Recepte: Vienkārši pagatavojama uzkoda – laša tartars
Kā pagatavot laša tartaru – ideālu, vienkārši pagatavojamu uzkoduar svaigu garšu? Iesaka "Santa Maria Latvija".
Porciju skaits – 4.
Sastāvdaļas
- 250 g lasis,
- 1 gab. gurķis,
- 0.5 gab. cukīni,
- 2 ēd.k. dilles,
- 2 tējk. kaperi,
- 1 ēd.k. majonēze,
- 1 gab. citrons,
- Ūdenskreses asni,
- Melnie graudu pipari.
Pagatavošana
- Lasi un gurķi sagriež plānās šķēlēs, cukīni - plānās ripās.
- Smalki sakapā dilles un kaperus.
- Uz šķīvja kārto laša un gurķa šķēles un cukīni ripiņas.
- Vietām pārlej majonēzi un izrotā ar dillēm, ūdenskresēm un kaperiem.
- Pārkaisa ar svaigi maltiem graudu pipariem.
- Pasniedz ar citrona daiviņu.