Recepte: Cepti kartupeļi ar garšaugiem un fetas sieru
Kā gardi un veselīgi pagatavot ceptus kartupeļus? Iesaka "Santa Maria Latvija".
Ceptus kartupeļus ar garšaugiem, fetas sieru un mandelēm var aizstāt arī ar ziedkāpostiem. Šādi pagatavotus dārzeņus pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu zivīm, gaļai.
Porciju skaits - 4
Sastāvdaļas
- 800 g kartupeļi,
- 2 ēd.k. universālais garšaugu maisījums dzirnaviņās,
- 150 g fetas siers,
- 75 g mandeles,
- pētersīļi.
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C temperatūrai.
- Nomazgā un sagriež kartupeļus lielākos gabalos, atstājot mizu (ja izmanto ziedkāpostus, sagriež tos gabaliņos/rozetēs) un ievieto tos karstumizturīgā traukā. Apslaka ar olīveļļu un pievieno Santa Maria Universālo garšaugu maisījumu dzirnaviņās. Visu kopā samaisa, lai nodrošinātu, ka kartupeļi/ziedkāposti ir pārklāti ar olīveļļu un garšvielām.
- Sadrupina fetas sieru un pārkaisa pār kartupeļiem/ziedkāpostiem.
- Sasmalcina mandeles un izkaisa virs fetas siera.
- Cep cepeškrāsnī 25–30 min.
- Gatavs pasniegšanai! Dekorē ar svaigi sasmalcinātiem pētersīļiem.