visaigimenei.lv skaitļos

Lietotāji online28
Aktīvie uzņēmumi102578
Nozares raksti943
Mans bērns : visaigimenei.lv

Virtuve

Recepte: Brūkleņu parfē ar krustnagliņām un kanēli

Recepte: Brūkleņu parfē ar krustnagliņām un kanēli

"Santa Maria Latvija" piedāvā pagatavot gardu desertu - brūkleņu parfē! To ir vienkārši pagatavot, un tas ir tikpat garšīgs kā saldējums!

Recepte: Radio personība Sanda Dejus gatavo mūsdienīgus skolas makaronus ar gaļu

Recepte: Radio personība Sanda Dejus gatavo mūsdienīgus skolas makaronus ar gaļu

Sanda Dejus vārītus makaronus ar malto gaļu nespēj ieēst no skolas laikiem. Bet, kā mēdz teikt, savām bailēm jāskatās tieši acīs! Tāpēc jauna mācību gada gaidās draugiem un radio kolēģiem Ievai Zālamanei un Artim Volfam viņa "Rimi Gardēža", šefpavāra Normunda Baranovska virsvadībā gatavo tieši tos – vienkāršos un izdevīgos skolas makaronus – mūsdienīgā un aromātiskā veidolā.

No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem

No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem

Uzkodas ir neatņemama sastāvdaļa, baudot siltas vasaras dienas ģimenes un draugu lokā mājās, zaļumos vai dodoties pārgājienā. Lai spilgtinātu garšu pieredzi, mērces ir lielisks papildinājums, tāpēc “Maxima Latvija” pārtikas fabrika iepazīstina ar Latvijā iecienītām un pasaulē populārām mērcēm un dalās ieteikumus, kā tās pielāgot atbilstoši katra gaumei un kombinēt kopā ar dažādām uzkodām un ēdieniem.

Recepte: Cepti kartupeļi ar garšaugiem un fetas sieru

Recepte: Cepti kartupeļi ar garšaugiem un fetas sieru

Kā gardi un veselīgi pagatavot ceptus kartupeļus? Iesaka "Santa Maria Latvija". Ceptus kartupeļus ar garšaugiem, fetas sieru un mandelēm var aizstāt arī ar ziedkāpostiem. Šādi pagatavotus dārzeņus pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu zivīm, gaļai.

Radoši risinājumi un idejas, kā kabači var kļūt par vērtīgu sastāvdaļu ikdienas ēdienkartē

Radoši risinājumi un idejas, kā kabači var kļūt par vērtīgu sastāvdaļu ikdienas ēdienkartē

Ir sācies kabaču laiks, un daudziem no mums mājās ir kāds lieks kabacis. Šo garšā neitrālo, taču vitamīniem bagāto dārzeni noteikti nevajadzētu laist zudumā, jo tas ir lielisks papildinājums jebkuram ēdienam. Kabači ir ideāli piemēroti kā brokastu un pamatēdienu, tā arī desertu bagātināšanai. Tie piešķir ēdienam papildu masu un ir daudzējādi pagatavojami. 

9 ieteikumi veselīgām bērna maltītēm ceļojumā un 2 uzkodu receptes pa ceļam

9 ieteikumi veselīgām bērna maltītēm ceļojumā un 2 uzkodu receptes pa ceļam

Ja bērns ir izvēlīgs ēdājs vai bērna ēdienkartē ir specifiskas prasības, pilnvērtīga uztura nodrošināšana ceļojot var sagādāt izaicinājumus. Esot ceļā, ir svarīgi padomāt uz priekšu – vai un cik reizes pa ceļam plānojat apstāties, lai ieturētu siltu maltīti kādā kafejnīcā; vai ir kādas veselīgas uzkodas, kuras varētu sarūpēt sev un bērnam starp ēdienreizēm? 

Recepte: Vasaras karalis arbūzs – jaunās garšu niansēs

Recepte: Vasaras karalis arbūzs – jaunās garšu niansēs

Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru.

Recepte: Madara Raabe lutina dzīvesbiedru ar siltajiem mocarellas salātiem

Recepte: Madara Raabe lutina dzīvesbiedru ar siltajiem mocarellas salātiem

Vasara ir vieglu, veselīgu, krāsainu un skaistu ēdienu laiks. Kā saka – tu esi tas, ko tu ēd! Satura veidotāja Madara Raabe kopā ar "Rimi Gardēdi", šefpavāru Normundu Baranovski gatavo siltos mocarellas salātus savam dzīvesbiedram. Vai tas ir labākais randiņu ēdiens? Visticamāk, domas dalīsies, jo viena no sastāvdaļām ir ķiploki. 

Ceļvedis sēņotājiem: Noderīgi ieteikumi meža velšu apstrādei

Ceļvedis sēņotājiem: Noderīgi ieteikumi meža velšu apstrādei

Sēņošana kļūst arvien populārāka, aicinot dabas mīļotājus un gardēžus baudīt šī veselīgā un aizraujošā hobija priekšrocības. Jau vasarā mežos aug dažādu sugu sēnes, kas piedāvā iespēju ne tikai baudīt dabas skaistumu, tās meklējot, bet arī pagatavot daudzveidīgus un gardus ēdienus. 

Viedoklis: Latvijā nepieciešama Nutri-Score marķēšanas sistēma

Viedoklis: Latvijā nepieciešama Nutri-Score marķēšanas sistēma

Lai arī dažreiz liekas, ka visi mūsdienās ir veselīgā uztura pārzinātāji, prakse rāda, ka tā gluži nav. Kādu funkciju pilda olbaltumvielas? Kāpēc jāēd daudz šķiedrvielu? Cik sāls produktā ir par daudz?  Tā, lūk – izpratne par veselīgu uzturu neveidojas ātri.