Šefpavārs iesaka: ieskandini Pirmo adventi ar gaisīgu desertu
Tuvojoties svētku sezonai galdā tiek celtas īpašas garšas, kas simbolizē siltumu un kopā būšanu. Viens no šiem gardumiem ir tradicionālais itāļu “Panettone” – gaisīgs un viegli salds kēkss, kas iemieso mīlestību un dalīšanās prieku, padarot to par iecienītu desertu daudzās ģimenēs. Sagaidot Pirmo adventi, “Maxima Latvija” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu ir sagatavojusi īpašu recepti, kurā tradīcijas satiekas ar mūsdienīgu garšu – “Panettone” franču tosts ar mandarīniem, kraukšķīgām mandelēm un itāļu merengu – vieglu un gaisīgu olu baltuma un cukura masu.
“Klasiskais itāļu Ziemassvētku kēkss jeb “Panettone” ir kā radīts svētku laikam un piemērots gan baudīšanai pie kafijas tases, gan īpašu ēdienu pagatavošanai, gan arī kā dāvana, dodoties ciemos pie saviem mīļajiem. Sagatavotā recepte, kuras centrā ir “Panettone”, apvieno izcilu garšu ar vienkāršu pagatavošanu, izmantojot ikvienam zināmas sastāvdaļas. Šis deserts būs lieliska izvēle, ko pagatavot saviem ciemiņiem Pirmajā adventē, piešķirot klātajam galdam īpašu noskaņu un svētku sajūtu, ko novērtēs ikviens,” stāsta šefpavārs.
Sastāvdaļas 4 porcijām:
- “Panettone” klasiskā;
- Mandeles dekorēšanai no saldo riekstu izlases;
- 4 olas;
- 150 g cukurs;
- 200 g krēmsiers;
- Sviests cepšanai;
- Mandarīni dekorēšanai.
Pagatavošanas gaita:
- “Panettoni” sagriež 2 centimetru biezās šķēlēs;
- Divās bļodās atdala olu baltumus no dzeltenumiem;
- Olas dzeltenumu sakuļ ar cukuru un krēmsieru;
- Panē “Panettones” šķēles olu dzeltenuma, krēmsiera maisījumā un cep sviestā uz vidēji karstas pannas no abām pusēm;
- Olu baltumu saputo ar cukuru;
- Masu liek uz apceptās “Panettones” šķēles un turpina cept cepeškrāsnī 5 minūtes 200 grādos;
- Pasniedz ar mandarīniem un mandeļu skaidiņām.