Recepte: Kristens Krīgers krāj spēkus olimpiskajām spēlēm ar pastu saldskābajā vistas mērcē
Vasaras olimpiskās spēles Parīzē sāksies jau pēc pāris dienām. Mūsu olimpieši, par kuriem cieši turam īkšķus, turpina gatavoties saviem vissvarīgākajiem startiem. Piemēram, BMX riteņbraucējs Kristens Krīgers krāj spēkus ar sātīgu ēdienu: viņš kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo pastu ar vistu saldskābajā mērcē un iepriecina savu draugu aktieri Kārli Arnoldu Avotu.
Vai tā nav zelta dzīve! Kristens Krīgers pats virtuvē nerosās – viņam ir paveicies ar sievu, kura apveltīta lieliskām pavāra prasmēm. “Ko sieviņa uztaisa, to es ēdu. Neatceros, kad es būtu gatavojis ģimenei vai draugiem. Manai sievai tas pārāk labi padodas,” stāsta Kristens. “Es esmu diezgan azartisks, un man patīk uzvarēt, bet ēdiena gatavošanā es stabili esmu otrajā vietā – ar atrāvienu. Esmu asistents, kurš nomazgā traukus.”
Kristena lieta vairāk ir brokastis – vismaz ciktāl tas attiecas uz kafiju, kuru viņš katru rītu gatavo abiem ar sievu, kura tikmēr sarūpē dienas pirmo maltīti. Bieži vien abi dodas paēst arī ārpus mājas – Kristenam šķiet, ka reizēm tā pat sanāk lētāk.
Toties iepirkties gan viņš dodas un uz veikalu līdzi ņem sievas sagatavoto sarakstu. Tiesa, tas neattur no impulsīviem pirkumiem – parasti olimpietis nopērk visu, kas ir sarakstā, un tad izvēlas našķus.
Viņa mīļākais ēdiens ir jebkāda veida pasta, bet iecienītākais našķis – jebkāda veida šokolāde.
Pasta ar vistu saldskābajā mērcē
2 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 40 minūtes
Izmaksas kopā: 2,80 eiro
Cena par porciju: 1,40 eiro
Nepieciešams:
200 g makaronu;
1/2 cukīni;
3 nelieli burkāni;
50 g saldētu zaļo zirnīšu;
150 g cāļu šķiņķu;
180 g saldskābās mērces ar ananasiem;
eļļa pēc nepieciešamības;
sāls un čili pipari pēc garšas.
Pagatavošana
Nomizo burkānus, nomazgā cukīni un sagriez nelielos gabaliņos. Sagriez arī vistas šķiņķīšus. Uzvāri ūdeni ar šķipsnu sāls, verdošā ūdenī liec makaronus un vāri, līdz tie gatavi (apmēram 6–8 minūtes). Pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un notecini.
Pannā (vislabāk vokpannā) uzkarsē nedaudz eļļas. Apcep burkānus, pēc tam šķiņķīti, līdz tas kļūst zeltaini brūns. Tad pievieno un apcep cukīni gabaliņus, visbeidzot – zaļos zirnīšus. Visu nedaudz pasautē.
Kad dārzeņi un šķiņķis gatavi, pievieno saldskābo mērci ar ananasiem un kārtīgi sajauc, rūpīgi iemaisi izvārītos makaronus, pēc garšas pievieno sāli un čili piparus.