Recepte: Maksims Busels gatavo kuskusu ar vistu un dārzeņiem
Pavasarī viss ir vieglāk – dienas kļūst garākas, gaismas ir vairāk, pat gaiss šķiet vieglāks. Laiks arī vieglam ēdienam! Aktieris Maksims Busels Rimi šefpavāra Normunda Baranovska vadībā gatavo kuskusu ar vistu un dārzeņiem un cienā ukraiņu TV raidījumu vadītāju un žurnālistu Volodimiru Birjukovu.
Ikdienā aktierim Maksimam Buselam ir svarīgs uzturvielu sastāvs ēdienā. Viņš cenšas izvairīties no saldumiem un vienmēr paēd kārtīgas brokastis, bet atzīst, ka gatavošanu lielākoties atstāj draudzenes vai mammas ziņā – pats tikpat kā negatavo, ja nu reizēm kādus salātus.
Maksimam garšo itāļu ēdieni un angļu brokastis, taču šoreiz šefpavāra Normunda Baranovska virtuvē top ēdiens ar Ziemeļāfrikas pieskārienu – katlā tiek likts kuskuss, ko lieliski papildina vista un dārzeņi. Lēti, vienkārši un garšīgi, bet, pats galvenais, – pavasarīgi viegli!

Autors: Publicitātes foto
Kuskuss ar vistu un dārzeņiem
4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 30 minūtes
Izmaksas kopā: 9,81 eiro
Cena par porciju: 2,45 eiro
Nepieciešams
400 g kuskusa;
1 buljona kubiņš;
500 g cāļu šķiņķīšu;
1 burkāns;
1 sarkanā paprika;
390 g tomātu pastas;
1 vidējs baklažāns;
10 g svaigu pētersīļu;
sāls un pipari pēc garšas.
Pagatavošana
Uzvāri ūdeni un izšķīdini tajā buljona kubiņu. Lieto šo buljonu, lai pagatavotu kuskusu: ber kuskusu lielā bļodā un pārlej ar karstu buljonu.
Cāļu šķiņķīšus vienmērīgi kārto gaisa friterī, pārkaisi ar sāli un pipariem. Iestati nepieciešamo temperatūru un laiku saskaņā ar ierīces instrukcijām, lai šķiņķīši kļūst kraukšķīgi un zeltaini brūni.
Nomizo un sagriez burkānu un sarkano papriku nelielos kubiņos. Baklažānu sagriez vidēja lieluma kubiņos. Lielā pannā uz vidējas uguns apcep sagrieztos dārzeņus. Dārzeņiem pievieno stilbiņus un tomātu pastu, nedaudz visu kopā pasutini.
Liec gatavo kuskusu traukā vai dziļākā šķīvī kā pamatu. Virsū kārto gatavos cāļu šķiņķīšus un sautētos dārzeņus. Pārkaisi ar svaigiem pētersīļiem.