas reakcijas un fermentēšanās, kurā samazinās gaļas mitrums un tiek iznīcināti tikko kautas gaļas fermenti. Gatavināšanu veicina īpaši sēnīšu paveidi, kas padara to sulīgu un aromātisku. Pirms ēdiena gatavošanas sēnīšu slānis kopā ar garozu tiek atdalīts.
Sausā gatavināšana prasa ievērojamus izdevumus, jo liellopu gaļa jāuzglabā tuvu sasalšanas temperatūrai ilgāku laiku. Turklāt nogatavināt var tikai īpaši atlasītu gaļu, jo tai jābūt ar lielu, vienmērīgi sadalītu tauku saturu. Tāpēc nogatavinātu liellopu gaļu reti var iegādāties ārpus steiku restorāniem un ekskluzīviem augstvērtīgas gaļas veikaliem. Sausās nogatavināšanas procesā gaļai veidojas piesātināts dabisks aromāts un maiga, viendabīga struktūra.
Šajā procesā līdz ar gaļas mitrumu pazūd 11–30% svara un vēl apmēram 7–20% kļūst par neizmantojamu garozu. Kopējie zaudējumi var būt pat 60% no svara, un tas būtiski palielina produkta cenu. Tieši tādēļ labi nogatavināts steiks nevar būt lēts.
Līdzvērtīgas kvalitātes gaļu grūti atrast citur pasaulē
Ar godprātīgu un cieņpilnu attieksmi pret vietējiem gaļas audzētājiem MANZO BUTCHER SHOP ieguvis Latvijas ražotāju uzticību un ekskluzīvas iespējas iepirkt vislabāko, kas tiek audzēts Latvijā, pirms Eiropas tirgū augsti vērtētā liellopa gaļa tiek aizvesta patēriņam citās valstīs. Kā atzīst eksperti, Latvijas steiks ir nesalīdzināmi vērtīgāks par no tradicionālajām “steika zemēm” ASV un Austrālijas importēto, jo tiek audzēts mazās bioloģiskās saimniecības un ļoti ierobežotos apjomos. Līdzvērtīgas kvalitātes gaļu grūti atrast citur, tādēļ šis steiks ir ekskluzīvs arī pasaules līmenī.
MANZO Gastro Butcher Shop gaļas veikali gardēžiem
MANZO Gastro Butcher Shop jeb MANZO Gastronoms Mūkusalas ielā 29 Rīgā darbojas kā steika ēstuve ar veikalu, savukārt veikalā Gramzdas ielā 31 ir iespēja ne tikai iepirkties, bet arī nobaudīt izcili garšīgu steiku uz vietas.
Iemesls, kādēļ uzņēmuma īpašnieki izvēlējas nosaukumu gastronoms, nevis restorāns, neatbilst tradicionālajai izpratnei par biznesu, kura mērķis ir peļņa. Laikā, kad Latvijā joprojām tiek celti milzu lielveikali, attīstītākajās pasaules valstīs, kā arī daļa cilvēku Latvijā meklē ceļu uz kaut ko mazu, īstu un mājīgu – mazo specializēto veikaliņu, ko sauc par boutique.
Tādēļ arī tika radīts MANZO Gastronoms, kurā izcili kvalitatīvs un vērtīgs produkts tiek pasniegts klientam vienkārši un saprotami. Ēdot liellopa steiku MANZO Gastronomā, varam būt droši, ka lielākā daļa no cenas tiek samaksāta par pašu produktu un pievienotā vērtība ir katrā kumosā sataustāma un nobaudāma. Nekā lieka – tikai izcili garšīga, sulīga, kvalitatīva, veselīga, labi nogatavināta un sagatavota gaļa ar kvalitatīvām piedevām. Labākais steiks ne tikai Rīgā, bet arī pasaulē!