Recepte: Radio personība Sanda Dejus gatavo mūsdienīgus skolas makaronus ar gaļu
Sanda Dejus vārītus makaronus ar malto gaļu nespēj ieēst no skolas laikiem. Bet, kā mēdz teikt, savām bailēm jāskatās tieši acīs! Tāpēc jauna mācību gada gaidās draugiem un radio kolēģiem Ievai Zālamanei un Artim Volfam viņa "Rimi Gardēža", šefpavāra Normunda Baranovska virsvadībā gatavo tieši tos – vienkāršos un izdevīgos skolas makaronus – mūsdienīgā un aromātiskā veidolā.
Ģimenē Sanda ir galvenā un vienīgā pavāre. “Parasti paskatos, kas ir ledusskapī, kas jāiztērē, un tad piepērku klāt vajadzīgos produktus. Tā teikt, lai nekas nav jāmet ārā,” viņa dalās savā pieejā. “Plānoju iepirkšanos un ar sarakstu eju uz veikalu. Ja vīrs iet, es viņam sataisu sarakstu tādā secībā, kā veikalā ir izkārtoti vajadzīgie produkti, lai vieglāk vīrietim atrast.”
Kamēr Sandas meitai Dārtai skolas laiks, Sanda visbiežāk gatavo zupas, kas abām ļoti garšo. “Mani visu laiku mīļākie ēdieni ir visu veidu gaļa. Mēs ģimenē esam lieli gaļēdāji. Parasti es novāru ļoti daudz vistu kāju un no tās gaļas taisu mērces, zupas un dažādus ēdienus ilgākam laikam. Un, kamēr ņemam nost gaļu no vistu kājām, arī riktīgi ar Dārtu pieēdamies,” atklāj Sanda.
Viņa silti iesaka bērniem līdzi uz skolu dot ābolus – izrādās, tā ir vērtīga valūta! “Meita ņem līdzi ābolu uz skolu, vīra darbiņš nomazgāt to ābolu, izņemt sēklas un sagriezt gabalos. Citiem bērniem dod līdzi, piemēram, desmaizes. Dārtai bieži vien iemaina savu ābolu pret desmaizi. Vecāki variet ņemt vērā – daudzi bērni grib ābolu! Dodiet līdzi ābolu uz skolu!” rekomendē Sanda.
Ja nāk ciemiņi, Sanda gatavo uzkodu plates. “Godīgi sakot, manas uzkodu plates ir izcilas gan garšas, gan izskata ziņā. Nākot ciemos pie manis, siera un gaļas uzkodu plate vienmēr būs priekšā,” stāsta Sanda. Radio kolēģiem Ievai un Artim gan izcilās plates šoreiz ies secen: par godu skolas gada sākumam viņi tiks pie garšīgas, ekonomiski izdevīgas un spēcinošas maltītes – mūsdienīgi gardiem skolas makaroniem ar gaļu. Kā tas vispār iespējams? Noskaties video un uzzini arī tu!
Skolas ēdnīcas makaroni mūsdienu garšās
4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 25 minūtes
Izmaksas kopā: 5,30 eiro
Cena par porciju: 1,33 eiro
Nepieciešams:
- 500 g maltas cūkgaļas;
- 2 ķiploka daiviņas;
- neliels sīpols;
- 400 g spirālveida makaronu;
- 200 ml saldā krējuma 35%;
- svaigs pētersīlis;
- čili pārslas, malta saldā paprika un kaltēts rozmarīns pēc garšas;
- sāls un pipari pēc garšas.
Pagatavošana
Makaronus vāri sālsūdenī 7 minūtes.
Sagriez sīpolu, sakapā ķiploku. Pannā apcep sīpolus un ķiplokus, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno malto gaļu, sāli, čili, rozmarīnu un saldo papriku. Nedaudz pasautē, līdz gaļa ir gatava, un iemaisi saldo krējumu.
Kad makaroni un gaļa gatavi, visu samaisi kopā pannā. Pasniedz ar smalki sakapātu svaigu pētersīli.