visaigimenei.lv skaitļos

Lietotāji online1
Aktīvie uzņēmumi98059
Nozares raksti185
Recepte: Magnuss Eriņš gatavo neatvairāmi sātīgu chili con carne : Portāls visai ģimenei

Recepte: Magnuss Eriņš gatavo neatvairāmi sātīgu chili con carne

Recepte: Magnuss Eriņš gatavo neatvairāmi sātīgu chili con carne

Kādam jābūt īstam chili con carne jeb asajam meksikāņu sautējumam ar malto gaļu un pupiņām? Uz šo jautājumu atrast atbildi pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska devās DJ un ētera personība Magnuss Eriņš. Rezultāts – izdevīga un sātīga maltīte, ko baudīt kopā ar mīļoto cilvēku, kura klātbūtnē nav jākaunas sasmērēt rokas, kad chili con carne tiek servēta uz paštaisītām tortiljām. 

Magnusa Eriņa pamatprincipi virtuvē ir “vienkārši un ātri”, turklāt, ja gatavo saviem tuvākajiem cilvēkiem, tad uz šķīvja vienmēr būs arī gaļa - sevišķi Magnuss novērtē steiku. Gatavošanas paradumus gan viņš gribētu pilnveidot, biežāk iepriecinot ģimeni ar paštaisītu maltīti, jo šobrīd čaklāka virtuvē ir Magnusa draudzene Linda. 

Tāpat kā gatavošanu, Magnuss gribētu pamainīt arī iepirkšanās paradumus: “Iepērkoties vienatnē, zinu, ka iziešu no veikala ar dažādiem neplānotiem pirkumiem. Protams, būs viss vajadzīgais, pēc kā atnācu, bet, ja nav saraksta, tad iepirkšanās rezultāts liek sev mājās uzdot dažus jautājumus.” Lai draudzīgāk gan videi, gan maciņam, Magnuss savus pārtikas pirkumus tomēr cenšas plānot. 

Magnusam Eriņam ļoti mīļa ir Francijas dienvidu virtuve – tajā varot atrast leģendārus gaļas ēdienus. Un bez austerēm savus dzīves īpašos brīžus viņam būtu grūti iedomāties. Taču šoreiz, pārceļoties pāri okeānam, Magnuss izvēlas vienkāršu, maciņam draudzīgu un sātīgu meksikāņu virtuves ikonu chili con carne, ar ko iepriecināt Lindu. Chili con carne, kā stāsta Magnuss, vienmēr jāgatavo lielākam porciju skaitam, jo “ievelkoties” asais un sātīgais ēdiens kļūstot vēl baudāmāks. 

Chili con carne ar paštaisītām tortiljām

4 personām

Gatavošanas laiks: 1,5 stundas

Izmaksas kopā: 7,95 eiro

Cena par porciju: 1,99 eiro

Nepieciešams:

400 g liellopu maltās gaļas;

2 burkāni;

1 sīpols;

200 g siera;

50 g tomātu pastas;

1 bundža konservētu sviesta pupiņu; 

2 čili pipari (asākam rezultātam pievieno vairāk);

1 buljona kubiņš;

sāls pēc garšas;

200 g grieķu jogurta.

Tortilju mīklai:

250 ml piena 2%;

500 g miltu;

tējkarote sodas vai cepamā pulvera;

eļļa, sāls un cukurs pēc garšas.

Pagatavošana

Buljona kubiņu izšķīdini puslitrā verdoša ūdens, uzvāri. Nomizo un sagriez burkānus un sīpolus. Pupiņām no bundžas notecini šķidrumu. Sakapā čili piparus. Uz plīts sakarsē čuguna pannu, kuru var likt arī cepeškrāsnī, vai arī izmanto parasto pannu, pēcāk tās saturu pārliekot cepamtraukā. 

Pannā lej eļļu, ber sīpolus un burkānus, apcep maisot. Pievieno malto gaļu, maisot vienmērīgi apcep. Kad gaļa apbrūnējusi, pievieno tomātu pastu. Čuguna pannā cepto gaļas masu var nedaudz piededzināt, jo lejot klāt buljonu, piedegums atleks un radīs papildu garšas nianses. Pēc buljona pievienošanas, pieber čili un sāli pēc garšas un izmaisi. Pievieno arī pupiņas. Pēc tam čuguna pannu liec līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un atstāj līdz pusotrai stundai.

Katliņā ielej pienu, pievieno eļļu, uzvāri. Bļodā ber miltus, sāli, cukuru un cepamo pulveri vai sodu. Izmaisi, pielej pienu. Mīci mīklu līdz iegūsi viendabīgu masu. Sadali to četrās daļās, no katras izveido bumbiņu un izrullē apmēram puspirksta biezumā. Liec uz karstas, sausas pannas un cep no abām pusēm. Pēc tam ieliec traukā ar vāku, lai tvaiks rada kondensātu, kas sasūcas siltajās tortiljās. 

Sarīvē sieru. Apmēram 10 minūtes līdz cepšanas beigām izņem pannu no cepeškrāsns, apmaisi tās saturu un pārber ar sieru. Ieliec atpakaļ cepeškrāsnī un atstāj, līdz siers ir izkusis un izveidojis zeltaini brūnu virskārtu.

Pasniedz ēdienu, uz tortiljas liekot chili con carne, ko pārklāj ar karoti jogurta. Apbruņojies ar salvetēm, pārloki tortilju uz pusēm, un – labu apetīti!

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Produktu testi

Visaigimenei.lv Produktu testi – efektīvs veids, kā ieinteresēt potenciālos klientus un stiprināt uzņēmuma reputāciju!

Visaigimenei.lv Produktu testi – efektīvs veids, kā ieinteresēt potenciālos klientus un stiprināt uzņēmuma reputāciju!

Vai tavs uzņēmums piedāvā preces bērniem, veselībai un skaistumam, mājoklim, atpūtai un darba ikdienai, virtuvei un citus risinājumus, kas var vienkāršot cilvēku ikdienu un uzlabot dzīves kvalitāti? Vai vēlies, lai par tavu piedāvājumu uzzina un runā arvien plašāks cilvēku loks? Izmanto unikālu iespēju, kas noteikti patiks taviem potenciālajiem klientiem – ļauj izmēģināt savas preces un izteikt par tām viedokli Visaigimenei.lv sadaļā Produktu testi

Nedēļas tēma

Grieķijas sala Korfu no A līdz Z: Kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo salu

Grieķijas sala Korfu no A līdz Z: Kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo salu

Korfu, viena no gleznainākajām Grieķijas salām, ir īsts dārgums ceļotājiem, kas lūkojas pēc dabas skaistuma, vēsturiskām apskates vietām un autentiskas kultūras. Sala piedāvā elpu aizraujošus skatus uz zilo Jonijas jūru, smilšainas pludmales, kalnus, un gleznainus ciematus ar venēciešu arhitektūru. 

Aktuālie piedāvājumi

No hobija līdz biznesam – 5 soļi, kas jāveic

No hobija līdz biznesam – 5 soļi, kas jāveic

Mums daudziem ir savi hobiji un dažādas aktivitātes, kam veltām brīvo laiku. Bet vai esi kādreiz aizdomājies – kā būtu, ja ar savu hobiju varētu nopelnīt naudu? Par pieciem svarīgākajiem soļiem, kā savu hobiju pārvērst par biznesu, stāsta Luminor bankas finanšu eksperte Jekaterina Ziniča.