Recepte brokastīm: Auzu pārslu putra ar kanēli
"Santa Maria Latvija" piedāvā sākt rītu ar barojošu auzu pārslu putru! Ar jogurta, banānu, medus, melleņu, grauzdētu lazdu riekstu un kanēļa piedevām tā būs patiesi garda brokastu maltīte!
Porciju skaits: 4
Sastāvdaļas
- 100 ml auzu pārslas,
- 200 ml ūdens,
- 1 šķipsniņa sāls,
- 50 ml grieķu jogurts,
- 1 gab. banāns,
- 2 ēd. k. medus,
- 50 ml mellenes,
- 25 g lazdu rieksti,
- 0.5 tējk. malts kanēlis.
Pagatavošana
1. Nelielā katliņā uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai.
2. Iemaisa auzu pārslas un šķipsniņu sāls. Samazina uguni līdz minimumam un vāra apmēram 5-7 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz auzu pārslas ir mīkstas, un maisījums sabiezējis līdz vajadzīgajai konsistencei.
3. Noņem katliņu no uguns un ļauj putrai nedaudz atdzist.
4. Putru saliek servēšanas traukos.
5. Putrai katrā bļodiņā uzliek piciņu grieķu jogurta, medu, šķēlēs sagrieztu banānu, svaigas mellenes, rupji sakapātus, grauzdētus lazdu riekstus un vienmērīgi pārkaisa ar kanēli.