Recepte: Miks Galvanovskis gatavo krēmīgo risoto ar bekonu
Ēst var dažādi: var pārtikt no sviestmaizēm, ātrajām uzkodām, karbonādes ar majonēzes rūtiņu vai zaļajiem salātiem, bet var arī meistarot izsmalcinātus ēdienus kā labākajos restorānos, kur nozīme ir zināmai izjūtai. Dziedātājs Miks Galvanovskis Rimi šefpavāra Normunda Baranovska vadībā gatavo gardo, bet pagatavošanā nedaudz kaprīzo risoto – šoreiz tā krēmīgo versiju ar bekonu, lai pacienātu ģitāristu Kristenu Kupču.
Atšķirībā no daudziem “Vakariņas pa lēto” viesiem Miks Galvanovskis ikdienā negatavo. Ja nu citādi nevar, tad kaut ko “pa ātro”. Reizi gadā viņš uzcep gaļu radiem un draugiem un iesmej: “Vispār jau es esmu galvenais pavārs. Galvenais pavārs, kurš negatavo, bet izvēlas, ko pasūtīt.”
Šoreiz Miks Galvanovskis pieņem īstu negatavotāja izaicinājumu un uzreiz ķeras pie ēdiena, kas prasa zināmu pacietību un iemaņas, lai izdotos patiesi krēmīgs, gards un aromātisks. Toties to var pagatavot lēti un ātri! Vai krēmīgais risoto ar bekonu pārspēs Mika iecienītāko ēdienu – ceptus pelmeņus ar dažādām mērcītēm?

Autors: Publicitātes foto
Krēmīgais risoto ar bekonu
4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 35 minūtes
Izmaksas kopā: 6,08 eiro
Cena par porciju: 1,52 eiro
Nepieciešams:
100 g karsti kūpināta cūkgaļas bekona šķēlēs;
125 g ķirštomātiņu;
200 g tomātu passatas;
2 nelieli sīpoli;
5 ķiploka daiviņas;
100 ml saldā krējuma;
80 g rīvēta cietā siera;
400 g apaļgraudu rīsu;
1 ēdamk. itāļu garšvielas;
1 buljona kubiņš;
sāls, pipari pēc garšas;
eļļa cepšanai.
Pagatavošana
Nomizo un smalki sagriez sīpolus un ķiplokus. Uzkarsē lielā pannā nedaudz eļļas un apcep sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno garšvielas un uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus. Pievieno ķiplokus un cep līdz tie kļūst aromātiski. Pievieno rīsus pannā un maisot apcep, lai tie kļūtu caurspīdīgi un nedaudz apgrauzdētos. Pievieno tomātu passatu un samaisi, lai risoto iegūtu bagātīgu tomātu garšu.
Nelielā katliņā uzsildi 500 ml ūdens un izšķīdini tajā buljona kubiņu. Pakāpeniski pievieno buljonu rīsiem: lej klāt pa vienam kausiņam un maisi, līdz šķidrums gandrīz uzsūcies. Turpini šo procesu, līdz rīsi ir krēmīgi un gandrīz mīksti (aptuveni 15–20 minūtes).
Pielej saldo krējumu un samaisi un ļauj visam 5 minūtes lēnām vārīties uz nelielas uguns.
Tikmēr bekona šķēles liec gaisa friterī un cep 200 °C temperatūrā 5–7 minūtes, līdz tās kļūst kraukšķīgas.
Kad risoto ir gatavs un rīsi mīksti, pievieno rīvēto sieru, samaisi un ļauj tam izkust, piešķirot ēdienam vēl krēmīgāku tekstūru.
Pasniedz karstu, liekot bekona šķēles veselas pa virsu un pārkaisot ar atlikušo rīvēto sieru.