Izmēģini jaunu spageti recepti – Pasta alla Crema di Pomodoro!
Kā pagatavot spageti krēmīgā tomātu mērcē? Iesaka "Santa Maria Latvija".
Porciju skaits – 4.
Sastāvdaļas
- 2 daiviņas ķiploki,
- 350 g ķiršu tomātiņi,
- 2 ēd.k. olīveļļa,
- 1 ēd.k. tomātu pasta,
- 50 ml krējums,
- 2 tējk. raudenes,
- 1 tējk. citrona miziņa,
- 0.5 tējk. medus,
- Sāls,
- 280 g spageti,
- 2 gab. burratas bumbiņas,
- 1 tējk. čili pārslas,
- 1 buntīte svaigs baziliks,
- Melnie graudu pipari.
Pagatavošana
- Ķiplokus nomizo un smalki sagriež. Pārgriež uz pusēm ķiršu tomātus.
- Pannā uz vidējas uguns sakarsē olīveļļu un liek ķiplokus. Sautē, līdz ķiploki ir zeltaini brūni un smaržīgi.
- Cepamajā pannā pievieno uz pusēm sagrieztus tomātus un tomātu pastu. Ļauj vārīties, līdz tomāti kļūst mīksti apmēram 5 minūtes.
- Iemaisa krējumu un ļauj vārīties vēl 2 minūtes.
- Pievieno mērcei raudeni, smalki sarīvētu citrona miziņu un medu. Nogaršo un pēc vajadzības pievieno sāli.
- Pagatavo spageti saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma līdz al dente.
- Spageti nosusina, saglabājot daļu ūdens, kurā tie novārīti.
- Pannā samaisa novārītos spageti ar mērci. Pievieno nedaudz saglabātā gatavošanas ūdens, lai iegūtu krēmīgu konsistenci.
- Liek spageti uz šķīvjiem, pievieno burrata sieru un pārkaisa ar čili pārslām un svaigi maltiem graudu pipariem. Dekorē ar svaigu baziliku.