Recepte: Šefpavāra vegāniskais risotto ar augu valsts garnelēm, dārzeņiem un sarkano ikru dekoru
Lai iedvesmotu bagātināt savu uzturu ar augu valsts ēdieniem, “Maxima Latvija” kā ilgtspējīga uztura izaicinājuma “Neapēd zemeslodi” partneris kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu iesaka izsmalcinātu un viegli pagatavojamu maltīti – vegānisko risotto ar augu valsts garnelēm, dārzeņiem un sarkano ikru dekoru. Šī recepte apliecina - ēst veselīgi un dabai draudzīgi nebūt nav neiespējami un garlaicīgi.
“Arvien vairāk cilvēku janvāri uzsāk ar jaunām apņemšanām, un nereti viena no populārākajām ir tieši savas ēdienkartes dažādošana un papildināšana ar augu valsts produktiem. Mūsdienās, pateicoties plašajam augu valsts produktu klāstam, ikvienam ir iespēja bagātināt savu uzturu un izgaršot iecienītus produktus, piemēram, jūras veltes jaunā un videi draudzīgā veidolā. Šis iecienītais itāļu risotto kopā ar augu valsts papildinājumiem ir lielisks piemērs, kā ikviens var izbaudīt receptes klasisko garšu vegāniskā versijā,” stāsta šefpavārs Lauris Aleksejevs.
Sastāvdaļas
- 100 g apaļgraudu rīsi,
- 2 ķiploka daiviņas,
- 20 ml olīveļļas,
- 200 g rīvēta cukīni vai kabača,
- 50 ml kokosriekstu piena,
- 1 ēdamkarote svaigas sakapātas piparmētras,
- 150 g Atlantika augu valsts “garneles”,
- 50 g Atlantika sarkano augu valsts “ikru”.
Pagatavošana
Foto: Publicitātes foto
- Katliņā sakarsē olīveļļu un apcep veselas ķiploka daiviņas, pēc tam izņem tās no katliņa.
- Pievieno rīsus un, intensīvi maisot, viegli apcep uz vidējas uguns. Pakāpeniski pielej klāt 100 ml ūdens. Atkārto darbību vairākas reizes līdz rīsi izvārās gandrīz gatavi.
- Pievieno rīsiem sāli un citas iecienītas garšvielas.
- Pirms pasniegšanas rīsiem pievieno klāt rīvētu cukīni, sasmalcinātu apcepto ķiploku, kokosriekstu pienu un piparmētru, un rūpīgi samaisa.
- Pašās beigās pievieno klāt vegāniskās garneles un rūpīgi samaisa.
- Pasniedz, dekorējot ar vegāniskajiem sarkanajiem ikriem.