Recepte: Vasaras karalis arbūzs – jaunās garšu niansēs
Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru. Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.
Arbūzu salāti ar ogām un sieru
Foto: Viktorija Kožemjakina
Sastāvdaļas
- Neliels arbūzs,
- 200 g fetas vai Brinzas siera,
- 3-4 gurķi,
- 200 g zemeņu vai citu vasaras ogu,
- 15-20 bazilika lapas.
Mērcei:
- 2 ēdamkarotes olīveļļas,
- Sula no 1 laima,
- Miziņas no 1/2 laima,
- 1 tējkarote medus.
Pagatavošana
- Sajauc visas mērces sastāvdaļas un atstāj nedaudz ievilkties.
- Arbūzu sagriez nelielos kubiņos, gurķus un ogas sagriež ripiņās, smalki sakapā bazilika lapiņas.
- Sajaucot visas sastāvdaļas kopā ar pusi fetas siera, izkārto uz šķīvja.
- Pārlej ar mērci, pārber ar atlikušo sieru. Pasniedz uzreiz.