Recepte: Bermudu Divstūris iegriež jaudīgu ballīti ar gardu rasolu
Visspēcinošākā uzkoda, visu ballīšu ēdienu karalis – rasols. Bermudu divstūra Bicepss un Tricepss to gatavo kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski, lai uzcienātu Snickeru, “piesietu dūšu” paši un iedvesmotu visus ballētājus žanra klasikas izbaudīšanai.
Ātri, garšīgi un olbaltumvielām bagāti – tāda ir Tricepsa gatavošanas formula. Pats reizēm būdams galvenais pavārs, reizēm – pavāra palīgs, viņš it sevišķi iecienījis plovu tadžiku gaumē.
Prātīgi un taupīgi savukārt ir Bicepsa moto: “Iepērkoties es balstos uz atlaidēm. Produktiem bez atlaides ir ļoti maza iespējamība nokļūt manā groziņā.” Pēc šāda principa var gan iecienīto saldējumu ēst daudz, gan kolēģa Tricepsa iemīļoto plovu tadžiku gaumē pagatavot.
Bet kas gan būtu īsta ballīte bez rasola! Šajā svētku reizē top Bermudu Divstūra īpaši gardais rasols.
Autors: Publicitātes foto
Klasiskais Bermudu Divstūra rasols
5 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 1 stunda
Izmaksas kopā: 11,63 eiro
Cena par porciju: 2,30 eiro
Nepieciešams:
1 kg kartupeļu;
6 olas;
670 g marinētu gurķu;
400 g konservētu zaļo zirnīšu;
400 g Doktora desas;
450 g majonēzes;
1 tējkarote sinepju;
sāls, pipari.
Pagatavošana
Nomizo kartupeļus, sagriez tos vidēji lielos gabalos un vāri sālsūdenī, līdz tie ir mīksti. Pēc tam ļauj kartupeļiem atdzist un sagriez nelielos kubiņos. Sagatavo cieti vārītas olas (vāri aptuveni 10 minūtes), atdzesē, nolobi, sagriez kubiņos. Marinētus gurķus sagriez mazos gabaliņos. Ja tie ir ļoti sulīgi, nosusini ar papīra dvieli. Notecini zirnīšus, ja tie ir konservēti šķidrumā. Sagriez Doktora desu mazos kubiņos. Sajauc bļodā majonēzi ar sinepēm, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Lielā bļodā samaisi kartupeļus, olas, marinētos gurķus, zaļos zirnīšus un desu. Pievieno sagatavoto majonēzes un sinepju mērci, visu rūpīgi samaisi, lai mērce vienmērīgi pārklāj sastāvdaļas.