ĪSTU STEIKU BAUDĪŠANAS VAKARI – SVĒTKI DVĒSELEI UN MIESAI
Divi gadi pagājuši dažādos ierobežojumos un liegumos, taču daudzu uzņēmēju cerība, ka pēc pandēmijas atsāksies iepriekš ierastā dzīve, nav piepildījusies. Arī izmeklētas gaļas veikals – ēstuve MANZO GASTRO BUTCHER SHOP https://www.manzo.lv/ jeb MANZO GASTRONOMS turpina darbu uz Ukrainas kara fona.
Spēks pieredzē un uzticamos piegādātājos
Vēstures pieredze liecina, ka šādā politiski ekonomiskajā situācijā restorānu biznesā izdzīvo tikai ļoti profesionāli un radoši uzņēmēji. MANZO jebkurā gadījumā turpina darbu, jo deviņu gadu laikā ir iegūtas teorētiskas un praktiskas zināšanas par to, kas ir īsta gardēža cienīgs steiks, kā arī uzticami piegādātāji, kas daļu no cenas atlaiž patriotisma un personīgo attiecību dēļ. Izdzīvot šos divus gadus bija iespējams arī tādēl, ka uzņēmums pozicionē sevi kā izmeklētas gaļas un delikatešu tirgotavu, nevis kā restorānu.
MANZO GASTRO BUTCHER SHOP rūpīgi strādā ar vietējās gaļas piegādātājiem un ar pilnu pārliecību apgalvo, ka Latvijas steiks ir nesalīdzināmi vērtīgāks par no tradicionālajām “steika zemēm” ASV un Austrālijas importēto, jo tiek audzēts mazās bioloģiskās saimniecības un ļoti ierobežotos apjomos. Pārzinot gaļas nogatavināšanas tehnoloģijas smalkās nianses, MANZO piedāvā ekskluzīvu produktu, kam līdzvērtīgu grūti atrast pasaulē.
Vēsturisks cenu maksimums vietējai gaļai
Kā atzīst uzņēmuma īpašnieks, gaļas eksperts Sergejs Kotekins, Latvijā audzēta lielopa gaļa tirgū ir sasniegusi vēsturisko cenu maksimumu, jo Eiropa izpērk visu, kas saražots. Vietējiem tirgotājiem un ēdinātājiem ir grūti maksāt tik lielu cenu par steika cienīgu liellopa gaļu, taču ņemot vērā gaļas tirgus (ne) aktivitāti, MANZO pagaidām pietiek kapacitātes, lai saglabātu savu ekskluzīvās vietējās gaļas popularizēšanas misiju.
Steiks un liellopa gaļa ienāk modē arī Latvijā un tas uzņēmumam liek vēl aktīvāk darboties patērētāju izglītošanas laukā. Katram, kas rūpējas par veselīgu uzturu, jāzina, kā pareizi izvēlēties kvalitatīvu gaļu, lai pasargātu sevi no labi mārketēta surogāta.
Indikators – derīguma termiņš
Svarīgi saprast, kādēļ nav ieteicams pirkt industriālo importa steiku un kā to atšķirt. Ja jēlai gaļai tiek dots 160 dienu izmantošanas termiņš, visticamāk, tā tiek apstrādāta ar agresīvām ķīmiskām vielām, kas kaitē ne tikai baktērijām, bet arī cilvēka veselībai. Speciālistam ir traģikomiski lasīt izcēlumu produkta aprakstā, ka lops ir barots ar zāli. Kaut arī šī masa ir mīksta un sulīga, par gaļu to saukt īsti nevar.
Pareizi nogatavināta gaļa vakuma iepakojumā pie pareizas temperatūras, bez ķīmiskām piedevām neglabājas ilgāk par 28 dienām. Tā ir ne tikai vērtīga, bet arī dārga un kļūs vēl aizvien dārgāka.
Šo apstākli izmanto gaļas tirgotāji un importētāji, piedāvājot zemākas cenas par industriāli audzēto un ķīmiski apstrādāto gaļu, aizvedot ekoloģiski audzēto Latvijas liellopu gaļu turīgajam pasaules tirgum.
Labāk mazāk, bet labu
No cenu pieauguma šajā laikā nav iespējams izvairīties, taču var sabiedrībā popularizēt ideju, ka labāk ēst retāk, bet labu gaļu. Eiropā un pasaulē augsti vērtētā Latvijas liellopu gaļa ir īpašs produkts, kurai papildus tiek pievienota meistarīgu roku darbu un senas nogatavināšanas tehnoloģijas vērtība. Būtībā, katrs steiks ir ekskluzīvs roku darbs.
Tādēļ, kamēr vien Latvijas lopu audzētāji būs ar mieru apgādāt uzņēmumu ar gaļu, MANZO savu misiju turpinās.
MANZO GASTRO BUTHER SHOP jeb MANZO GASTRONOMĀ Mūkusalas ielā 29 darbojas steika ēstuve ar veikalu, savukārt, MANZO veikalā Gramzdas ielā 31 ir iespēja ne tikai iepirkties, bet arī nobaudīt steiku uz vietas. Abās vietās izcili kvalitatīvu un vērtīgu produktu pasniedz klientam vienkārši un saprotami, nodrošinot, ka lielākā daļa no pievienotās vērtības ir sataustāma un nobaudāma.
Ģimenes svētku piegarša
Vislabākā mācīšanās ir darot, jo galva mēdz aizmirst, bet rokas atceras, un tieši tādēļ MANZO piektdienās un sestdienās savā āra terasē līdz pl. 24:00 piedāvā ĪSTU STEIKU BAUDĪŠANAS VAKARUS , kuros pieredzējuši gaļas meistari iemāca atšķirt īstu steiku no surogāta, parāda kā un ko gatavot, un noslēgumā ekskluzīvi ar pašu rokām pagatavotais ēdiens tiek baudīts ar glāzi laba vīna.
Šie vakari iepriecina gan MANZO steika meistarus, gan arī dalībniekus, nomierina prātus un dod ģimenes svētku sajūtu šajā satraucošajā laikā.
Ikviens ir aicināts!