visaigimenei.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi98723
Nozares raksti324
Pētersīļa sakne: Garda recepte no šefpavāra Laura Aleksejeva : Portāls visai ģimenei

Pētersīļa sakne: Garda recepte no šefpavāra Laura Aleksejeva

Pētersīļa sakne: Garda recepte no šefpavāra Laura Aleksejeva

Rudens ražas laikā ierasti uzturā iekļaujam sezonālos un vietējos  dārzeņus, kā burkānus, galviņkāpostus, kartupeļus un citus sakneņus, kas jau izsenis ir daļa no latviešu tradicionālās virtuves. Taču, lai rudenīgās maltītes būtu daudzveidīgākas, ieteicams izvēlēties arī neierastākus, bet tik un tā ļoti garšīgus dārzeņus, piemēram, pētersīļa sakni. Kādas ir šī “baltā burkāna” unikālās īpašības un kā to pagatavo, stāsta “Maxima Latvija” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu.  

Pētersīļa saknes garša un izcelsme

Pretēji samērā intensīvajiem pētersīļa zaļumiem, šī dārzeņa saknes garša ir maiga, saldena un riekstaina. Tā atgādina burkānu un selerijas saknes sajaukumu.

Pētersīļa sakne ir Eiropas un Āzijas reģionu dārzenis, kura izcelsme meklējama Centrāleiropā un Vidusjūras reģionā. Vēsturiski šīs dārzenis bija populārs jau Senajā Romā un viduslaikos pirms kartupeļu ienākšanas. Mūsdienās Eiropas gastronomijā tas ir iecienīts sakņaugs, īpaši Ziemeļeiropas un Apvienotās Karalistes virtuvē. Pētersīļa sakne tiek plaši izmantota zupās, sautējumos, biezeņos un cepta kā garnējums, pateicoties tā izteiktajai garšai un daudzveidīgajam pielietojumam.

Rudenīga pastinaka recepte

Šefpavārs iesaka pētersīļa sakni gatavot kā izteiksmīgu uzkodu: “Šī pētersīļa saknes recepte ļauj ātri un viegli pagatavot ko garšīgu un augstvērtīgu, neizmantojot daudz sastāvdaļu. Šī uzkoda ir lielisks risinājums gan ikdienas maltītēm, gan īpašiem brīžiem, kad vēlamies baudīt veselīgu un sabalansētu ēdienu. Tā ir gan lieliska veģetāra uzkoda, gan šķiedrvielām bagāta piedeva vakariņām. Svarīgi arī tas, ka recepte neprasa daudz laika vai sarežģītas tehnikas, taču rezultāts ir izcils gan garšas, gan uzturvērtības ziņā”.

Tikai piecas sastāvdaļas: pētersīļa sakne, sāls, olīveļļa, ķiploks un malts kumīns.

Pagatavošanas gaita:

  1. Pētersīļa sakni nomazgā un sagriež salmiņos.
  2. Salmiņus pārkaisa ar sāli, pievieno olīveļļu. Pievieno sasmalcinātu ķiploku un maltu kumīnu, rūpīgi apmaisa, lai garšvielas vienmērīgi pārklātu katru salmiņu.
  3. Sakni cep 130-140 grādos, apsedzot to ar foliju vai gatavojot traukā ar vāku.
  4. Pasniedz ar sev tīkamākām piedevām – salātiem, gaļu vai kādiem ogļhidrātiem.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Aktuālie piedāvājumi

Produktu testi

Visaigimenei.lv Produktu testi – efektīvs veids, kā ieinteresēt potenciālos klientus un stiprināt uzņēmuma reputāciju!

Visaigimenei.lv Produktu testi – efektīvs veids, kā ieinteresēt potenciālos klientus un stiprināt uzņēmuma reputāciju!

Vai tavs uzņēmums piedāvā preces bērniem, veselībai un skaistumam, mājoklim, atpūtai un darba ikdienai, virtuvei un citus risinājumus, kas var vienkāršot cilvēku ikdienu un uzlabot dzīves kvalitāti? Vai vēlies, lai par tavu piedāvājumu uzzina un runā arvien plašāks cilvēku loks? Izmanto unikālu iespēju, kas noteikti patiks taviem potenciālajiem klientiem – ļauj izmēģināt savas preces un izteikt par tām viedokli Visaigimenei.lv sadaļā Produktu testi