Turpmāk ēdināšanas pakalpojumus Siguldas skolās nodrošinās SIA "Aniva"
Rīga, 6.janv., LETA. No šodienas ēdināšanas pakalpojumus Siguldas skolās nodrošina SIA "Aniva" ar kuru Siguldas novada pašvaldība noslēdza līgumu pērn, aģentūru LETA informēja pašvaldībā. Saskaņā ar uztura speciālista, pašvaldības speciālistu un Iepirkumu komisijas locekļu vērtējumu "Aniva" piedāvājums tika atzīts par saimnieciski izdevīgāko un kvalitatīvāko visās iepirkuma daļās. Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Aniva", kas reģistrēta Mārupē, 2018.gadu noslēgusi ar 4 403 192 eiro apgrozījumu un 179 920 eiro lielu peļņu. Lai nodrošinātu ēdināšanas pakalpojuma nepārtrauktību un jaunais uzņēmējs "Aniva" spētu aprīkot trīs skolu virtuves blokus, Siguldas novada skolēnus līdz pagājušā gada 20.decembrim ēdināja SIA "Baltic Restaurants Latvia". Skolēnu ziemas brīvlaikā notika ēdinātāju maiņa, virtuves bloku iekārtošana, kā arī sagatavošanās jaunajam darba cēlienam. "Baltic Restaurants Latvia" no līguma par četru Siguldas novada skolu ēdināšanu uzņēmums atkāpās pēc tam, kad mācību gada sākumā Siguldas novada izglītības iestādēs ar šiga toksīnu veidojošās E-coli (STEC) izraisīto infekciju saslima vairāki desmiti bērnu. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, izskatot visas versijas, secināja, ka visus saslimušos vienoja viens ēdinātājs - "Baltic Restaurant Latvia", tomēr infekcijas ierosinātāju tā arī neatrada. Novada skolu ēdināšanas pakalpojumu iepirkumu Siguldas novada pašvaldība izsludināja pērn oktobra sākumā. Iepirkums sastāvēja no trim daļām, un uzņēmējs varēja pieteikties gan uz kādu atsevišķu daļu, gan visām daļām kopā. Iepirkuma procedūrā piedalījās trīs ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji - SIA "Aniva", SIA "Arseja" un SIA "P. Dussmann", kuri piedāvājumu iesniedza uz visām trim iepirkuma daļām. Ņemot vērā vecāku iesniegtos ieteikumus, gan skolu, gan arī bērnudārzu ēdināšanas iepirkumā tika iestrādātas augstas prasības produktu kvalitātei, produktu piegādātāju izvēlē, speciālo diētu nodrošināšanā, kā arī papildu prasība bija nodrošināt dārzeņu pirmapstrādi uz vietas ēdināšanas blokā, neizmantojot jau mizotus, vakuumā fasētus dārzeņus. Iepirkumā saskaņā ar normatīvajiem aktiem tika iekļautas arī Zaļā iepirkuma prasības. Iesniegtie piedāvājumi tika vērtēti atbilstoši saimnieciski izdevīgākā piedāvājuma un Zaļā iepirkuma nosacījumiem.