Recepte: Brūkleņu parfē ar krustnagliņām un kanēli
"Santa Maria Latvija" piedāvā pagatavot gardu desertu - brūkleņu parfē! To ir vienkārši pagatavot, un tas ir tikpat garšīgs kā saldējums! Brūkleņu parfē pagatavots no putukrējuma, olām, brūkleņu ievārījuma un kanēļa un krustnagliņu garšvielām.
Porciju skaits: 4
Sastāvdaļas
Parfē:
- 9 krustnagliņas,
- 1 tējkarote malta kanēļa,
- 300 ml putukrējuma,
- 3 olas,
- 100 ml pūdercukura,
- 100 ml brūkleņu mērces.
Pasniegšanai:
- 1 ēdamkarote malta kanēļa.
- 100 ml brūkleņu mērces.
Pagatavošana
- Atdali olu dzeltenumus no baltumiem.
- Sakul putukrējumu.
- Sakul putās olu baltumus.
- Sakul olu dzeltenumus ar pūdercukuru, līdz iegūsti čauganu masu, un pievieno garšvielas.
- Iemaisi krējumu olu maisījumā un pievieno brūkleņu ievārījumu.
- Visbeidzot iemaisi sakultos olu baltumus.
- Ielej maisījumu 10 atsevišķās formiņās.
- Atstāj parfē saldētavā uz aptuveni 5 stundām.
- Aptuveni 5 minūtes pirms servēšanas izņem ārā istabas temperatūrā.
- Iegremdē šķīvjus apmēram uz 10 sekundēm siltā ūdenī, lai varētu izņemt parfē, uzliec tos uz maziem šķīvīšiem.
- Dekorē ar brūkleņu ievārījumu un nedaudz malta kanēļa.